Çözüldü Monitörde yatay siyah çizgiler oluşuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

catari

Centipat
Daha fazla  
Monitörümde siyah yatay iki saniyede bir yanıp sönen yatay siyah cizgiler oluşmaya başladı. Birkaç foruma baktım. Kablo kontrolü ve ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip yeni sürüm yükledim fakat hala devam ediyor. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-17 saat 17.17.47_bcf545bf.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-17 saat 17.17.47_bcf545bf.jpg
    469,3 KB · Görüntüleme: 55
Çözüm
Panel arızalı gibi duruyor. Başka bir cihazda deneyin. Yine çıkıyorsa monitörün paneli bozulmuştur.
Panel arızalı gibi duruyor. Başka bir cihazda deneyin. Yine çıkıyorsa monitörün paneli bozulmuştur.
Ekranın Hz'sini degiştirdigimde yani 165 hz'den aşagıya düştügümde (144-60) çizgiler yanıp sönmeyi bırakıyor ama daha belirgin ve sabit bir hal alıyor. Panel bozulmuşsa bu durum giderek cogalır ve yavaş yavaş monitörün ölmesine sebep olur dogru mudur?

Ekranın Hz'sini degiştirdigimde yani 165 hz'den aşagıya düştügümde (144-60) çizgiler yanıp sönmeyi bırakıyor ama daha belirgin ve sabit bir hal alıyor. Panel bozulmuşsa bu durum giderek cogalır ve yavaş yavaş monitörün ölmesine sebep olur dogru mudur?
Yayılabilir evet ama böyle de kalabilir, o zamanla belli olur.

Monitörün anakartıyla ya da giriş soketiyle (DP, HDMI vs.) ilgili de olabilir ama yüksek ihtimalle panelden kaynaklanıyor. Farklı girişten takmayı denediniz mi? Örneğin HDMI ile böyle yapıyorsa DisplayPort ile takın.

Yayılabilir evet ama böyle de kalabilir, o zamanla belli olur.
Acıkcası kablolarda bir sıkıntı yok ise başka bir şey de sorun aramanın mantıksız oldugunu düşünüyorum. Ekran kartı zaten temiz bana göre cünkü ikinci monitörümde hiç bir sorun yok sadece onu aktif ettigimde de sorunsuz görüntü veriyor. Suan başka bir kablo ile monitörü test edip aynı sorunu görürsem direkt amazon ile iletişime geçecegim. Umarım MSI teknik servisi üzmez. Cok güvenmiyorum ama hayırlısı.

Suan başka bir kablo ile monitörü test edip aynı sorunu görürsem direkt Amazon ile iletişime geçecegim. Umarım MSI teknik servisi üzmez. Cok güvenmiyorum ama hayırlısı.
Yeni mi aldınız cihazı? Amazon üzerinden aldıysanız eski de olsa Amazon'un mağdur edeceğini sanmıyorum.

Yeni mi aldınız cihazı? Amazon üzerinden aldıysanız eski de olsa Amazon'un mağdur edeceğini sanmıyorum.
1 seneyi yeni geçti. Tek güvencem amazon zaten yoksa MSI'ya güvenmiyorum. Bu arada ikinci monitörümdeki hdmi kablosu ile baglantı gerçekleştirdim aynı. Sonrasında bilgisayarın donanımsal bir problemi mi var diye kontrol etmek icin güvenli modda açtım yine aynı sorun var. Sanırım başka bir DP kablo alıp denememin geregi kalmadı diye düşünüyorum ne dersiniz?

Sanırım başka bir DP kablo alıp denememin geregi kalmadı diye düşünüyorum ne dersiniz?
Belki HDMI girişi arızalıdır ondan DP ile deneyin diyecektim ama pek ihtimal vermiyorum hocam. Panelden dolayı gibi duruyor. Garantiye verin gitsin ikinci monitörünüz de varmış zaten.

Belki HDMI girişi arızalıdır ondan DP ile deneyin diyecektim ama pek ihtimal vermiyorum hocam. Panelden dolayı gibi duruyor. Garantiye verin gitsin ikinci monitörünüz de varmış zaten.
Evet var ama 1440p 170hz'den 1080p 100hz zulüm olacak bana. Bir de teknik servis ile uğraşıp tüketici hakem heyetine kalırsa o zaman canım sıkılır işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı