Monitörde yeşil ve kırmızı noktalar çıkıyor

enesserdemm

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ANAKART: Asrock B550 M HDV
İŞLEMCİ: Ryzen 3 3100 3.6
Ram: Xpg Tuf Gaming D41 Gb 3200 Mhz (Dual)
Ram:Patriot Viper 8 Gb 3200 Mhz (Dual)
Ssd:Xpg SP6000 PRO 512GB M.2 SSD
Ekran kartı:Radeon XFX 6500 XT Pcie 4.0
Power:500W
Kasa:Dragos 4 Fanlı ARGB Kumandalı Ayarlanabilir
Meslek
Serbest Meslek
Arkadaşlar son 3 gündür oluyor oyunda falan aniden geliyor kırmızı yeşil noktalar. Ne yapacağım ben kablo değiştirdim yine aynı ekran kartını sokup taktım hala ayni.

Dosya Ekleri

• IMG20231215160959.jpg
    211,1 KB · Görüntüleme: 120

Ben bundan anlamam ki usta

Bellek ya da bellek kanalı sorunu gibi görünüyor. GPU'ya da ekran kartı belleklerinden birinde arıza mevcut tahminen (Pin ayrılması sorunu). Reball işlemi sorunu çözer. Arızalı bellek değişimi sonrası normale döner.

BU noktalar ekran genelinde yok gibi. Sadece imajların olduğu katmanlarda sanki. Dİlerseniz DDU ile görüntü sürücülerinizi temiz bir şekilde kaldırıp tekrar kurun. Düzeleceğini düşünüyorum.
deniyorum simdi

BU noktalar ekran genelinde yok gibi. Sadece imajların olduğu katmanlarda sanki. Dİlerseniz DDU ile görüntü sürücülerinizi temiz bir şekilde kaldırıp tekrar kurun. Düzeleceğini düşünüyorum.
Hocam dediğiniz gibi driveri sildim gitti sorun olmadı fakat driveri geri yükleyince yine aynı noktalar oldu sorun driverden midir.

Yahu nasıl yapılacağını bilmeyenler için anlatmış zaten adam. Bu testi yapmadan sorunun tam olarak nerede olduğunu bilemeyiz.
Hocam driveri sildim ekranda noktalar yoktu driveri yeniden kurdum yeniden noktalar belirdi acaba sorun driverde midir?

Son düzenleme:

Hayır, şu testi yapın artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…