Monitörde yüksek Hz ısınmaya neden olur mu?

Geceleri gözümü alıyor, o zaman kısıyorum. Gündüz gözümü alma gibi bir durum yok.
Gece ışığını çalıştırın, rahatlarsınız.
1678441142483.png

Benimki şu; Dell G2722HSS. Merak ettim.

Hocam konuda ki olay tamamen abartı. Zaten monitörün üretiminde belli bir Hz sunulmuş ve test edilmiş. Isınan panel normal değerinde ısınır. Bir ampulun ısınması gibi düşün.
Anca üçüncü part yazılım ile OC yapıp Hz'yi arttırırsan çektiği voltajı da arttırdığın için ısınma normalin üstüne çıkar. Konu bundan ibaret.
Sizin monitörü kullanmanızda bir anormallik bulunmuyor. Alıştığın gibi devam et. 👍

Hocam konuda ki olay tamamen abartı. Zaten monitörün üretiminde belli bir Hz sunulmuş ve test edilmiş. Isınan panel normal değerinde ısınır. Bir ampulun ısınması gibi düşün.
Anca üçüncü part yazılım ile OC yapıp Hz'yi arttırırsan çektiği voltajı da arttırdığın için ısınma normalin üstüne çıkar. Konu bundan ibaret.
Sizin monitörü kullanmanızda bir anormallik bulunmuyor. Alıştığın gibi devam et. 👍
Sağolasınız hocam. İyi günler dilerim.

Arkadaşlar monitör 144 Hz NVIDIA ayarlarından 144Hz'ye çekince eli koyunca arka kısma ısıtıyordu bayağı oradan 85Hz çektim kaç saattir kullanıyorum ısınmıyor hiç 144Hz de bayağı ısınıyordu.

Arkadaşlar monitör 144 Hz NVIDIA ayarlarından 144Hz'ye çekince eli koyunca arka kısma ısıtıyordu bayağı oradan 85Hz çektim kaç saattir kullanıyorum ısınmıyor hiç 144Hz de bayağı ısınıyordu.
Bırakın ısınsın. Elektronik cihazlar soğuk çalışmaz, öyle bir kural yok.. Cidden kafasından sorun yarıp, çözmeye çalışan insanlar var burada. 1 deli taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış hesabı.

60Hz monitör var bir 10 yıllık falan bir de 2 yıllık 1444Hz monitör var yazları 2sinin de sıcaklığına baktığımda 60Hz alev gibi iken 144 Hz daha serindi.

Öncelikle monitörlerde OC yapmak stabiliteyi bozuyor. Monitörünüzün bu bozulan stabiliteyi PSU, PMIC, LCDM gibi iç yapıları (ve tabiiki bunlara havalandırma da dahil) telafi edebilecek kalitedeyse sorun olmaz ancak saydığım birleşenler kalitesizse çeşitli problemler ortaya çıkıyor.
Hocam yanlış bilgi... OC yapınca voltaj artmaz. Fabrikanın verdiği voltaj ayarları durur.
Bizim Overclock dediğimiz şey zaten yazılımsal kilidin/sınırın üstüne çıkmak oluyor.
Mesela X monitörü fabrikadan max 240 Hz olarak geliyor ve biz onu aynı voltajlar ile 260'a zorluyoruz. Firma yapmıyor çünkü o riske girmek istemiyor. Arabaların hız kilitleri gibi düşünün.

Hocam yanlış bilgi... OC yapınca voltaj artmaz. Fabrikanın verdiği voltaj ayarları durur.
Bizim Overclock dediğimiz şey zaten yazılımsal kilidin/sınırın üstüne çıkmak oluyor.
Mesela X monitörü fabrikadan Max 240 Hz olarak geliyor ve biz onu aynı voltajlar ile 260'a zorluyoruz. Firma yapmıyor çünkü o riske girmek istemiyor. Arabaların hız kilitleri gibi düşünün.

Hocam konu aslında elektrik ve elektroniğe dayanıyor. Tartışılacak uzun bir konudur.
Hz'yi OC ile arttırmak frekansı da beraberinde arttırıyor. Frekans = Hz. Frekans artınca kayıplar da artmaya başlar. Etki-tepki meselesini doğuruyor bu. Elektrik devresinde bir ohm direnci vardır. Bu direnç aynı orantıda artmazsa senin dediğin gibi stabilite sorunu doğuyor otomatik olarak. Monitörlerin içerisinde direnç fabrika ayarlarında koyulduğu kadardır. Sonrasını bilmiyoruz.

Aslında aynı şeyi konuşuyoruz farklı anlatıyoruz. Seni hep haklı bulmuşumdur orası ayrı. Ekleme yapmak istedim. Böyle konular hep çıkmıyor. Bilgi tazeliyorum. 👍🙏

Dosya Ekleri

• 1678449277988.png
    1678449277988.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 24

Technopat Haberler

Geri
Yukarı