Monitördeki beyazlıklar ışık süzmesi mi?

EleGante

Hectopat
Herkese iyi akşamlar. Yeni monitör aldım ve test sonucu böyle gözüküyor. Sol alt köşe, sağ alt köşenin biraz üstü ve sağ üst köşenin soluna doğru beyazlık var bunlar ışık sızması mı yoksa normal mi?

IMG_0979.jpeg

IMG_0981.jpeg

IMG_0980.jpeg

IMG_0978.jpeg

Bu, ışık sızması değil IPS Glow.

Aralarındaki en belirgin fark çerçeveden ışık sızmasında parlamada baktığın açıdan hiçbir değişiklik göremezsiniz fakat sizin farklı açılardan çektiğiniz fotoğraflarda parlama etkisi değişmiş.
Ayrıca ışık sızması direkt kusurdur ancak bunun aksine IPS Glow, yapısal bir şey olduğu nedeniyle çok rahatsız edici seviyede değilse kusur sayılmaz yani iade sebebi değildir. Eğer rahatsız ediyorsa iade ediniz.

Sonuç olarak, bu konuda yanlış bilgiye çözüm verilmiş. Bunu raporlayacağım.

Bu, ışık sızması değil IPS Glow.

Aralarındaki en belirgin fark çerçeveden ışık sızmasında parlamada baktığın açıdan hiçbir değişiklik göremezsiniz fakat sizin farklı açılardan çektiğiniz fotoğraflarda parlama etkisi değişmiş.
Ayrıca ışık sızması direkt kusurdur ancak bunun aksine IPS Glow, yapısal bir şey olduğu nedeniyle çok rahatsız edici seviyede değilse kusur sayılmaz yani iade sebebi değildir. Eğer rahatsız ediyorsa iade ediniz.

Sonuç olarak, bu konuda yanlış bilgiye çözüm verilmiş. Bunu raporlayacağım.
Sadece o sebepten götürmek istemedim. Dikkat ettiğim süre zarfında saniyelik çizgi oluşturuyor. Eski monitörde sorun yok idi.

IMG_0999.png IMG_1001.png

Çizgi derken? Yardımcı olabilmem için daha detaylı görüntüler paylaşabilir misin? Direkt problemi görebileceğim şekilde.

Video var elimde oradan ekran görüntüsü aldım fark etmek için hatanın yerine odaklanmak gerekiyor yoksa belli olmuyor. Üste attığım resimde adamın bel çevresine doğru bakarsan yatay lamasına ince bir çizgi var yakın SS alınca daha net oluyor o çizgi zaten onuda paylaştım saniyelik çıkıyordu cizgi.

Video var elimde oradan ekran görüntüsü aldım fark etmek için hatanın yerine odaklanmak gerekiyor yoksa belli olmuyor. Üste attığım resimde adamın bel çevresine doğru bakarsan yatay lamasına ince bir çizgi var yakın SS alınca daha net oluyor o çizgi zaten onuda paylaştım saniyelik çıkıyordu cizgi.
SS alınca da çıkıyorsa o çizgi zaten monitörle alakalı değildir. Ekran kartın sorunludur.

Fotoğrafta dediğin yere baktım ve normal olmadığını söyleyebilirim.

Ya VA panel alacaksınız ya da TN.
VA panelde de "VA Glow" diye bir gerçek var. TN panelde zaten clouding oluyor.

SS alınca da çıkıyorsa o çizgi zaten monitörle alakalı değildir. Ekran kartın sorunludur.

Fotoğrafta dediğin yere baktım ve normal olmadığını söyleyebilirim.

VA panelde de "VA Glow" diye bir gerçek var. TN panelde zaten clouding oluyor.
Evet öyle söylüyorlar ama kullanmış olduğum monitörlerde böyle sorunla karşılaşmadım. Elimde olan farklı monitör bunda sorun çıkmıyor o çizgi gibi ve hadi dedim sorun yoksa diğer monitörde deneyim onda da sorun olmadı lakin en son aldığımda belirdi. Monitörü götürdüm bekleme sürecine soktular yok iadesi olmaz onarım sürecine gidecek onlar derlerse değiştirin değiştiririz gibi kelime sarf ettiler bakalım sonuç ne olacak göreceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı