Monitördeki siyah leke neden oluşmuş olabilir?

geceyry

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar monitörü aktif olarak kullanıyorum. Bir gece böyle bir şey belirdi. Sanırım monitöre böcek girdi. Daha önceden başına gelen varsa bilgi verebilirseniz mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• IMG_20210914_100459.jpg
    IMG_20210914_100459.jpg
    65,3 KB · Görüntüleme: 158
  • IMG_20210914_100515.jpg
    IMG_20210914_100515.jpg
    105,2 KB · Görüntüleme: 154
Monitör darbe almadı ise bir anda o kadar büyük bir ölü pikel topluluğunun oluşacağını sanmam. Dediğiniz gibi böcek girdi ise monitörü sökmekten başka bir çözüm yok.

Oraya böcek giremeyeceğine göre ölü piksek gibi görünüyor. Garantiye verin veya iade isteyin. Düşük ihtimalle kabul edilmezse kulak temizleyici pamuğu ile masaj yapın. Yeşil saydam iz kalıyor ama pikseller hayata dönüyor. Kendi dizüstü bilgisayarımda işe yaramıştı :D Veya ölü piksel düzelten uygulamaları da deneyebilirsiniz.

Şayet böcekse eğer hiç şaşırmam çünkü benim de başıma geldi. Monitörü sökmekten başka çareniz kalmamış. Yok eğer ölü pikselse ki bir anda o kadar büyük bir ölü piksel kendiliğinden oluşamayacağına göre bilginiz dışı darbe almıştır monitör düzeltmenin pek bir yolu yok gibi. Ölü piksel düzelten uygulamalara bakabilirsiniz fakat o kadar büyük bir leke eğer ki ölü pikselse bir yazılımla geçebileceğini pek sanmıyorum. Böcek değilse muhtemelen kardeşiniz ya da bir misafir çocuğu sizin haberiniz olmadan oyun oynadı ve bu hale geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı