Monitörden "vııııızzzz" diye ses geliyor

Eraph

Decapat
Katılım
27 Eylül 2019
Mesajlar
449
Çözümler
1
Yer
Tekirdağ/Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
VGA girişli bir monitörüm var. Sürekli prize takılı durduğundan sanırım uzun süre kapalı durduğu zaman "vııııızzzz" diye bir ses çıkartıyor. Monitöre bir fotoğraf koysak ve sürekli dursa olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam monitörün besleme devresinden geliyor muhtemelen. Çünkü yük olmadığı zamanlarda biraz daha çok ses çıkarır ama monitör açıkken yük olduğu için ses gider. Eğer siz rahatsız olmuyorsanız monitörü açık tutabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende LG 19 inç monitör var. 1 seneden fazladır aynı ses geliyor. Bir sorun olmadı. Belki de hep geliyordu biz yeni fark ettik. Kapasitörlerin elektrik yüküne göre ürettiği bir ses olabilir. Yada ömrü tükenmiş olabilir. Emekli olmak istiyor olabilir. Monitörün muhtemelen LCD. Muhtemelen florasanlardan geliyordur. Çok rahatsız etmiyorsa normaldir.
 
Coil Whine'de olabilir lakin bu yanlızca LCD monitörler için geçerli. Diğer panel tiplerinde böyle ses yapacak bir bobin yok çünkü.
 
Hocam monitörün besleme devresinden geliyor muhtemelen. Çünkü yük olmadığı zamanlarda biraz daha çok ses çıkarır. Ama monitör açıkken yük olduğu için ses gider. Eğer siz rahatsız olmuyorsanız monitörü açık tutabilirsiniz.
Anlayabilmişsiniz. :D Vııız diye ses geliyor. Ben ekrana örneğin Fortnite'den Aura'nın fotoğrafını koyacağım. (Bilgisayar 7/24 durmaya müsait değil.) Bilgisayar olmadan sabit bir fotoğraf/ video oynatabilirmiyim?
 
Anlayabilmişsiniz. :D vııız diye ses geliyor. Ben ekrana örneğin Fortnite'den Aura'nın fotoğrafını koyacağım. (Bilgisayar 7/24 durmaya müsait değil.) bilgisayar olmadan sabit bir fotoğraf/ video oynatabilir miyim?

Hayır. PC açıkken koyarsan bile monitörün pikselleri bozulur zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı