Monitöre görüntü gelmiyor klavye ve mouse çalışmıyor

Can Geçim

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2018
Mesajlar
40
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba 1 hafta önce Ryzen 3 2200G olan işlemcimi değiştirip yerine Ryzen 7 3700X taktım 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum ama dün bilgisayar açıkken durduk yere görüntü gitti ve kasa çalışmaya devam etti. Kapatıp açsam da bir türlü monitöre görüntü gelmedi. Ekran kartı ve RAM'leri çıkartıp taktım sorunum hala devam ediyor. Çok fazla denedim birkaç kere ASUS yazısı geldi klavye ve mouse a görüntü geldi ama BIOS'a bile girmedi yazıda dondu kaldı. Kapatıp açınca yine eskisi gibi klavye çalışmamaya görüntü gelmemeye devam etti. Yardımcı olabilir misiniz 2019 da topladım bilgisayarı ilk defa işlemci değişikliğinden sonra böyle bir sorunla karşılaşıyorum sorunu çözemedim bir türlü.

Sistemim:
  • RX 570.
  • Ryzen 7 3700X.
  • 16 GB RAM.
  • ASUS Prime A320M-E anakart.
  • Xigmatek X-Calibre 500W 80Plus Power s
 
İşlemci pinlerini kontrol edin, yamuksa ya da termal macun bulaşmışsa sıkıntı çıkartmış olabilir.
 
Eski işlemcimi yeniden takmayı deneyeceğim belki onboarddan görüntü alırım umuduyla tanıdığım bir bilgisayarcıya sorduğumda sorunun anakartta olduğunu garantiye vermemi söyledi ama emin olamadım. Power tuşuna bastığımda ekran kartı RGB ışığı uzun bir süre yanıyor (bu kadar uzun sürmüyordu) sonrasında ışık sönüp fanlar çalışmaya başlıyor. Sorun ekran kartındaysa neden olabilir anlayamıyorum durduk yere hiçbir şey yokken gitmesi.
 
Şu anda kendi bilgisayarımdan yazıyorum eski işlemciyi (R3 2200G) taktım onboarddan görüntü alabildim. Aynı işlemciyle ekran kartına taktım monitöre görüntü verdi. R7 3700X i tekrar takıp denedim yine görüntü vermedi hiçbir şekilde yarın değişimini yapacağım. Aklıma takılan tek şey R7 3700X oyunlarda 85 dereceleri falan görüyordu boşta 65 derece falan devam ediyordu 1 hafta sonra bir anda kapanması içime kurt düşürdü değişimden sonra yine aynısının olmasından korkuyorum sizce neden böyle bir sorun olmuştur anlayamıyorum.
 
Boşta 65 derece çok yüksek ve böyle kullanmaya devam etmişsiniz bu yüzden işlemci yüksek ısıya maruz kalmış. Yeni işlemci aldığında işlemci sıcaklıklarını normal değerlerde tutman gerekir. Yoksa aynı kaderi yaşayabilirsin.
 
Önerebileceğin bir şey var mı 95 dereceyi geçmediği sürece işlemcilerde bir sıkıntı çıkmaz diye biliyordum. Bir de Wraith Prism yeterli diyorlar çoğu konularda ondan içim rahattı aslında.
 
Önerebileceğin bir şey var mı 95 dereceyi geçmediği sürece işlemcilerde bir sıkıntı çıkmaz diye biliyordum. Bir de Wraith Prism yeterli diyorlar çoğu konularda ondan içim rahattı aslında.

Sen yanlış yorumlamışsın. O yük altında 95 dereceyi geçmezse sorun yok. Boşta 65 derece sıkıntılı. Sadece Wraith Prism ile iş bitmiyor. Kasanın yeterli miktarda taze hava alıp egzozdan ısınan havayı dışarı atması lazım ki işlemcide iyi soğusun. Kasanın modeli nedir?
 
Kasam Rampage spectra eski işlemcimde ormal sıcaklıkları hiçbir zaman geçmemişti R7 3700X takınca bayağı uçtu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı