Monitöre Japon yapıştırıcısı döküldü

Wopsle

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG laptopum var. Gerçekten klavye ve monitörün her tarafına Japon yapıştırıcısı sıçradı. Monitörü anlık panikle asetonla silmeye başladım. Bayağı da iyi ilerliyordum. Ama yapışkanları tam anlamıyla çıkartamadım. Test yaptığımda sildiğim yerlerde ölü piksel olmadığını gördüm. Fakat daha fazla yapamıyorum çünkü çıkmıyorlar. Zaten servise gönderecektim. Sizce ne kadar büyük bir fatura çıkar?

Plastik yanmıştır.

Kulak çubuğunu asetona batırıp batırıp deneyin ama ekrana yüksek ihtimal zarar verecektir.

Kulak çubuğunu asetona batırıp batırıp deneyin ama ekrana yüksek ihtimal zarar verecektir.
Ne yapmam gerektiğini anladım. Fakat ekrana zarar gelip gelmediğini nasıl anlayacağım acaba?

@lynch01 Bu ürünü ekranımda ya da klavyemde kullanmamda herhangi bir sorun var mı?

Ems AC-68 Japon yapıştırıcı çözücü, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmektedir. Ürün, araç kaportası gibi hassas yüzeylerde yapıştırıcıyı iz bırakmadan etkili bir şekilde temizlemektedir. Ayrıca, cam ve metal yüzeylerde de başarılı sonuçlar vermektedir. Ancak, plastik yüzeylerde dikkatli kullanılmalıdır, çünkü plastiği eritebilir. Bazı kullanıcılar, yoğun yapıştırıcı kalıntıları için birkaç uygulama gerektiğini belirtmiştir. Genel olarak, ürünün performansı fiyatını hak etmektedir ve kullanıcılar tarafından tavsiye edilmektedir.

Hocam plastik zayıf bir malzeme olduğu için zarar görecek gibi geliyor her türlü.

margarin ve karbonat​

• Japon yapıştırıcısı karbonat ile kolayca temizlenebilir. Bunun için yüzeye önce karbonat döküp margarinle ovalamanız gerekli. Bu işlemi kıyafetleriniz için denemeyiniz. Yağ lekesi kalabilir.
  • masadan, çantadan, ayakkabıdan ya da elinizden Japon yapıştırıcısını temizlemek adına ufak bir kasede karbonat ve margarinden krem hazırlayın.
  • Hazırladığınız karışımı seçili yüzeylere uygulayın ve ince bir cisimle kazıyın.
  • Karbonat, yapışkanı yüzeyden kaldıracak ve margarin de bu işlemin hızlanmasını sağlayacaktır.

Böyle bir yöntem buldum plastiğe en az zararlı yöntem gibi duruyor.

Ekranda kalanları temizledim açıkçası. Klavyede kalanları da ne yaparım bilmiyorum. Ekranda minik bir çizik dışında bir sorun yapmadım. Fakat touchpad nedense kötü olmuş. Servise gidecekti zaten. Onlar söyler herhalde. Ne yapılır ne yapılmaz diye. Birde ekranın sağ tarafında tam çerçeve ile ekranla bir olacak şekilde bir yapıştırıcı var ama maalesef ona da bir şey yapamadım. Gözüme kötü gelmiyor en azından. Sadece touchpad ve klavyemdeki bu kabarcıklardan rahatsızım. Yarın ilk iş müşteri hizmetlerine ulaşacağım.

Merhaba.
Benim Lenovo 271AP7 AiO bilgisayarım var da ekrana ufak ufak sıçramış. Sizin dediginizi yaparsam ekrana zarar vermeden çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…