Monitöre kolonya sıçradı

ResourN~

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2020
Mesajlar
1.269
Çözümler
5
Dostlar selam.
Yaklaşık 15-20 dakika önce zaten kötü, yoğun bir dönem geçiriyor ve de talihsiz olaylar bitmiyormuş gibi bir de 4 aylık monitörün ekranına kolonya sıçradı. Küçük plastik dezenfektan şişesinden ekrana miktarını o anda göremedim fakat ya bir avuç kadar ya da biraz fazla sıçradı diyebilirim sanırım hatırlamakta güçlük çekiyorum mazur görün. Olayın paniğiyle aşağı akarken devrelere gitmemesi için olabildiğince engellemeye çalıştım bir peçete yardımıyla fakat ne kadar engel olabildim bilmiyorum tam olarak.

1634144778199.png


(Öncelikle belirteyim monitör aynı monitör fakat fotoğraf bana ait değil, anlatım amaçlı temsili olarak kullanıyorum.)

Kırmızı çevreyle işaretlediğim kadar bir alana sıçradı kolonya ve anında düğmesinden gücünü kesmiştim. Aşağı gitmesini engelleme müdahalemden sonra kısa bir süre soğuk-ılık fön tutmaya çalıştım kurumasını sağlamak için buharlaşır diye. Sonrasında ise saniyelik açıp kontrol ederken beyaz işaretlediğim bölgede görüntü vardı fakat önünde bir sıvı tarzı beyazlık vardı ve sanırım kolonyaydı. Şu anda kablolarını vb. çekip ekranı hafif yatay ve yüz üstü yatırdım yumuşak bir yere kuruması için belki düzelir umuduyla. Sizce ne yapabilirim? Vatan'dan almıştım kutusu ve faturası dahil her şeyi duruyor. Aksi bir durumda garanti için götürsem yapılır mı?
 
Son düzenleme:
Her gün kolonya ile bilgisayarı yıkayan ben 🙄😅. Bir şey olacağını zannetmiyorum.
 
Kulak üstü olmasın ve süngerimsi yapı olmasın kulağımdan çabuk düşüyor.

Kolonya uçucu bir şey, yakın zamanda geçer muhtemelen.

Kolanya, uçucu bir madde olduğu için sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Alkol sıkıntı yaratmaz.

Açık olsa bile devrelere bir zarar vereceğini sanmıyorum.
Ama siz yine de 20dk kadar bekleyin.

Dünkü anlattığım durumlardan sonra 1 gün yüz üstü bıraktığımı belirtmiştim hatırlarsanız. Sabah açtığımda ise durum fotolardaki gibi:

IMG20211014122840.jpg
IMG20211014123551_01.jpg
IMG20211014122942_01.jpg


Solda bir beyazlık ışıma tarzında bir şey var ve bu beyaz ve açık tonlarda daha belirgin anladığım kadarıyla. Siyah renkte ise yok denecek kadar zor görülür hale geliyor. Kolonya kurumuştur diye düşünüyorum ve geçeceğinden çok ümidim yok lakin sizce bu düzelebilir mi? Aksi durumda garantiye götürsek yapılır mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı