Pixel yoğunluğu, çözünürlük ile panel boyutunun birbirine oranıdır. Güzel görüntü için 100PPI'ın altına inmemenizi tavsiye ederim. Mesela 27" 1440p bir monitör 109 PPI oluyor, yani bir inçlik alanda 109 adet pixel bulunuyor.
Sorunuza gelirsek. Evet, 24" monitörünüzdeki görüntünün keskin olmamasının ve çapraz çizgilerin merdiven gibi olmasının nedeni çözünürlüğün ekran boyutuna göre yetersiz kalmasından kaynaklı. 24" 1440p olsaydı bu sorunlar olmazdı veya 1080p monitör 24" yerine 19" gibi bir şey olsaydı sorun yaşanmazdı.
Monitör 1080p olsun derseniz, küçük ekrana sahip bir monitör seçmeniz gerekir ancak 24" altında çok fazla monitör yok. Bu nedenle daha yüksek çözünürlüklü bir monitör almanız gerekiyor.
Samsung Odyssey G5 bütçenizi 500TL aşıyor ama almaya değer.
Hatta biraz saçma olacak ama bütçe 2.5k daha artar derseniz Odyssey G65B var, ben de kullanıyorum ve çok memnunum. Kavisli, 27", 1440p, 240Hz, VA panel ancak IPS seviyesinde ghostinge sahip (yani ghosting oldukça az), Smart monitor özelliği var (akıllı televizyon gibi kullanabiliyorsunuz, Netflix, YouTube vb monitörün içinde yüklü).
Ayrıca PPI ile birlikte ekran boyutu da artınca ekrandaki simgeler daha küçük olabiliyor. Ben de önceden 24" 1080p monitör kullanıyordum ve simgeler kocamandı, eğer simgeler küçültülürse çözünürlük düşük kaldığından simgelerin bir kısmı bozulmaya veya yok olmaya başlıyordu (normalde 3x3 alanda oynanan xox oyununu 2x2 alanda oynuyormuşsunuz gibi). Yeni monitörümde her şey gözü rahatsız etmeyecek derecede küçük, çok daha güzel görünüyor.