Monitörlerin MPRT Tepki Süreleri

Nazım Paşa

Kilopat
Katılım
2 Şubat 2017
Mesajlar
8.065
Makaleler
4
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Paşa
Öncelikle konuya MPRT tepki süresinin ne olduğunu açıklayarak girmek istiyorum. MBR en basit tabiriyle ghosting süresini ölçen bir terimdir. Açılımı da Moving Picture Response Time'dır. Doğrudan ghosting süresini ölçer. G-Sync monitörlerde bulunan ve ghostingi önemli ölçüde azaltan ULMB özelliğinin temelinde de MPRT süresinin 1 ms kadar aşağıya çekilmesi temeline dayanır. Daha fazla özelliği ve yolu da var ama temeli bu. Çoğunlukla GtG tepki süreleri belirtilse de bence ghosting için MPRT daha önemlidir. 85 Hz'ten aşağı monitörlerde bunun etkisi daha az görünüyor (yine görünüyor) ama ondan sonrasında bu süreye dikkat etmekte fayda var. Burada bunun bir testi var: TestUFO: Mprt
Her ne kadar her monitör farklı koşullarda gerçekleştirilse ve sonuçlar kesin olmasa da bir fikir verebilir. O nedenle herkesten monitörünü de belirtip test sonucunun söylemesini istiyorum. Testte Pixels Per Frame dediği kısmı azaltıp ya da arttırarak UFO'nun geçtiği arka planı mükemmel bir satranç tahtası şekline dönüştürmeniz gerek. Eşit büyüklükte siyah ve beyaz kareler olana kadar yani. O zaman altındaki MPRT süresini de buraya yazacaksınız. Şimdiden çok teşekkür ederim. Bu arada sonuçlar büyük ihtimalle GtG sürelerine çok yakın çıkacak.

Kendiminkini yazmayı unutmuşum. :D
XG2700-4K monitörün MPRT süresi 5 ms.
 
Son düzenleme:
ASUS VG248QE monitörümle, kareler eşit büyüklükte olduğunda, MPRT: 0.4Ms çıktı. Bu arada tamamen kare olabilmesi için, "Checkboard size" ve "thickness" a da ayar çekmek gerekiyor. Eğer onları ellemeden, sadece "Pixels per frame" in ayarlanması gerekiyorsa, MPRT: 0.8Ms çıkıyor.
 
MSI GS70-2PC-408TR laptop kullanıyorum, Checkboard Size, Thickness ve Pixels Per Frame ayarlarının üçünü de 6 olarak ayarladığımda 8.3ms çıkıyor. Vestel Venüs Z10'da yine aynı ayarlarda 8.1ms çıkıyor.
 
Merhabalar öncelikle C32G1 monitörümde resimdeki ayarlar ile stabil oluyor çizgiler.

Pixels Per Frame: 96
Checkerboard size 12
Thickness: 6 ve 2 neredeyse aynı sonuçlar 0.7 ve 0.8ms

Acaba doğru mu anladım olayı yoksa yanlış mı bilemedim.
 

Dosya Ekleri

  • yeniasd.jpg
    yeniasd.jpg
    475,8 KB · Görüntüleme: 2.334
@WALKproS hocam bir de benim yaptığım gibi hepsini 6 yapıp deneyebilir misiniz?
altında şey yazıyor ya sadece bu parametreyi değişin diye ondan aslında onu yaptım ama deniyorum.

4ms 4ms de de 0.9 çıkıyor.

Bu da sizin söylediğiniz sonuç

Bence bu sonuçlar yanlış 0.1ms çıktığı zaman bile oluyor yani anlamadım ben nasıl ayar yapacağımı.
 

Dosya Ekleri

  • yeniasd2.jpg
    yeniasd2.jpg
    329 KB · Görüntüleme: 2.260
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı