Monitörlerin MPRT Tepki Süreleri

Öncelikle konuya mprt tepki süresinin ne olduğunu açıklayarak girmek istiyorum. MBR en basit tabiriyle ghosting süresini ölçen bir terimdir. Açılımı da moving picture response time'dır. Doğrudan ghosting süresini ölçer. G-Sync monitörlerde bulunan ve ghostingi önemli ölçüde azaltan ulmb özelliğinin temelinde de mprt süresinin 1 ms kadar aşağıya çekilmesi temeline dayanır. Daha fazla özelliği ve yolu da var ama temeli bu. Çoğunlukla GTG tepki süreleri belirtilse de bence ghosting için mprt daha önemlidir. 85 Hz'ten aşağı monitörlerde bunun etkisi daha az görünüyor (yine görünüyor) ama ondan sonrasında bu süreye dikkat etmekte fayda var. Burada bunun bir testi var: TestUFO: Mprt
Her ne kadar her monitör farklı koşullarda gerçekleştirilse ve sonuçlar kesin olmasa da bir fikir verebilir. O nedenle herkesten monitörünü de belirtip test sonucunun söylemesini istiyorum. Testte pixels per frame dediği kısmı azaltıp ya da arttırarak Ufo'nun geçtiği arka planı mükemmel bir satranç tahtası şekline dönüştürmeniz gerek. Eşit büyüklükte siyah ve beyaz kareler olana kadar yani. O zaman altındaki mprt süresini de buraya yazacaksınız. Şimdiden çok teşekkür ederim. Bu arada sonuçlar büyük ihtimalle GTG sürelerine çok yakın çıkacak.

Kendiminkini yazmayı unutmuşum. :D.
XG2700-4K monitörün mprt süresi 5 ms.

Size bir sorum olacak ben ASUS TUF VG24VQ kullanıyorum fakat mprt 6, 4 ms diye geçiyor fakat kutusunda 1 ms mprt diye geçiyor.
 
@Nazım Paşa Dediğiniz tabir bu mudur hocam ? GTG değerine bakmamızın bir yolu var mıdır ?
Adsız.png


Bu değerlerde de 0.9ms çıkıyor hocam farkları nelerdir neden böyle oldu ?
Adsız.png
 
Son düzenleme:
ASUS VG248qe monitörümle, kareler eşit büyüklükte olduğunda, MPRT: 0.4ms çıktı. Bu arada tamamen kare olabilmesi için, "checkboard size" ve "thickness" a da ayar çekmek gerekiyor. Eğer onları ellemeden, sadece "pixels per frame" in ayarlanması gerekiyorsa, MPRT: 0.8ms çıkıyor.

Selamünaleyküm reis ben yapınca 5.6 ms cıkıyor neden.
 
LG Flatron w1943ss 15,3ms
Checker board ve thickness değerlerini değiştirince sonuç değişiyor. Bu ayarları neye göre seçmeliyiz?
12 - 2 ayarlardaki sonucum bu bu arada.
Acer X223WQ aynı değerlerle de 15,3ms
ASUS VP249QGR 15,3ms bütün monitörlerde sonuç aynı bence testte bi sorun var.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı