Monitörün ekranı gelmiyor

YigitRocky

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Monitörümün HDMI kablosu ekran kartıma bağlı ve şu an monitörün ekranı gelmiyor. Önceden kasayı açıp ekran kartını oynayınca gelirdi geri 4-5 kere denedim ekran hala açılmadı. Başka yere de taktım HDMI kablosunu yine açılmadı ne yapmam lazım bilen var mı? (ekran kartım tam takılı değil sallanıp duruyor ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum)

Merhaba. Monitörümün HDMI kablosu ekran kartıma bağlı ve şu an monitörün ekranı gelmiyor. Önceden kasayı açıp ekran kartını oynayınca gelirdi geri 4-5 kere denedim ekran hala açılmadı. Başka yere de taktım HDMI kablosunu yine açılmadı ne yapmam lazım bilen var mı? (ekran kartım tam takılı değil sallanıp duruyor ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum)

Monitörde doğru giriş seçili mi HDMI veya DP.

Kartı düzgünce takıp çıkarmayı deneyin. RAM'leri çıkartın bekleyin. 2 tane varsa birini takıp deneyin. BIOS pilini çıkararak BIOS sıfırlama deneyin.

Ayrıca ekran kartınızı sabit tutmadan kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Kartınız muhakkak en azından bir vidayla ve gerekiyorsa da destek aparatıyla sabit dursun.

Girişlerden değil, monitör arayüzünden hangi girişe bağlı olduğunu kontrol edin.

HDMI 1 yazısında da 2 yazısında da bir şey yok mavi ekran var sadece.

Kartı düzgünce takıp çıkarmayı deneyin. RAM'leri çıkartın bekleyin. 2 tane varsa birini takıp deneyin. BIOS pilini çıkararak BIOS sıfırlama deneyin.

Ayrıca ekran kartınızı sabit tutmadan kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Kartınız muhakkak en azından bir vidayla ve gerekiyorsa da destek aparatıyla sabit dursun.

Ben bunları yapamam o kadar anlamıyorum ki bilgisayardan…

HDMI 1 yazısında da 2 yazısında da bir şey yok mavi ekran var sadece.

Ben bunları yapamam o kadar anlamıyorum ki bilgisayardan…
Ekran kartını oynatmak yerine kartı çıkarıp tekrardan takabilirsiniz. Kartı olduğu yerde oynatmak kartın ve anakartın PCI-E yuvalarına zarar vermektedir.

Umalım ki yuvalarda bir sorun olmasın.

Ekran kartını söküp taktım hala böyle.

Dosya Ekleri

• c8e9b741-54b8-4a26-8c7a-199518e120ba.jpeg
    c8e9b741-54b8-4a26-8c7a-199518e120ba.jpeg
    57,7 KB · Görüntüleme: 70

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı