Monitörün gözü yorması normal mi?

Rick Sanch

Picopat
Monitör
Viewsonic
Merhaba arkadaşlar. Ne zaman laptop ya da monitorden oyun oynasam yarım saat surmeden gozlerim yanmaya basliyor, PC'yi birakip telefonuma ya da TV'ye bakmaya baslayinca hiçbir şey kalmiyor. Bunun sebebi telefonun OLED ekranli ve PC'nin ekraninin dandik olmasi olabilir mi? Bu yuzden yeni monitor almayi dusunuyorum sizce etkisi olur mu kaliteli bir 2K monitorun? Şu anki 1080p Full HD bir monitor, laptop da ayni sekilde.

Monitörünüz ile kaynaklı olacağını düşünüyorum. Abimin deli gibi ghosting sorunu olan bir monitörü var 5 dakika bakamıyorum gözlerim yanıyor.

Merhaba arkadaşlar. Ne zaman laptop ya da monitorden oyun oynasam yarım saat surmeden gozlerim yanmaya basliyor, PC'yi birakip telefonuma ya da TV'ye bakmaya baslayinca hiçbir şey kalmiyor. Bunun sebebi telefonun OLED ekranli ve PC'nin ekraninin dandik olmasi olabilir mi? Bu yuzden yeni monitor almayi dusunuyorum sizce etkisi olur mu kaliteli bir 2K monitorun? Şu anki 1080p Full HD bir monitor, laptop da ayni sekilde.
Eğer monitör IPS panelse monitörün ışığından dolayı gözü yakıyor olabilir. Ya da ghosting problemli bir monitörse göz yakıyor olabilir.

Monitörden kaynaklı olabilir. Monitör hakkında ne diyebilirim bilmiyorum fakat bunun dışında; Gece vakti bilgisayar başındaysanız, bulunduğunuz odada ışık açık olsun. Ekran ışığına mâruz kalmamak için kesinlikle hafif bir ışık eşliğinde bilgisayarı kullanın. Ekran ışığı her türlü gözünüzü yakar ve yorar. O nedenle, telefona, bilgisayara vb. cihazlara karanlık bir ortamda bakmamaya özen gösterin. Bir tek monitörden kaynaklanan bir durum değil genelde, ne kadar kaliteli olsa da gözleri yakar. Umarım sıkıntın geçer.

Evet, kaliteli bir 2K monitör göz sağlığınızı ciddi şekilde iyileştirebilir. IPS panelli, yüksek yenileme hızlı ve mavi ışık filtresi olan bir monitör tercih ederseniz göz yanması sorunlarınız büyük ölçüde azalacaktır.
Ayrıca Monitörünüzü düzenli olarak kalibre edin. Oyun oynarken veya çalışırken 20 dakikada bir kısa molalar verin (20-20-20 kuralı). Oda aydınlatmasını optimize edin, karanlıkta ekran kullanımından kaçının.

Neredeyse son kısıkta kullanıyorum monitörü her zaman amam yine de özellikle oyunlarda rahatsız etmeye devam ediyor beni asıl şaşırtan monitöre bakmayı bırakıp telefona saatlerce baksam bile bir rahatszılık olmuyor ekran kalitesinden dolayı olduğunu düşünüyorum bu yüzden

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı