Herkese merhaba,
Araştırdım ancak benimle benzer bir sorun hiçbir site ve forumda bulamadım. O yüzden konu açmak istedim.
Bu sorunu 2 yıldır ara ara görüyordum. Kendi kendine bozulup gün içinde kendi kendine düzeliyordu ancak son 3 gündür sabit kaldı ve düzelmedi. Sorunun monitör kaynaklı olduğundan eminim. Yaşayan veya bu sorunun çözümü şudur diyen varsa bilgilendirirse sevinirim. Gerekirse monitörü açıp elimden gelen bir şeyse tamirini yapabilirim.
-Farklı monitör denedim sorun yok
-VGA kablosunu çıkarınca da sorun devam ediyor, yani ekran kartından veya kablodan değil
-Monitörün bilgisayara bağlı olup olmaması bir şey değiştirmiyor. Monitörün açılış ekranında bile aynı sorun görülüyor
-Yeşil bölge olan yer karıncalı gibi, görüntü titriyormuş gibi görünüyor, ancak ekrandaki görüntüyü bozmuyor. Mesela masaüstünde iconlar titreşmiyor. Yeşil olmayan bölgede hiçbir sorun yok
Kablo değiştir, ekran kartını güncelle gibi tavsiyeler gelmesin diye biraz ayrıntılı yazdım kusura bakmayın. Öğrenmek istediğim; bu sorun benim müdahale edip düzeltebileceğim bir şey mi? Örneğin monitör içerisinde küçük bir lehim işlemiyse bunu yapabilirim.