Monitörün yenilenme hızı arttıkça yırtılma azalır mı?

AngryHands

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi yenilenme hızı arttıkça yırtılma azalıyor mu? YouTube'da 60Hz vs 144Hz vs 240Hz karşılaştırmalarında yırtılmanın en az 240Hz monitörde olduğunu görüyorum. Adaptive Sync, V-Sync vb. kullanmayı tercih etmediğimden soruyorum. Ekran kartım RX 5700 ve çoğu oyunda monitörümün yenilenme hızını geçiyor. 60Hz TV kullanıyorum 144Hz monitöre geçmeyi planlıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartınız AMD olduğu için Freesync monitörleri tercih edin. Yırtılma ciddi oranda yok olacaktır. Hz değerini yüksek tutabilirsiniz. Zararı olmaz, faydası olur.

V sync ya da fps açarsanız herşey biter.

144 Hz kulanıcısıyım yırtılmalar 60 Hz'e göre düşük. Bir detelevizonla monitör bir tutulmaz. Arasında fark çoktur. FreeSync tercih ederseniz yırtılma daha da düşer.

@Hyakutake_GC Başlığınızı raporlayıp moderatörlere yönlendirebilirsiniz. Her bölümün bilgili moderatörleri mevcut. Farklı kişilerin başlıklarını işgal edip kendi sorunun için yardım istemek çok etik değil. Sorununuza gelirsek, inceleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…