Monster Abra A5 V12.1 "Bu Grafik Sürücüsü Uyumlu Grafik Donanımı Bulamadı'' Hatası

berAserker

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir dizüstü bilgisayar aldım ve bilgisayarcıya Windows 10 kurdurdum. Bütün driverlar kurulu ama Nvidia ekran kartını kuramıyorum. Aygıt yöneticisinde gözükmüyor ve driver kurmaya kalktığımda ''Bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı'' diyor. Yardım ederseniz sevinirim.

• Monster abra A5 V12.1
  • Nvidia GTX 1050
  • Windows 10 64 bit
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok anlamam o işlerden. Sorun laptopta degil mi yani ? İşletim sistemimle mi alakalı ?

Adsız.png
Busefer bilgisayara Windows 8.1 kurdum. Şimdide Intel HD Graphics'ı görmüyor. Nvidia'yı kurmam içinde önce Intel driverını kurmam lazım ama "Bu sistem yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor" diyor.

İşletim sistemin Windows 8.1 olarak sürücüleri veriyorum.
İlk olarak DDU isimli aracı indir. Sonra bunları indir.
https://downloadmirror.intel.com/26836/eng/win64_154519.4678.exe
http://tr.download.nvidia.com/Windows/385.41/385.41-notebook-win8-win7-64bit-international-whql.exe
Bunları indirdikten sorna intet bağlantısını kes. DDU ile Intel ve Nvidia kaldır ve sistemi yeniden başlat.
İlk önce Intel'i yükle ve gene sistemi yeniden başlat. Sonra Nvidia sürücünü yükle. Nvidia sürücünü yüklerken hata alırsan. Aygıt yöneticinden manuel olarak gösterip yükle.

İşe yaramadı. Yok mu bir çözümü ya ? Neden aygıt yöneticisinde Intel HD Graphics yerine Windows temel görüntü yazıyor ayrıca ?

Aynı bilgisayarı kullanıyoruz, aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Sıkıntı bilgisayarda değil Windows'ta. Sıkıntının sebebi şu: Eski Windows 10 sürümleri ekran kartını tanımıyor böyle bir sıkıntı var. Yapman gereken şey Windows sürümünü yükseltmek ve son sürüme geçmek. Güncellemeden bahsetmiyordum direk Windows yapısını yükselt. Başka bir konuda bu konu hakkında bir mesaj atmıştım alıntılıyorum.

Konuda sıkıntı yaşayan arkadaşların mesajları üzerine çok zaman geçmiş, bu mesajı daha sonra sıkıntı yaşayacak kişiler için yazıyorum. Sizin yaşadığınız sıkıntıyı bende yaşadım ve çözdüm yazdıklarımı iyi okuyun.
Bilgisayarı yeni almıştım (Monster Abra A5 v12.1) bu bilgisayar freedos yani işletim sistemsiz satılıyor. Aldım ve orjinal windows 10'u kurdum. Orjinal windows kısmı önemli çünkü orjinal veya crack hiç farketmez bu sorunu her türlü windows 10'da yaşayabilirsiniz. Neyse, bilgisayara windowsu kurduktan sonra nvidia sürücüsünü kurmaya çalışıyorum, bir türlü olmuyor: Sistemde desteklenen nvidia aygıtı bulunamadı gibi hatalar alıyordum. Aynı şekilde donanım programları dahil denetim masası aygıt yöneticisinde ekran kartım gözükmüyordu. Ben de yandığından veya bozuk geldiğinden şüphelendim fakat araştırmaya devam ettim. Windows güncellemelerini yaptım, DDU ile herşeyi silip tekrar yükledim vb. vb. hiç bir işe yaramadı. Büyük ihtimalle sizde de yaramayacak. Tek yapmanız gereken şey WİNDOWS 10'UN SÜRÜMÜNÜ YÜKSELTMEK - SON SÜRÜME GEÇMEK. Eski windows sürümleri bir türlü nvidia ekran kartını tanıyamıyor eğer windows'un son sürümüne geçerseniz sıkıntınız çözülecektir. Windows güncellemesi yapın demiyorum, windowsun sürümünü yükseltin diyorum. Windows Update kısmından güncelleme yapmak hiç bir işe yaramıyor çünkü.

Teşekkürler yardımın için. Başka bir bilgisayarcıya kurdurdum, bu sefer sorunum çözüldü.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı