Monster Abra A5 v15.3 CPU ve GPU değerleri normal mi?

TKM0

Femtopat
Daha fazla  
Monster Abra A5 v15.3 marka laptopa sahibim. HWMonitor ile kontrol ettim.

İşlemcim:
i5 9300H.
CPU-Z programında Max 96 derece.

Ekran kartı:
GTX 1050.
FurMark testinde Max 69 derece.

Bu normarl mi? Bir çözümü var mı? PC'ye bakım en son 5 ay önce Monster teknik destek tarafından yapıldı termal macun VS.
çözümü nedir?

Laptoplarda 95 derece üstü tehlikeli olarak söylüyoruz onun için hocamızın dediği gibi termal macun bakımı gerekebilir.
5 ayda termal macun kurumaz ama eğerki iyi bir termal macun kullanılmamışsa veya pumpout yapmışsa, üzerine birde laptopunuzda sürekli fazla ısındıysa 5 ay da kurumuştur.

Bir de ek soru olarak

Laptopunuzun altında havalandırma deliklerini açık olacak şekilde mi kullanıyorsunuz
Veya notebook soğutucunuz var mı

Yoksa direk altına bir şey koymadan masanın üzerinde mi duruyor.

Laptoplarda 95 derece üstü tehlikeli olarak söylüyoruz onun için hocamızın dediği gibi termal macun bakımı gerekebilir.
5 ayda termal macun kurumaz ama eğer ki iyi bir termal macun kullanılmamışsa veya pumpout yapmışsa, üzerine bir de laptopunuzda sürekli fazla ısındıysa 5 ay da kurumuştur.

Bir de ek soru olarak

Laptopunuzun altında havalandırma deliklerini açık olacak şekilde mi kullanıyorsunuz
Veya notebook soğutucunuz var mı?

Yoksa direk altına bir şey koymadan masanın üzerinde mi duruyor.

Hocam, biraz geç oldu, kusura bakmayın. Ancak, laptop çok fazla hava almıyor; soğutucu stant vs. yok (direkt masada yani). Ben de termal macunun kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Bakır bloğu kaldırmadan fanlara bir göz attım, biraz tozluydu. Pinleri çıkararak fırçayla temizledim fakat ızgaranın ne durumda olduğuna dair bir fikrim yok. İlk geldiğinde böyle değildi. Sizin bir öneriniz var mı? Eğer varsa, notebook soğutucu veya çelik stant öneriniz olursa ve 500-1000 bandında önerirseniz memnun olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı