Monster ABRA A5 V5.2.1 Soğutucu Tavsiyesi

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel Core i5 12400F (6C/12T) GPU: MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS GP OC 6GB GDDR6 192Bit RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16 Motherboard: MSI H610M BOMBER DDR4 3200MHz(OC) SSD: Kioxia 500GB Exceria NVMe M.2 SSD (1700MB R / 1600MB W) PSU: THERMALTAKE TR2 S 650W 80 PLUS Case: MSI MAG FORGE M100R ARGB Monitor: MSI MAG 251RX 240HZ 1MS GtG 10-bit OS: Windows 11 Home SL
Merhaba ben soğutucu almayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle Deep Cool markasının modelini alacağım. Tavsiyesi olan yazabilir çok sevinirim. Monster ABRA A5 V5.2.1 kullanıyorum. Uygun bir soğutucu arıyorum günlerdir. Ve araştırmalarımda bazı şeyleri gördüm. USB Destekli soğutucular, laptopa zarar verebiliyormuş. Acaba kendim bir adaptör alsam örneğin Ataba AT-521USB USB Adaptör 5 Volt 2.1 Amper, Telefon Aksesuarları buna usbyi takıp prize taksam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? Bilgili olan abilerim kardeşlerim bilgilendirirse çok sevinirim, teşekkürler. @Recep Baltaş @Ali Güngör

Arkadaşlarım yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Asım Demir, Zonguldak'lı hemşehrim, kardeşim :) @samet67671, @MF, @Yusuf Ensar Ertan, @JaroxJamaica, @THE_MILLER.

Kimse birşey yazmayacak mı arkadaşlar ?

Dizüstü bilgisayarların fan ızgaraları yeterli havayı aldığı sürece soğutucuya ihtiyaç kalmadığı kanaatindeyim. Nam-ı diğer kalorifer, HP Pavilion laptop kullandım 5 yıl kadar. Çok ısınıyor diye soğutucu almıştım, ardından 220V prize bağlanan fan kullandım. Masa + 5 santim boşluk + fan + 5 santim boşluk + laptop şeklinde sandviç olarak kullandım, soğutmasından ciddi manada memnundum ama çok gürültülüydü. Çareyi aynı sandviç sistemi fansız olarak kullanmakta buldum. Laptop fan ızgaraları ile yüzey arasında 5-10 santim boşluk vardı ve rahat nefes alıyordu. Hiç ısınma, el yakma, kapanma gibi sorunlar yaşamadım. İşlemci fanı bile yüksek devirlere çıkmaya ihtiyaç duymuyordu. Buna göre soğutucu ihtiyacınızın olup olmadığına siz karar verin. Kullandığım laptop soğutucusu Logitech N200 idi. Gayet memnunum, altı süngerli olduğu için kucakta kullanmaya müsait. Bir yere gidildiğinde -az önce bahsettiğim- yerden yükseltmeli sistemi kullanma imkanınız olmayacağı için hareketli kullanımlarda elbette soğutucu gerekiyor.

@Yusuf Ensar Ertan HP Pavillion Dv6000 kullanmıştım. Hakikaten kalorifer. Bir de güç kaynağı vardı onun, o da kalorifer gibi ısınıyordu. Ama kışın memnundum, zira ayaklarımı ısıtacağım bir adaptor ve odamı ısıtacak bir ısıtıcım (laptop) vardı. :D

Ayrıca bence 220V'dan çalışan ayrı bir soğutma alın alacaksanız. Güçlü fanlar USB'den fazla güç çekince sıkıntı çıkarabiliyor.

Dizüstü bilgisayarların fan ızgaraları yeterli havayı aldığı sürece soğutucuya ihtiyaç kalmadığı kanaatindeyim. Nam-ı diğer kalorifer, HP Pavilion laptop kullandım 5 yıl kadar. Çok ısınıyor diye soğutucu almıştım, ardından 220V prize bağlanan fan kullandım. Masa + 5 santim boşluk + fan + 5 santim boşluk + laptop şeklinde sandviç olarak kullandım, soğutmasından ciddi manada memnundum ama çok gürültülüydü. Çareyi aynı sandviç sistemi fansız olarak kullanmakta buldum. Laptop fan ızgaraları ile yüzey arasında 5-10 santim boşluk vardı ve rahat nefes alıyordu. Hiç ısınma, el yakma, kapanma gibi sorunlar yaşamadım. İşlemci fanı bile yüksek devirlere çıkmaya ihtiyaç duymuyordu. Buna göre soğutucu ihtiyacınızın olup olmadığına siz karar verin. Kullandığım laptop soğutucusu Logitech N200 idi. Gayet memnunum, altı süngerli olduğu için kucakta kullanmaya müsait. Bir yere gidildiğinde -az önce bahsettiğim- yerden yükseltmeli sistemi kullanma imkanınız olmayacağı için hareketli kullanımlarda elbette soğutucu gerekiyor.

@Yusuf Ensar Ertan HP Pavillion Dv6000 kullanmıştım. Hakikaten kalorifer. Bir de güç kaynağı vardı onun, o da kalorifer gibi ısınıyordu. Ama kışın memnundum, zira ayaklarımı ısıtacağım bir adaptor ve odamı ısıtacak bir ısıtıcım (laptop) vardı. :D

Ayrıca bence 220V'dan çalışan ayrı bir soğutma alın alacaksanız. Güçlü fanlar USB'den fazla güç çekince sıkıntı çıkarabiliyor.

Size tavsiyem yer ile laptop arasında boşluk bırakmanız. O modelin soğutması yeterli olmalı.

Beyler Deep Cool N8 Ultra Si̇yah Alüminyum 140mm Çi̇ft Fanli Notebook Soğu - n11.com bu modeli düşünüyorum. CFM olsun RPM olsun Alüminyum olması çift fanlı olması gerçekten çok büyük artıları. Diğer modelleri gerçekten çok araştırdım. Bunda karar kıldım ama kesinlikle sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Ücret olarak biraz pahalı yararı olur mu acaba ? Sizin güzel yorumlarınızı bekliyorum. Dediklerinizi dikkate alıyorum fakat 5-10 cm havada kalacaksa bunun soğutucuyla olmasından yanayım. Gerçekten bir zaman sonra laptopun gerçek soğutucusu yetersiz kaldığı kanaatindeyim. Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Yeni yorumlarınızı bekliyorum. @Yusuf Ensar Ertan @Onur Bey @Silinen üye

Ücret olarak biraz pahalı yararı olur mu acaba?
Bir soğutucu için bu kadar para vermeyi iki defa düşünmek gerek.

Dediklerinizi dikkate alıyorum fakat 5-10 cm havada kalacaksa bunun soğutucuyla olmasından yanayım. Gerçekten bir zaman sonra laptopun gerçek soğutucusu yetersiz kaldığı kanaatindeyim.
Tam olarak anlatamamış olabilirim. İster masa, ister soğutucu, ister buz kütlesi, yüzey ile fan ızgarası arasında bir miktar boşluk olmalı. Soğutucunun üstüne koyduğunuzda, -gösterdiğiniz Deep Cool ürününü örnek olarak söylüyorum- fan ızgarası ile soğutucu arasında 1-2 santim boşluk kalıyor. Bahsettiğim hava akışı için yeterli değil. "Bu kadar mühendis boşuna mı hesap yapıyor?" diyebilirsiniz, şahsi tecrübelerimi aktarıyorum. Yerden 15 santim yüksekte bir dizüstü bilgisayarın, ortalama kalitede soğutucu ile ulaşabileceği sıcaklıklardan çok daha düşük sıcaklıklarda tam yükte çalıştığına şahit oldum ve bizzat yıllarca kullandım. Önce para harcamadan yöntem bulmaya çalışın, gerekiyorsa (veya deneme-yanılma için) harcarsınız paranızı.
  • Laptop Stand Made From a Coat Hanger
  • Laptop Stand Bend Wire
Bu iki kelime grubunu internette arama yaparsanız dediğim mentalitede birçok örnek görebilirsiniz. Herkes bilgisayarına böyle bir şeyi yakıştıramayabilir, bazı insanlar sadece performansa bakar. :)

Inca INC-321 RX Ergonomik Çift Fan+ Stand+ With Rubber Fiyatı Bu soğutucuyu öneririm. Fan hiızları ve sesleri hemen hemen aynı gözüküyor. Senin linkini verdiğin soğutucu çok pahalı. Tek artısı alüminyum olması.

Bir soğutucu için bu kadar para vermeyi iki defa düşünmek gerek.

Tam olarak anlatamamış olabilirim. İster masa, ister soğutucu, ister buz kütlesi, yüzey ile fan ızgarası arasında bir miktar boşluk olmalı. Soğutucunun üstüne koyduğunuzda, -gösterdiğiniz Deep Cool ürününü örnek olarak söylüyorum- fan ızgarası ile soğutucu arasında 1-2 santim boşluk kalıyor. Bahsettiğim hava akışı için yeterli değil. "Bu kadar mühendis boşuna mı hesap yapıyor?" diyebilirsiniz, şahsi tecrübelerimi aktarıyorum. Yerden 15 santim yüksekte bir dizüstü bilgisayarın, ortalama kalitede soğutucu ile ulaşabileceği sıcaklıklardan çok daha düşük sıcaklıklarda tam yükte çalıştığına şahit oldum ve bizzat yıllarca kullandım. Önce para harcamadan yöntem bulmaya çalışın, gerekiyorsa (veya deneme-yanılma için) harcarsınız paranızı.
  • Laptop Stand Made From a Coat Hanger
  • Laptop Stand Bend Wire
Bu iki kelime grubunu internette arama yaparsanız dediğim mentalitede birçok örnek görebilirsiniz. Herkes bilgisayarına böyle bir şeyi yakıştıramayabilir, bazı insanlar sadece performansa bakar. :)

Sahi, evrak dosyasından bile laptop soğutucu yapan varmış; hiç aklıma gelmezdi. :D

Arkadaşlar yorum yapan herkese teşekkürler. Dediklerinizi dikkate alacağım. Özellikle Yusuf Ensar kardeşimin dediği alete de bir bakacağım, çok sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı