Monster Abra A5 v9.2.2 laptop düşük FPS

Merhaba, Abra A5 v9.3 modeli mevcut bende de. i5 7300 HQ işlemci ve 8 GB RAM bulunuyor sizinkinden eksik olarak. Ancak benim de bilgisayarımda inanılmaz FPS sorunları var. LoL gibi MOBA oyununda düşükte 80-120 FPS arası, GTA 5'te en düşük ayarlarda 30-40 FPS arası alıyorum. Problemi de çözemedim. Acaba bu model bilgisayarların kronik bir sıkıntısı olma imkanı var mı? Çünkü arkadaşım GTX 1050 ve i5 7300 HQ 8 GB ile GTA 5'te çok rahat 80-90 FPS alırken LoL'de en yüksek ayarlarda 150+ FPS alıyor. Bir sıkıntı var ama hala çözemedim.

NVIDIA ekran kartı ile çalıştırdığınızdan emin misiniz?

Eminim. Bilgisayarım yüksek performans modunda ve grafik kartını sürekli olarak Nvidia ekran kartını kullanmasını seçtim.
Adsız.png

AFTERBURNER değerleri ise bu şekilde. CPU da %100 lük kullanım söz konusu. GPU ise %30 civarlarında. Story mod da 45-60 fps arası, Online da 30-40fps arası

Eminim. Bilgisayarım yüksek performans modunda ve grafik kartını sürekli olarak NVIDIA ekran kartını kullanmasını seçtim.

Eki Görüntüle 804882
Afterburner değerleri ise bu şekilde. CPU'da %100'lük kullanım söz konusu. GPU ise %30 civarlarında. Story mod da 45-60 FPS arası, Online'da 30-40FPS arası.

Olağanüstü bir darboğaz söz konusu burada. GeForce Experience üzerinden optimize edip girmeyi deneyin. Oyunun ayarlar kısmında kaç GB VRAM gözüküyor onu da yazarsanız sevinirim.

Olağanüstü bir darboğaz söz konusu burada. GeForce Experience üzerinden optimize edip girmeyi deneyin. Oyunun ayarlar kısmında kaç GB VRAM gözüküyor onu da yazarsanız sevinirim.
Experience üzerinden optimize ettiğimde en yüksek ayarlara alıyor ve fps 30 lara düşüyor.
VRAM ise 2194MB/4095MB şeklinde gözüküyor.
Darboğaz olayını nasıl çözümlerim?

Experience üzerinden optimize ettiğimde en yüksek ayarlara alıyor ve fps 30 lara düşüyor.
VRAM ise 2194MB/4095MB şeklinde gözüküyor.
Darboğaz olayını nasıl çözümlerim?
Ekran kartına yük bindirmeniz gerekiyor. Bunu da ayarları yükselterek yapabilirsiniz. VRAM değeriniz normal yani oyun doğru kartla çalışıyor.

Ekran kartına yük bindirmeniz gerekiyor. Bunu da ayarları yükselterek yapabilirsiniz. VRAM değeriniz normal yani oyun doğru kartla çalışıyor.
Oyunu yüksek ayarlarda mı açmalıyım yani ?
Dediğiniz gibi oyunu en yüksek ayarlarda açtım. GPU kullanımını %100 e çıkarttım. Aynı zamanda CPU kullanımı da %100. FPS değerleri ise 20-30 bandında. Bir tık düşük ayarlara aldığımda ise GPU kullanımı %85-%100 civarında, CPU yine %100. FPS ise 30-40 bantlarında. Bu darboğaz sorununun başka bir çözümü yok mudur? Ya da bu laptop u tasarlayıp performans testi yaptıklarında darboğaz olduğunu görmemişler mi? Sanırım kullanıcı hatası değil bu olay, mühendislik hatası. Çünkü işlemcimin gücü ekran kartına yetişmiyor.

Son düzenleme:
Oyunu yüksek ayarlarda mı açmalıyım yani?

Dediğiniz gibi oyunu en yüksek ayarlarda açtım. GPU kullanımını %100'e çıkarttım. Aynı zamanda CPU kullanımı da %100. FPS değerleri ise 20-30 bandında. Bir tık düşük ayarlara aldığımda ise GPU kullanımı %85-%100 civarında, CPU yine %100. FPS ise 30-40 bantlarında. Bu darboğaz sorununun başka bir çözümü yok mudur? Ya da bu laptopu tasarlayıp performans testi yaptıklarında darboğaz olduğunu görmemişler mi? Sanırım kullanıcı hatası değil bu olay, mühendislik hatası. Çünkü işlemcimin gücü ekran kartına yetişmiyor.

Aynen öyle tam dediğiniz gibi bir durum var. İnternet üzerindeki testlerde de benzer bir durum mevcutsa bir mühendislik hatası.

Merhaba, Abra A5 v9.3 modeli mevcut bende de. İ5 7300 HQ işlemci ve 8GB ram bulunuyor sizinkinden eksik olarak. Ancak benim de bilgisayarımda inanılmaz fps sorunları var. LoL gibi moba oyununda düşükte 80-120 fps arası, GTA 5 te en düşük ayarlarda 30-40 fps arası alıyorum. Problemi de çözemedim. Acaba bu model bilgisayarların kronik bir sıkıntısı olma imkanı var mı ? Çünkü arkadaşım GTX 1050 ve İ5 7300 HQ 8 GB ile GTA 5 te çok rahat 80-90 fps alırken LoL de en yüksek ayarlarda 150+ fps alıyor. Bir sıkıntı var ama hala çözemedim
ben saldım hocam. satamıyorum da çünkü satsam bunun gibi bir bilgisayar alamıyorum. 30-40 fps e ben razı geldim siz de gelin bence :(

ben saldım hocam. satamıyorum da çünkü satsam bunun gibi bir bilgisayar alamıyorum. 30-40 fps e ben razı geldim siz de gelin bence :(
Razı gelmek yok hocam. RAM siparişi verdim eğer olmazsa servise götürücem. Sonuna kadar kurcalayacağım bu mevzuyu. Kimseyi kandırmaya hakları yok.
Hocam selamlar, RAM i aldım ve taktım. GTA 5 te 40-50 fps lerden 75-80 fps lere fırladı değerler. Lolde ise ultrada 180-230 arası değerleri gördüm. Acilen 8GB ram alıp ekleyin. Derdime deva oldu kendileri. Çift kanal ve 16 GB ram farkı muazzam. Denemenizi tavsiye ederim. İyi forumlar

Son düzenleme:
Razı gelmek yok hocam. RAM siparişi verdim eğer olmazsa servise götürücem. Sonuna kadar kurcalayacağım bu mevzuyu. Kimseyi kandırmaya hakları yok.

Hocam selamlar, RAM i aldım ve taktım. GTA 5 te 40-50 fps lerden 75-80 fps lere fırladı değerler. Lolde ise ultrada 180-230 arası değerleri gördüm. Acilen 8GB ram alıp ekleyin. Derdime deva oldu kendileri. Çift kanal ve 16 GB ram farkı muazzam. Denemenizi tavsiye ederim. İyi forumlar
eyvallah çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı