Monster Abra A5v17.1 stres testinde kapanıyor

Mustafaulutaş

Decapat
Katılım
16 Ağustos 2021
Mesajlar
212
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Monster Abra A5 v17.1 kullanıyorum. FurMark testine sokmak istedim. GPU ve CPU stres testin aynı anda başlattım, bir anda PSU kapandı. Direkt yetmediğini düşündüm ve hemen ayrı ayrı watt değerlerine baktım. İşlemci yaklaşık 70W ekran kartı da 80-85 W güç çekiyordu. Anlayacağınız 150Watt'lık şarj adaptörü laptopu besleyemedi. Ama asıl sorun 2-3 gün sonra laptopu pildeyken şarjı bitmeye yakın şarja taktım iki kere (ayrı ayrı zamanlarda) sanki laptop kısa devre yapıyormuş gibi bir anda kapandı. Ama çıkarıp tekrar taktığımda hiçbir sorun olmadan hem laptop hem de şarj aleti çalışıyor. Sorun tam olarak neden kaynaklanıyor olabilir? Bu arada ThrottleStop kullanıyorum. Ayrıca Windows 11. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. Monster Abra A5 v17.1 kullanıyorum. FurMark testine sokmak istedim. GPU ve CPU stres testin aynı anda başlattım, bir anda PSU kapandı. Direkt yetmediğini düşündüm ve hemen ayrı ayrı watt değerlerine baktım. İşlemci yaklaşık 70W ekran kartı da 80-85 W güç çekiyordu. Anlayacağınız 150Watt'lık şarj adaptörü laptopu besleyemedi. Ama asıl sorun 2-3 gün sonra laptopu pildeyken şarjı bitmeye yakın şarja taktım iki kere (ayrı ayrı zamanlarda) sanki laptop kısa devre yapıyormuş gibi bir anda kapandı. Ama çıkarıp tekrar taktığımda hiçbir sorun olmadan hem laptop hem de şarj aleti çalışıyor. Sorun tam olarak neden kaynaklanıyor olabilir? Bu arada ThrottleStop kullanıyorum. Ayrıca Windows 11. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürl
Arkadaşlar iş daha garip bir hal almaya başladı. Şarj adaptörü prize takılı değilken bile kapandı. Yardımcı olursanız sevinirim en azından neyden kaynaklanabileceğini tahmin etseniz bile yeterli. Not: Bilgisayarda herhangi bir performans kaybı veya anormal ısı artışı yok. Şarj adaptörü de sapasağlam.
@Recep Baltaş Bir fikrin var mı abi. Yardımcı olursan sevinirim.
 
Son düzenleme:
Merhaba @Mustafaulutaş, forumda yeni aktifleştiğim için bazı kuralları yeni benimsiyorum. Yanlış kullandığım bir metot nedeniyle timeout içeren bir uyarı yedim. Neyse ki buradayım.

Sorunun hakkındaki fikrim donanım testi uyguladığımız sırada bazı donanım ayarları değiştirdik bu ayarlar sistem kapanması nedeniyle olağandışı bir kapanma sırasında önceki hâline dönememiş olabilir. Ayarları sıfırlamayı deneyebiliriz.
Önemli değil kanka ben de o kurallardan muzdaribim. Sen de kusura bakma dün görmedim. Ben programı başlangıçta aktifleş konumunda bırakmışım onu fark etmedim sorun şimdilik çözülmüş görünüyor. Yine de teşekkürler.
 
Önemli değil kanka ben de o kurallardan muzdaribim. Sen de kusura bakma dün görmedim. Ben programı başlangıçta aktifleş konumunda bırakmışım onu fark etmedim sorun şimdilik çözülmüş görünüyor. Yine de teşekkürler.
Can sıkıcı, bir o kadarda korkutucu bir olaydı halledebilmene sevindim.
İyi forumlar.
 

Geri
Yukarı