Monster Abra A7 13.1 laptopta oyun oynarken işlemci 77, ekran kartı 86 derece oluyor

Hyena61

Decapat
2 3 gün önce RDR2 almıştım oyuna girdiğimde bir 10dk da işlemci sıcaklığı 95 98 derecelerde dolaşıyordu. Ekran kartı ise 86 civarındaydı. Turbo Boost'u kapadım ve işlemci 80'i gecmedi 75 77 civarıydı ekran kartı ise kendini 86 ya sabitlemiş gibiydi resmen. Sizce bu değerler iyi mi? Herhangi bir FPS düşüşü yaşamadım ama tabii ki de CS:GO gibi oyunlarda FPS bayağı bir düştü ben mesela CS:GO oynayacağım zaman Turbo Boost'u açsam sonra RDR oynayacağım zaman kapatsam sisteme zararı olur mu?
Monster Abra A7 13.1 RTX 3050, i5 11400H, 16 GB RAM.

2 3 gün önce RDR2 almıştım oyuna girdiğimde bir 10dk da işlemci sıcaklığı 95 98 derecelerde dolaşıyordu. Ekran kartı ise 86 civarındaydı. Turbo Boost'u kapadım ve işlemci 80'i gecmedi 75 77 civarıydı ekran kartı ise kendini 86 ya sabitlemiş gibiydi resmen. Sizce bu değerler iyi mi? Herhangi bir FPS düşüşü yaşamadım ama tabii ki de CS:GO gibi oyunlarda FPS bayağı bir düştü ben mesela CS:GO oynayacağım zaman Turbo Boost'u açsam sonra RDR oynayacağım zaman kapatsam sisteme zararı olur mu?

Normal değerler.

86 derece eski laptoplar için normal densede bence normal değil, bendede bir süre önce aynı sistem özelliklerinde clevo kasa bi laptop vardı, ekran kartı 86 dereceye ulaşıp gücünü o ısıyı geçmemek için kısmaya başlıyor, çünkü rtx3050 nin maksimum ısı değeri 87 derece olarak belirlenmiş, gpuz kurup bakabilirsiniz, yani kart en sıcak hali ile çalışmakta, uzun vadede sorunlara neden olabilir, tavsiyem sıvı metal kullanarak ısıyı düşürmeniz, yada undervolt yapmayı deneyebilirsiniz, yada laptopu elden çıkartıp farklı marka daha iyi soğutmaya sahip cihazlara bakabilirsiniz, sıvı metal sürerek uzun süre kullanmışlığım vardı, ekran kartı ve işlemci full güçte çalışıyor sıvı metal ile, alternatif olarak şuan elimde lenovo ip gaming 3 var, ryzen 6600h işlemci ve rtx3050 ti ekran kartı var, işlemci max 80 derece ekran kartı 70 derece, en yüksek gördüğüm değerler bunlar, ve full yükte full performansta overclocklu şekilde kullanıyorum, ısı değerleriniz bu şekilde değilse sisteminiz verimsiz çalışıyordur, tavsiyem elden çıkartıp farklı bir markanın iyi soğutulan bir cihazına geçiş yapmanız yönündedir.

86 derece eski laptoplar için normal densede bence normal değil, bende de bir süre önce aynı sistem özelliklerinde Clevo kasa bir laptop vardı, ekran kartı 86 dereceye ulaşıp gücünü o ısıyı geçmemek için kısmaya başlıyor, çünkü RTX3050'nin maksimum sıcaklık değeri 87 derece olarak belirlenmiş, GPU-Z kurup bakabilirsiniz, yani kart en sıcak hali ile çalışmakta, uzun vadede sorunlara neden olabilir, tavsiyem sıvı metal kullanarak ısıyı düşürmeniz, ya da undervolt yapmayı deneyebilirsiniz, ya da laptopu elden çıkartıp farklı marka daha iyi soğutmaya sahip cihazlara bakabilirsiniz, sıvı metal sürerek uzun süre kullanmışlığım vardı, ekran kartı ve işlemci Full güçte çalışıyor sıvı metal ile, alternatif olarak şu an elimde Lenovo IP Gaming 3 var, Ryzen 6600H işlemci ve RTX3050 Ti ekran kartı var, işlemci Max 80 derece ekran kartı 70 derece, en yüksek gördüğüm değerler bunlar, ve Full yükte Full performansta overclocklu şekilde kullanıyorum, sıcaklık değerleriniz bu şekilde değilse sisteminiz verimsiz çalışıyordur, tavsiyem elden çıkartıp farklı bir markanın iyi soğutulan bir cihazına geçiş yapmanız yönündedir.

1 sene oldu alalı eski sayılır mı bilmem ama laptopumu nasıl elden çıkarıp başka markaya geçerim yardımcı olur musunuz?

1 sene oldu alalı eski sayılır mı bilmem ama laptopumu nasıl elden çıkarıp başka markaya geçerim yardımcı olur musunuz?
hocam sizin cihaz eski değil ancak dediğim gibi sıcaklık değerleri normalde değil, eskiden laptoplar 90-100 derece arasında çalışır ve normal karşılanırdı, ancak güncel cihazlar genelde 70-85 derece aralığında çalışıyor. Bu aralığın üstünde çalışan cihazlar genelde verimsiz oluyor ve güç kısıyorlar. Sizin cihazı ikinci el sitelerine(letgo sahibinden vb.) ilan koyarak satabilirsiniz, monster ikinci elde cidden çok hızlı gidiyor, ülkemizde bilinçsiz kullanıcılar ismine aldanıp alıyorlar, eğer satmak istemezseniz sıvı metal ile tam verimde cihazı kullanabilirsiniz alternatif olarak, hatırlatmak isterim. Pulsar sıvı metal uygulama seti olarak hb de 310 liraya satılıyor. Sıvı metalin yanında satıcı temizleme ve yalıtım için pamuklu çubuk ve kapton bant göndermekte. Bunun haricinde cihazınızı iyi bi fiyattan satmanız halinde 20-25k arası ısınma sorunu olmayan performanslı cihazlar piyasada mevcut, cihazınızı sattıktan hemen sonra forumda yeni cihazınızı almak için öneri konusu oluşturabilirsiniz. Ben ve forumdaki bilgili arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olacaktır.

Hocam sizin cihaz eski değil ancak dediğim gibi sıcaklık değerleri normalde değil, eskiden laptoplar 90-100 derece arasında çalışır ve normal karşılanırdı, ancak güncel cihazlar genelde 70-85 derece aralığında çalışıyor. Bu aralığın üstünde çalışan cihazlar genelde verimsiz oluyor ve güç kısıyorlar. Sizin cihazı ikinci el sitelerine(Letgo sahibinden vb.) İlan koyarak satabilirsiniz, Monster ikinci elde cidden çok hızlı gidiyor, ülkemizde bilinçsiz kullanıcılar ismine aldanıp alıyorlar, eğer satmak istemezseniz sıvı metal ile tam verimde cihazı kullanabilirsiniz alternatif olarak, hatırlatmak isterim. Pulsar sıvı metal uygulama seti olarak HB de 310 liraya satılıyor. Sıvı metalin yanında satıcı temizleme ve yalıtım için pamuklu çubuk ve kapton bant göndermekte. Bunun haricinde cihazınızı iyi bir fiyattan satmanız halinde 20-25k arası ısınma sorunu olmayan performanslı cihazlar piyasada mevcut, cihazınızı sattıktan hemen sonra forumda yeni cihazınızı almak için öneri konusu oluşturabilirsiniz. Ben ve forumdaki bilgili arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olacaktır.

Sıvı metal dediğiniz termal macunmu çok anlamıyorum da geçenlerde bakıma göndermiştim bilgisayarımı temizleyip macun sıktıklarını söylemişlerdi ama birkaç gün sonra yine ısınmaya başladı.

Bende de Monster laptop var 1660 Ti. İşlemci 9750H ve 95-96 rahat görüyor. Ekran kartıysa 85-90 görüyor. Maalesef laptop için iyi değerler. Isınmayı önlemenin pek bir yazılımsal çözümü yok. Laptoplar böyle.

Sıvı metal dediğiniz termal macunmu çok anlamıyorum da geçenlerde bakıma göndermiştim bilgisayarımı temizleyip macun sıktıklarını söylemişlerdi ama birkaç gün sonra yine ısınmaya başladı.
Sıvı Metal
macun yerine kullanılan alternatiftir, hb linkini ekliyorum, yorumlarda monsterda kullanan arkadaşlarda mevcut, youtube üzerindende kullanımı hakkında bilgi edinebilirsiniz, monster pump out yapan mx4 tercih ediyor bildiğim kadarı ile macun olarak, oda en fazla cihazı bir hafta idare ediyor, sıvı metal kullanımını araştırmanızı öneririm.

Bende de Monster laptop var 1660 Ti. İşlemci 9750H ve 95-96 rahat görüyor. Ekran kartıysa 85-90 görüyor. Maalesef laptop için iyi değerler. Isınmayı önlemenin pek bir yazılımsal çözümü yok. Laptoplar böyle.
eski cihazlar için belirttiğiniz değerler normal sayılarbilir çünkü max belirlenen ısı değeri önceden 100 derece idi, güncel cihazlardan örnek vermek gerekirse rtx3000 serisi cihazlarda bu ısı değeri gpu için 87 derece olarak belirlenmiş durumda, bu bağlamda bu cihazlar 86 dereceden itibaren gücünü kısmaya başlıyor, cihazın ekran kartı diyelim 95w kendini kısarak 40w derecelerine kadar düşüyor 86 dereceyi geçmemek için, işlemci tarafında ise 95 derecelerden itibarent işlemci hızını kısmaya başlıyor, monster cihazların çoğusu 90 derece civarı çalıştığı için kullanıcılar tarafından normal karşılanıyor ancak normal değil belirttiğim sebeplerden ötürü. Örnek vermek gerekirse elimde lenovo ip3 r5 6600h rtx3050ti cihaz var, maksimum performans ayarlarında ısı değerlerim işlemci max 80 derece ekran kartı 70 dereceyi geçmiyor, aynı klasman monster cihazlar 15-20 derece daha sıcak çalışıyor ve tam randıman alınamıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı