Mesajın tamamı çıkmamış orada.
Abra a7 v 5.4 kullanıyorum. Fps 120 110 civarlarından 30 40 civarına ani iniş yapıyor ve donma yapıyor. Bilgisayara güncellemeleri alıp denedim, almadan denedim , experience uygulamasından batarya korumasını kapatıp denedim, nvdia denetim masası ayarlarını değiştirip denedim, oyun dvr özelliğini kapatıp denedim , sürücüleri teker teker denedim eskisini yenisini , ısı testleri yaptım en yüksek ısı 70 derece çıktı turbo fanla denedim en yüksek 60 çıktı ,güvenli mod da ddu ile kaldırıp tekrar yükledik sürücüleri değişmedi, biosu standart ayarlarına çevirdik değişmedi, güncelleme yüklemeden denedim sonuç değişmedi.Oyun dosyalarını tekrar indirdim değişmedi , oyunun destek ekibiyle de yazışıyorum ama yaptığımız işlemler sonucunda herhangi bir şey değişmedi. Fps hala kanser etmeye devam ediyor. daha önce servise gönderdim ama herhangi bir şey çıkmadı.telefonla destek ekibi benchmark testleri istedi yaptım harddisk te ekran kartı da sağlam. aradım tekrar servisi gönderin bakalım diyor. sınavlar dolayısıyla gönderemiyorum kaldı ki göndersem de değişen bir şey olmayacağından eminim. çünkü yazın başından beri 7 pc değiştirdim a5 kullanıyordum o zamanlar. ısı değerleri yüksek bi pc ondan olabilir dedik ama ondan da değilmiş. geçen gün msı afterburner ile ısı ve frekanslara bakarken şunu fark ettim normalde pc yi intel ile kullanırken nvdia nın sıcaklığını 0 ölçüyor. nvdia yı kullanmaya başladığında sıcaklığı ölçmeye başlıyor. oyun açtım iki üç tane fps düşüşlerinin olduğu sıralarda ; normalde 40 50 civarında seyreden sıcaklık 0 a düşüp daha sonra tekrar 40 50 den devam ettiğini fark ettim. destek ekibi garantiye gönderin diyor ama bir şey çıkmayacağından eminim ki zaten şu ara gönderemiyorum sınavlar. lütfen varsa bi çözümünüz yardımcı olabilir misiniz ?
oyun ayarlarında dikey senkronizasyon ve aa kapalı
açınca da fark etmedi onu da denedim, fps sabitledim onunla da farketmedi düşük veya yüksek ayarda da değişmedi
pcnin performans ayarları da yüksek performansta.
Mesaj bu şekildeydi bir haftalık cezadan dolayı yazamadım. Oyunun destek ekibine bugün şu şekilde mesaj attım :
''Bir sorum daha olacak o stres testinde ısı 90 100 vuruyor ancak benchmark testinde ultra ayarlarda 3 4 saat çalıştırmama rağmen ısı değerleri en fazla 80 e gelmişti testi birden çok kez yaptım. Dediğim gibi daha öncede çok bilgisayar değiştirdiğim için araştırmıştım halâ da bakıyorum. diğer laptoplar da da özellikle i7 6700hq işlemciye ve gtx 950 m ekran kartına sahip sistemlerde ısı 70 80 arası.bendeki de öyle oyun sırasında. Hiç 90 a çıkmadı stres testinde çıkmasına rağmen.O testte 100- 90 arasında dar boğaz gözüküyor ancak o sıcaklıklara ne benchmark testinde ne de oyun sırasında hiç çıkmadı afterburner yada nvidia monitör uygulaması genelde açık olur bende test programı açıkken arka planda bunlarda açıktı ve sıcaklık 70 80 arasındaydı. İade ettiğim zaman yeni bir bilgisayar alsam yine aynı değerleri alacak gibiyim çünkü dediğim gibi bu parçalara sahip laptoplarda bu değerler var inceleme videolarında (70-80).bu cuma servise gidecek bilgisayar. muhtemelen sorun bulamayacaklar yine çünkü çoğu değerleri 1 aydır ölçüyorum ve bilgisayar mühendisliği olsun çalışan ilgili tanıdıklar olsun dizüstü satan tanıdıklar olsun onlarla da tartıştık onlara da danıştım ancak çözüm yok. iade etmem gerekirse ettiğim zaman yeni bir bilgisayar alsam yine aynı değerleri alabilir miyim sizce ? ''
mesaj bu şekildeydi.Bilgisayar yeni alındı birkaç aylık daha. Bir ay önce de servise yollamıştım ama orada da herhangi bir şey çıkmadı.O kadar insan var abra a5 kullanan ama onlardan herhangi bir şikayet gelmedi sıcaklıkların 90 civarında olmasına rağmen. Donanımsal değilse sorun belki de benim bilmeden yaptığım bir ayardan olabilir diye düşünüyorum.Çünkü 10 bilgisayarın onunda da ani düşüş olması donanımsal olduğu ihtimalini düşürmez mi ? Sıcaklıktan olabileceğini düşündüğüm için a7 ye geçtim ancak sorun bunda da var