Çözüldü Monster Clutch gamepad Nintendo Switch gamepadi olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Bu sabah geldi Monster Clutch gamepad aldım.2.3 GHz. Dongle ile 3-4 deneme yaptım ama bağlayamadım sonra Bluetooth ile bağladım. Steam Nintendo Switch gamepadi olarak algıladı ama switch düzenini kullan butonu kapalı. FIFA'ya hiç bağlanmadı galiba. Acil yardım lazım, ne yapacağımı bilmiyorum.

Çözüm
Futbol oyunu var mıdır ya da araba oyunu?

Dongle da nasıl Xbox Controller yapacağım yani?

Açtıktan sonra Home'a basılı tutun ama kola Bluetooth'dan otomatik bağlanmasın bilgisayar zaten kol bir süreden sonra kendi bağlanıyor. Ekstra video atacağım şimdi.

Kitapçıkta yazıyor modlar eğer basılı tutarak Bluetooth açarsanız Nintendo moduna girer ek olarak dongle ile istiyorsanız basılı tutup kapatın Bluetooth bağlamadan tuşa basılı tut sonra bir kere de bas olur.

FIFA Xbox kontrolcüsü istiyormuş galiba çünkü kabloyla bağladığımda Xbox kontrolcüsü olarak algıladı ve FIFA'ya bağlandı. Dongle ile ya da Bluetooth'la nasıl Xbox kontrolcüsü olarak bağlanırım daha detaylı yazar mısın? Biraz yabancıyım bu konulara kusura bakma.

Bir de telefonda gamepad ile oynayabileceğim hangi oyunlar var? Bilenler yazarsa sevinirim.

Son düzenleme:

Kolu açarken bir kere ışığa basın kol açılsın daha sonradan eğer oto bağlantı yoksa istediğinizi seçebilirsiniz mesela Android Bluetooth modunu açmak istiyorsunuz yapmanız gereken şu Home tuşuna bir kere basıp kolu açın daha sonra Home tuşu + b tuşuna titreyene kadar basın ve telefonda kolu seçin. Yalnız şunu unutmayın dongle ve Nintendo modu aynı tuşa atılı eğer dongle takılıysa otomatik ilk dongle modun da açar.

Bir de telefonda gamepad ile oynayabileceğim hangi oyunlar var? Bilenler yazarsa sevinirim.

Hemen yazayım.

1. PPSSPP: PSP emulatörü God of War ve Need for Speed gibi oyunlar yüklenebiliyor bunun sayesinde oyunlar maksimum1 GB civarı olur. Ayrıca grafikleri yükseltmeyi unutmayın çok daha güzel olur oyunlar bunu da PPSSPP'nin içinden yapıyoruz.

2. lemuroid: Bu da emülatör ama daha fazla konsolu kapsıyor zaten Google Play de yazıyor ama en iyi çalıştığı 2DS konsolu. Pokemon ve Zelda gibi oyunlar var bu oyunlarda 300 ila 800 MB arası oluyor.

3. Minecraft: Klasiktir anlatmama gerek yok.

4. Genshin Impact: Anlatamam kısaca açık dünya anime oyunu.

5. Dead Cells: Rogue türünde bir bilgisayar oyunu daha sonradan telefona da geldi tam oyun koluyla oynanacak oyun.

6. Terraria: 2D daha fazla bosslu ve itemli Minecraft kısaca ama çok iyidir 130 saatim var. Not: Wiki olmadan oynanmaz.

7. brawhalla: 2D versus oyunu.

8. GTA oyunları.

9. Fortnite.

10. suyu: Bu da Nintendo Switch emülatörü yani switchdeki çoğu oyunu indirip açmanıza yarar ama lemuroid ve PPSSPP güçsüz bir telefonla bile girilebilir olmasına rağmen bunda güçlü bir telefon şart.

Daha çok fazla var ama PPSSPP ve lemuroid bitmeyecek kadar oyuna sahip olduğu için saymıyorum bile (PPSSPP de Assassin's Creed de var bu arada.)

Son düzenleme:

Açtıktan sonra Home'a basılı tutun ama kola Bluetooth'dan otomatik bağlanmasın bilgisayar zaten kol bir süreden sonra kendi bağlanıyor. Ekstra video atacağım şimdi.

Çözüm

Abi Dongle'ı takıyorum sonra Home ve y tuşuna basılı tutuyorum ama titreşim falan gelmiyor.

Aha vallahi yaptım, sağ ol.

Teşekkürler, sağ ol.

Hocam bu gamepad ile oyun oynarken tuşların ışığını kapatabiliyoruz ya Home tuşunun da ışığı kapanıyor mu ve kapanıyorsa hangi tuşla kapanıyor? Bir de şarj ederken başta Home tuşu açık mavi renkte ışık yakıp söndürüyor o nedir?

Son düzenleme:

Hocam Home tuşunun ışığı sadece Nintendo Switch modun da ayarlanabiliyor o da 3. parti yazılıım la mesela reWASD gibi ama uğraşmaya değmez onun dışında şarj ettikten sonra belli bir süre ya da şarjı dolunca ışığı kapanıyor diye biliyorum ama zaten bu makineyi 2-3 saat şarj etseniz 2-3 gün götürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…