Monster Huma H5 v1.1.2 performans problemleri

Rojen

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Bilgisayarım Monster Huma H5 V1.1.2, bilgisayarı alalı 7 ay civarı oldu fakat aldığım günden beri sorunlarla karşılaşıyorum.

Öncelikle bilgisayar çok geç açılıyor. İçinde yüksek hızlı bir SSD var fakat açılması 1 dakikayı buluyor. CrystalDisk ile test yaptım, SSD hızında sorun görünmüyor fakat neden bu kadar geç açıldığını anlayamıyorum. Windows'um lisanslı, birden fazla kez farklı şekillerde kurdum yani sorun Windows'u kuruş şeklimde değil.

Ayrıca günlük işler yaparken aşırı bir takılma yaşıyorum. Örneğin Windows'un varsayılan fotoğraf uygulamasıyla bir fotoğrafı keserken donuyor, kasıyor, adeta 10 FPS'te oyun oynuyormuş gibi hissediyorum. Tarayıcı yavaş açılıyor, pencereleri değiştirirken donma yaşanıyor. PDF'leri okurken de aynı şekilde donmalar oluyor, aşağı kaydırmak işkence haline geliyor.

Günlük işleri yaparken birden fazla kez mavi ekran aldım. Oyun performansı genel olarak iyi fakat bu özelliklerde bir bilgisayardan daha yüksek performans almam gerekiyormuş gibi hissediyorum. 6 yıllık GTX750Ti'lı masaüstü bilgisayarım bundan hızlı açılıyor, oyunlarda daha düşük olsa da performansları arasında bekleyeceğim kadar büyük fark yok. Kimi zaman bilgisayarda birkaç pencere hariç şey açık değilken RAM ve işlemci kullanımı çok yükseliyor, %60'larda dolaşıyor. Google Chrome ve görev yöneticisi dışında hiçbir şey açık değilken (arkaplanda çalışa uygulama yok, antivirüs programı yok) en az 4GB RAM kullanılıyor. Bilgisayarı 2 kere servise gönderdim. "Gerekli testleri yaptık, bir şey bulamadık, temiz işletim sistemi kurulumu öneriyoruz" deyip geri gönderdiler. Testlerde bir şey çıkmıyor fakat bilgisayarı 1 gün kullanan birisi ciddi sorunlarının olduğunu anlayabilir.

Sorunun ne olduğunu bilmediğim için çözüm de talep edemiyorum ve garantisi bitmeden düzeltmeyi istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Monster Huma H5 V1.1.2
i7-9750H
16GB DDR4 2666MHz Bellek (1x16GB)
500GB OCZ RC500 M2 SSD
15,6" 4K %100 sRGB 3840x2160 OLED Ekran

Dosya Ekleri

• Screenshot (69).png
    Screenshot (69).png
    831,2 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Pil gücüyle çalışırken 35-40 santigrat arası, fişe takılıyken hep 40 üstü. Ayrıca fişe takılıyken CPU kullanımı da artıyor. Fanlar hiç susmuyor hep yüksek hızda çalışıyor.
Yok mudur yardım edecek kimse? Servis de çözmüyor problemimi, kaldım böyle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı