Monster Hunter: World oyun grafiklerinde gariplik var

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
2018 yılında çıkmış bir oyun olmasına rağmen grafikleri çok kötü. Başlangıçta 'çözünürlüğe önem ver' seçeneğini işaretledim ve HDR'ı açtım, daha iyi görünür diye düşündüm ama olmadı. Sonrasında HDR'ı kapattım, yine fark etmedi.

Kullandığım monitör oldukça iyi, oynadığım konsol ise PS5, ancak bu oyunun grafikleri neden böyle anlamıyorum. Sanki 3D efekti açıkmış gibi bir görüntü var ve bu durum oldukça rahatsız edici. Grafikler 2010 yılında çıkmış bir oyun gibi görünüyor.
Örnek fotoğraf:

1738325713583.png

not: konsolumdaki diğer oyunlarda böyle bir sorun yaşamadım, yalnızca bu oyunda var. Üstelik bu oyunu görünüşe göre 300 saat oynayacağım ve bu şekilde oynamak gerçekten zor. Oyunun manzarası bile zevk vermiyor. karanlık bir ortama girdiğimde hiçbir şey seçilmiyor, neyin nerede olduğu anlaşılmıyor. bilgisayardaki 720p çözünürlük bile bu oyundan daha iyi görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginç. İnternetten ingilizce aratma yaptınız mı? PC için konuşabilir ancak PS5 sahip olmadığım tek konsol olduğundan emin konuşamam. Normalde HDR ile gayet iyi grafikleri olur. Eve geçince araştırma yaparım. Grafik ayarlarını iyice karıştırdınız mı?

İlginç. İnternetten ingilizce aratma yaptınız mı? PC için konuşabilir ancak PS5 sahip olmadığım tek konsol olduğundan emin konuşamam. Normalde HDR ile gayet iyi grafikleri olur. Eve geçince araştırma yaparım. Grafik ayarlarını iyice karıştırdınız mı?
Grafik ayarında çözünürlüğe, grafiğe ve akıcılığa önem ver seçenekleri ve HDR seçeneği var. O dediğim seçenekler Ps4 Pro için geçerli ben gene de çözünürlük yaptım ve HDR'da açtım. İngilizce arattığımda zaten çok güzel grafiklerin olmadığı denmiş ama benim ekranımda sorun yok ben TLOU2'de oynuyorum ve muhteşem görünüyor 1080p 60hz'de. Monitörüm 1080p 144hz ve 2k 60hz destekliyor ama ben 1080 kullanıyorum. Neyse belki grafikler budur ve göz alışmalıdır.

2018 yılında çıkmış bir oyun olmasına rağmen grafikleri çok kötü. Başlangıçta 'çözünürlüğe önem ver' seçeneğini işaretledim ve HDR'ı açtım, daha iyi görünür diye düşündüm ama olmadı. Sonrasında HDR'ı kapattım, yine fark etmedi.

Kullandığım monitör oldukça iyi, oynadığım konsol ise PS5, ancak bu oyunun grafikleri neden böyle anlamıyorum. Sanki 3D efekti açıkmış gibi bir görüntü var ve bu durum oldukça rahatsız edici. Grafikler 2010 yılında çıkmış bir oyun gibi görünüyor.
Örnek fotoğraf:

Eki Görüntüle 2412524

not: konsolumdaki diğer oyunlarda böyle bir sorun yaşamadım, yalnızca bu oyunda var. Üstelik bu oyunu görünüşe göre 300 saat oynayacağım ve bu şekilde oynamak gerçekten zor. Oyunun manzarası bile zevk vermiyor. karanlık bir ortama girdiğimde hiçbir şey seçilmiyor, neyin nerede olduğu anlaşılmıyor. bilgisayardaki 720p çözünürlük bile bu oyundan daha iyi görünüyor.

Hocam bu oyun Switch den port edildiği için grafiğin ederi bu kadar :)

Hocam bu oyun Switch den port edildiği için grafiğin ederi bu kadar :)

Senin bahsettiğin Rise. Bu resimdeki World. Rise'da Great Jagras yok.

Grafik ayarında çözünürlüğe, grafiğe ve akıcılığa önem ver seçenekleri ve HDR seçeneği var. O dediğim seçenekler Ps4 Pro için geçerli ben gene de çözünürlük yaptım ve HDR'da açtım. İngilizce arattığımda zaten çok güzel grafiklerin olmadığı denmiş ama benim ekranımda sorun yok ben TLOU2'de oynuyorum ve muhteşem görünüyor 1080p 60hz'de. Monitörüm 1080p 144hz ve 2k 60hz destekliyor ama ben 1080 kullanıyorum. Neyse belki grafikler budur ve göz alışmalıdır.
Benim monitörüm iyi değil. Maximum ayarda böyle gözüküyor. (Savaşta olduğum için biraz bulanık çıkmış olabilir.)

1738356762493.png

Benim monitörüm iyi değil. Maximum ayarda böyle gözüküyor. (Savaşta olduğum için biraz bulanık çıkmış olabilir.)

Eki Görüntüle 2413154
Yani benim konsolda da böyle görünüyor. Neyse aldım oynadım iade şansım yok böyle oynayacağım. Bu arada kontroller falan çok garip yani oyun çok yavaş ve karakteri geliştirmek falan alışmak uzun sürcek. Birkaç kişiden duyduğuma göre silah değişimi oluyormuş ama ben 2 saattir oynuyorum 2 kılınç silahını kullanıyorum ve o samurayı ama garip cidden alışmak uzun sürecek. Bannerlord kadar zormuş oyun.

Şuan girdim ve şu şekilde iğrençlik var. Yazılar bile 720p duruyor ve görüntü 480p ile 720p arası duruyor ama monitörümün özelliğine bakınca oyun açıkken 1080p 60hz görünüyor yani sanırım görüntü bunu destekliyor. Merak ettim Monster Hunter'in yeni çıkan oyunu ve ön siparişte olan oyunu da böyle mi.
1738395809345.png

@Lejant Bir de hocam oyun içinde durdurma yok mu? Yani oyundan kalkmam lazım ama tam haritada boss'un yanındayım durduramadım köşeye saklandım ölmedim ama oyunu pause etme tuşu nedir?

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2413154

Gece başka bir konuda arkadaş etiketleyince aklım Rise da kalmış hocam kusura bakmayın. Valla biraz baktım ama siz haricinde pek yakınan görmedim. En kötü bir silin yükleyin diyeceğim ama konsol yani bu PC gibi sorun olmaz. Çok ilginç bir sorun vallahi. Buradan kötü de durmuyor bence ama monitörden bakınca daha fena olabilir...

@WolreaG online session'da olduğun için dururamazsın. Offline isen yalnızca geçerli pause durumu. Şunu da belirtmek istiyorum. Ben oyunlarda grafiğe hiç dikkat eden biri değilim. Ben bu oyunu 200 saat 600p de oynadım. 2 gün önce yeni sistem dizdim. Şimdi çok net geliyor 😅. Silahları denemek için training arena var. (Online session'da durdurmak yerine yaratıktan uzaklaşyıp agrosunun bitmesini sağlayabilirsin.)

2k 60hz destekliyor ama ben 1080 kullanıyorum.
Monitör 2k mı? 2k monitörde 1080p kötü gözüküyor olabilir. 2k monitörüm yok. Yorum yapmam çok doğru olmaz.

@WolreaG online session'da olduğun için dururamazsın. Offline isen yalnızca geçerli pause durumu. Şunu da belirtmek istiyorum. Ben oyunlarda grafiğe hiç dikkat eden biri değilim. Ben bu oyunu 200 saat 600p de oynadım. 2 gün önce yeni sistem dizdim. Şimdi çok net geliyor 😅. Silahları denemek için training arena var. (Online session'da durdurmak yerine yaratıktan uzaklaşyıp agrosunun bitmesini sağlayabilirsin.)

Monitör 2k mı? 2k monitörde 1080p kötü gözüküyor olabilir. 2k monitörüm yok. Yorum yapmam çok doğru olmaz.
Yani ben oyuna girdiğimde Ps Plus alın ekranı çıkıyor otomatik hayır diyorum ana ekranı geliyor oyunun ve kendi save'ime tıkladığımda online çıkıyor sadece ve online arıyor 20 saniye sonra başlıyor oyun. Nedense offline tuşu yoktu, belkide online oyuna girince yapılıyordur ona dikkat etmedim. Neyse ben internetten offline nasıl girilir bakayım çünkü bir savaş 30dk sürüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı