Monster iade süreci

Arkadaşlar merhaba nasılsınız. Umarım herkes iyidir. Bu makineyi yakın zamanda iade etmeyi düsünüyorum temel sebepler var bir sürüde bunda bana ilk 6 ay içinde zorluk cıkartırlar mı acaba?

Eğer firma özel olarak bir süre belirtmemişse koşulsuz olarak 14 gün içinde iade edebilirsiniz. Bunun dışında cihazda satıcı veya üreticiden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorsanız öncelikle garanti servisine gönderilir, kusurlu olduğu doğrulandıktan sonra yenisiyle değiştirme, onarımını yapma gibi bir karar alınır ve uygulanır.
 
Web sitelerinden alıntı ;

İPTAL İADE KOŞULLARI

İADE ŞARTLARI

Şirketimiz, tüketici haklarını korumakta ve satış sonrası müşteri memnuniyetini en ön planda tutmaktadır. Satın aldığınız ürünlerle ilgili yaşayabileceğiniz memnuniyetsizlik, üretim ve servis kaynaklı her türlü sorun, titizlikle değerlendirilmekte ve en kısa sürede çözüme kavuşturulmaktadır.
Ürün iadesi konusunda sizlere daha iyi ve hızlı bir şekilde hizmet verebilmemiz için gerekli olan şartları aşağıda bulabilirsiniz; Bunlardan herhangi birinin eksik olması durumunda ürün iadesi kabul edilmemektedir.

Önemli Not: 15 günlük iade garantisi, Monster bilgisayarların blokzinciri işlemleri, kripto para madenciliği veya benzer amaçlarla kullanıldığının tespit edilmesi halinde geçersiz olacaktır.
 
Maalesef iade alacaklarını sanmıyorum ben de. Eğer cihazda kronik yada garanti kapsamında bir bozulma varsa değişim konusunda yardımcı oluyorlar. İade ihtimali yok gibi bir şey.
 
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Tüketicinin Garanti ile İlgili Hakları

ücretsiz onarım isteme hakkı

MADDE 8 –
(1) Tüketicinin, Kanunun 11 inci maddesinde yer alan seçimlik haklarından ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.

(2) Tüketici, ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı, tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur.

Tüketicinin diğer hakları

MADDE 9 –
(1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;

A) Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,

B) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

C) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,

Durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

(2) Malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması halinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.

(3) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, satıcı, malın bedelinin tümünü veya bedelden yapılan indirim tutarını derhal tüketiciye iade etmek zorundadır.

(4) Tüketicinin, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakkını seçmesi durumunda satıcı, üretici veya ithalatçının, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi talebinin kendilerine bildirilmesinden itibaren azami otuz iş günü içerisinde, bu talebi yerine getirmesi zorunludur.

(5) Birinci fıkranın (C) bendinde belirtilen raporun, arızanın bildirim tarihinden itibaren o mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenmesi zorunludur.

Değiştirilen malın garanti süresi

MADDE 10 –
(1) Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır.

Kullanım hatası

MADDE 11 –
(1) Tüketicinin malı tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanmasından kaynaklanan arızalar hakkında 8 inci ve 9 uncu madde hükümleri uygulanmaz.

(2) Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenen raporla belirlenmesi ve bu raporun bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur.

(3) Tüketiciler, ikinci fıkrada belirtilen rapora ilişkin olarak bilirkişi tarafından tespit yapılması talebiyle uyuşmazlığın parasal değerini dikkate alarak tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurabilir.

Ben de bu kadarına haizim
 
6 ay olmuş iade almazlar.

Sözleşmeden dönme gibi kuralları var hocam öyle şey olmaz iade alırlar. Zorla kullandıramazlar garanti kartında öyle birşeyyok.
Maalesef iade alacaklarını sanmıyorum ben de. Eğer cihazda kronik yada garanti kapsamında bir bozulma varsa değişim konusunda yardımcı oluyorlar. İade ihtimali yok gibi bir şey.
2 kere değişim olmus hocam dahası nolsun sence..
Eğer 6 ay kullanıp iade etmeyi düşünüyorsan aklından sil o düşünceyi.

Hocam superfayzır reşat bey ne der...zorla kullandırma gibi durumumuz yok.
 
Sözleşmeden dönme gibi kuralları var hocam öyle şey olmaz iade alırlar. Zorla kullandıramazlar garanti kartında öyle birşeyyok.

2 kere değişim olmus hocam dahası nolsun sence.

Hocam superfayzır reşat bey ne der...zorla kullandırma gibi durumumuz yok.

O zaman ben her 6 ayda bir laptop alayım iade edeyim, ömrümün sonuna kadar ücretsiz kullanayım mantığına geliyor bu, maalesef mümkünatı yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı