Monster laptop bakımı nasıl?

580924

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul Başakşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16GB RAM 512GB SSD RTX 4050 6GB 140W CORE İ5 12500H
Meslek
Öğrenci
Cihazım ısınıyor ve FPS düşüyor. Bakıma göndereceğim. Ancak birkaç sorum var.
1. Bakım yaptıranlar memnun kaldınız mı?
2. BIOS sürümüm eski. Peki söylesem güncelleme yaparlar mı?
3. Bende SanDisk 480GB SSD var. Onu götürsem takarlar mı?
4. Aynı gün teslim mi yoksa birkaç gün zaman alır mı?

Sorularım bunlardı. Önemli olan 1. ve 4. sorular.

Bakımdan kasıt kasaya hava vurup termal macun değişimi oluyor. Yapan tekniksen iyiyse fan temizliği de yapar :)
BIOS'u güncellemek çok zor bir şey değil fakat bilmeyen için işler zor haliyle. Öğrenmek gerekiyor. Kendin yapmasan bile deneyecek bir PC bulup sonraki zamanlarda kendin yapabilirsin.
SSD için boş slotun olması gerekiyor veya mevcut diski çıkarıp onu takarlar. Disk değişimi olacağı için yeni kurulum veya disk klon yapılması gerekir haliyle. Disk klon için işlem ücreti isterler ki yetkili servis olduğu için az bir şey isteyeceklerini düşünmüyorum. Yeni işletim sistemi kurumu için de eski diskten yedek aktarımı olacak. Burada gizlilik ihmal edilebilir. Önemli veya özel dosyalarınızı yedekleyip silin PC'den. (Önerimdir)

Bakımdan kasıt kasaya hava vurup termal macun değişimi oluyor. Yapan tekniksen iyiyse fan temizliği de yapar :)
BIOS'u güncellemek çok zor bir şey değil fakat bilmeyen için işler zor haliyle. Öğrenmek gerekiyor. Kendin yapmasan bile deneyecek bir PC bulup sonraki zamanlarda kendin yapabilirsin.
SSD için boş slotun olması gerekiyor veya mevcut diski çıkarıp onu takarlar. Disk değişimi olacağı için yeni kurulum veya disk klon yapılması gerekir haliyle. Disk klon için işlem ücreti isterler ki yetkili servis olduğu için az bir şey isteyeceklerini düşünmüyorum. Yeni işletim sistemi kurumu için de eski diskten yedek aktarımı olacak. Burada gizlilik ihmal edilebilir. Önemli veya özel dosyalarınızı yedekleyip silin PC'den. (önerimdir)

Hocam cihazın içinde boş SATA portu var. 2 tane M.2 SSD yeri var ama birtanesini orijinal SSD'si kullanıyor.

Screenshot_2023-03-20-19-46-36-1.jpg

Bu arada resim internetten alındı.

SSD için boş slotun olması gerekiyor veya mevcut diski çıkarıp onu takarlar. Disk değişimi olacağı için yeni kurulum veya disk klon yapılması gerekir haliyle. Disk klon için işlem ücreti isterler ki yetkili servis olduğu için az bir şey isteyeceklerini düşünmüyorum. Yeni işletim sistemi kurumu için de eski diskten yedek aktarımı olacak. Burada gizlilik ihmal edilebilir. Önemli veya özel dosyalarınızı yedekleyip silin PC'den. (önerimdir)

Hocam bir şey soracağım. Bakıma götürmeden önce randevu almak gerekiyor mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı