Monster laptop çalışır durumdayken çay döküldü

olmumut

Femtopat
Katılım
11 Mayıs 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni aldığım Monster çalışır durumdayken çay döktüm direkt güç gitti. Kuruttum temizledim ama açamadım. Monster servise gönderdim anakart değişmesi lazım dediler, 5600 lira fiyat verdiler. Yaptırmadım geri aldım (laptop 9k). İstanbul civarlarında tanıdık bilgisayarcısı olan varsa yardımcı olabilir mi? Ne yapacağımı bilmiyorum cidden 1 hafta kullandım kullanmadım laptopu.
 
Hocam benim de çok korktuğum bir şey o yüzden çok dikkatliyim yeni almanıza üzüldüm teknik servislerin tamir imkanı yok o yüzden direk değişim diyorlar, siz sırayla bilgisayarcıları gezin en uygun fiyat vereni kabul edin sanrım 2 bin TL altına halledebilirsiniz.
2 Bin TL altı halletmesi imkansız. Anakart'ta sorun olduysa anakarta bağlı bileşenlere de hasar vermiştir. Bence 5000 TL altı imkansız gibi birşey.
Hocam biraz konudan alakasız ama benim de Monster'im var alırken tüm teknik servis ve parçaların ücretini Monster Notebook karşıladığı söylendi. Böyle durumlarda kullanıcı mı sorumlu tutuluyor?
Evet.
 
Sıfırı 5 bin TL zaten.
Tamam işte devre yapmış anakartı veya diğer bileşenleri tamir ediceğim derken diğer tarafından başka birşey patlak verir. En iyisi kasanın içini komple değiştirmek ve bu da en az 5000 TL'ye mâl olur. Monster servisi bence en iyi seçenek gibi duruyor ama bilgisayar işinden anlayanlara da sormamak olmaz tabii ki.
 
Direkt güç gitmiş adamda. Muhtemelen kısa devre oldu ve dönüşü de yok. Ayrıca kısa devre anakartta mı yoksa farklı bir cihaz/slotta mı bunu da bilmeleri çok güç. Sadece sıvı teması olan yerleri saptayabilirler. Yapılabilecek bir şey varsa o da servise vermek bence. İlk yorumumda da dedim, bilgisayarcıların Clevo yedek parçalarını tedarik etmesi çok görülen bir şey değil. Olsa bile maliyeti belli değil ve direkt 2 yıllık garantiden de çıkıyor cihaz.

@midgardian hocam siz ne yapmasını önerirsiniz?
 
Böylesi durumlarda şunu yap demek parayı vermeyen insan için kolay. Üzücü bir durum sahiden. Ekran kartı piyasası düzgün olsa o paraya masaüstü sistem alınabilir derdim. Kullandığım dizüstü bilgisayarın anakart yandığı zaman çıkartılan tutara daha iyi performanslı bir kasa toplamıştım. Yeni cihaz olduğu için kenara atmak da zor. Bilemiyorum yani. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı