Artık şu sorunun kabul edilmesi lazım: Isınmayan laptop yok.
3 fanlı Asus Rog kullanıyorum. O da yeri geliyor 90'ları görebiliyor. Fanlardan çıkan sıcak havayı hissediyorum. Ama kasa kalitesi gerçekten sağlam. Klavye ve ekrana ısıyı yarı yarıya veriyor.
Asus TUF'ların yeni kasalarında pek ısınma sorunu görmedim. Geçen yıl laptop kasalarını değiştirdiler. Sizin kullandığınız eski kasalardansa evet onlarda ısınma sorunu vardı. Ama yeni ürünlerde kasa tasarımı değiştirildi. Dell G'ler de 90 dereceleri görüyor ama kasaları sağlam. Donanımı koruyor.
Burada önemli olan laptopun ısınmasından çok iç tasarım, kasa kalitesi ve dayanıklılık. İç tasarım kötüyse 70-80 derecelik ısınmalar donanıma zamanla zarar verir. Tasarım, dizayn ve kasa kalitesi iyiyse 90 dereceler donanımı uzun yıllar korur. Tabi yıllık bakımlarının yapılması kaydıyla.
Acer laptop kullandım. Saatlerce oyun oynadım ve yüksek programlar kullandım. Fanları uçak motoru gibi çalışıyordu. Deliklerin yanına çay, kahve bardağımı koyuyordum ki bardak soğumasın diye. Buna rağmen 5 sene dayandı. Artık donanım yetersizliğinden dolayı değiştirmek zorunda kaldım. Yoksa daha da götürürdü beni.
Lenovo LOQ'lar da iyidir. Şu an kullandığım olmasa Loq alırdım. Bence değerlendirilebilir.
Monster hakkında kötü yorum yapan da var iyi yorum yapan da... Kullanmadığım için yorum yapamam. Ama F/P olarak Loq'un muadili değil. Monster ve Excalibur arasında kalsan belki olabilir ama Loq ile kıyarlarsan tercih Loq olmalı.