Monster laptop ışık sızması

raweon07

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
326
Arkadaşlar ekteki ışık sızmasını Monster sorun olarak kabul etmiyor. T5 22.1 modelini kullanıyordum onda çok feci bir haldeydi ekran ve farklı modele geçiş yaptım o da T7 25.1. ilk gelen T7 25.1 bilgisayarda da ışık sızması vardı değişim yapıldı fakat daha kötü hale geldi. Önceki cihazda sızma fotoğraftaki kadar değildi. En son teknik servisin başındaki kişiyle aynı modelin farklı cihazlarına bakılıp en az sızma olanın verilmesini istedim. Ama büyük ihtimalle gelen cihazda da sızma olacak. Sizce nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim? Bu sorunu azaltmanın bir yolu var mıdır? Yeni gelen cihazda da olursa panel değişimi istemeli miyim bir faydası olur mu sizce? Yeni cihaz olduğu için şimdiye kadar tamir görmesini pek istemedim ama böyle böyle 6 ay oldu süreç. Panel değişimi düzgün yapıldığında fayda sağlayacaksa yeni cihaz geldiğinde bunu da isteyebilirim. Artık gerçekten çaresiz kaldım, yoruldum ve bıktım. Ekrana hafif karanlıkta ve karanlıkta hiç bakılmıyor resmen. Dizi izlerken renk odaklı şeyler yaparken tam bir facia. Eğer panel değişimi de düzgün çözüm sağlamazsa artık hukuki yollara başvurmaya düşünüyorum. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Teşekkürler şimdiden.

Sızma çok olan yeni cihaz ona nispeten az olan da eski cihaz. Eski cihazdaki sızma da bence fazla seviyede.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220122_024123.jpg
    IMG_20220122_024123.jpg
    24,3 KB · Görüntüleme: 719
  • Screenshot_20211221-205851.jpg
    Screenshot_20211221-205851.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 609
Hocam IPS panellerde sık görülüyor bu, panelin kenarlarına elektrik bandı çekince azalıyor diyorlardı ama ne kadar yapılabilir orası tartışılır. Sonuçta cihaz pahalı, bu işlemi yaptıktan sonra garanti dışı kalabilir bilmiyorum. Işık sızmasının az veya çok olması şansınıza bağlı. Cihaz geldikten sonra güncellerseniz memnun olurum.
 
Monster 'ların neredeyse istisnasız hepsinde vardır, MSI veya Asus gibi iyi markalarda da nispeten az olarak vardır. Eğer rahatsız etmeyecek seviyedeyse kullanın gitsin. Ben bir makina almıştım o çok rahatsız ediyordu, başka problemleri de vardı iade etmiştim. Monster bu konuda iyi.
 
Bir süre sonra alışıyorsunuz, ne kadar sızmasız isteseniz de gelmeyecek. 5 monitör değiştirmiş biri olarak söylüyorum bunu.

Peki sizde sızma boyutu buna kıyasla nasıldı?
Monster'ların neredeyse istisnasız hepsinde vardır, MSI veya ASUS gibi iyi markalarda da nispeten az olarak vardır. Eğer rahatsız etmeyecek seviyedeyse kullanın gitsin. Ben bir makine almıştım o çok rahatsız ediyordu, başka problemleri de vardı iade etmiştim. Monster bu konuda iyi.

Rahatsız etmese kullanacağım zaten ama çok fazla dizi izlerken çok ama çok göze batıyor. Evet o konuda haklısınız Monster'larda hep var.
Hocam IPS panellerde sık görülüyor bu, panelin kenarlarına elektrik bandı çekince azalıyor diyorlardı ama ne kadar yapılabilir orası tartışılır. Sonuçta cihaz pahalı, bu işlemi yaptıktan sonra garanti dışı kalabilir bilmiyorum. Işık sızmasının az veya çok olması şansınıza bağlı. Cihaz geldikten sonra güncellerseniz memnun olurum.

Güncellerim. Fakat elektrik bandı işlemi yeni cihaz için olacak bir işlem değil.
Bir süre sonra alışıyorsunuz, ne kadar sızmasız isteseniz de gelmeyecek. 5 monitör değiştirmiş biri olarak söylüyorum bunu.

Benim de şu an bu 4. cihazım.
 
Monster cihazda ikinci görsele yakındı. Zifiri karanlıkta kullanmadığınız sürece görünmüyor zaten, karanlıkta film izlerken de ilk başta gözüme çok batıyordu daha sonra görmemeye başladım. Ekranı ufak ufak esnetiyordum nispeten azalıyordu.

İkinci görsel derken az olanı mı kastediyorsunuz mobildeyim tam anlayamıyorum. Eğer ona yakın bir şeyse zaten ondan da az demektir o zaman ne mutlu size.
Siz 5 monitör değiştim derken laptop ekranından mı bahsediyorsunuz yoksa normal masaüstü bilgisayar monitörü mü?
 
Markadan ziyade panelle alakalı bir durum. IPS panellerde ışık sızması kaçınılmazdır. Monster da IPS kullandığı için sadece Monster'larda böyle bir sorun oluşuyormuş gibi bir algı var halbuki sorun panelin kendisinde. Yapabileceğiniz çok bir şey yok işin açığı, iade edip IPS panel olmayan bir cihaz alabilirsiniz bu sorundan tamamen kurtulmak için. Zira hayatımda IPS olup da ufacık bile ışık sızdırmayan panel görmedim.
 
IPS'in Monster ile alakası yok.
Problem IPS'in yapısında ve bu bir problem değildir.
Az ya da çok olması da tamamen şans işidir.
Buyurun 3 yıllık kullandığım laptop un ekranı:)
 

Dosya Ekleri

  • 110421A1-1F8C-4D6D-B2A9-45010C2D5865.jpeg
    110421A1-1F8C-4D6D-B2A9-45010C2D5865.jpeg
    32,8 KB · Görüntüleme: 463
Son düzenleme:
Tre**yol sitesinden Abra A7 almıştım, sizdeki kadar olmasa da ışık sızması bende de vardı, hatta sol alt köşedeydi, iade ettim tekrar ayni üründen satın aldım. Yine aynı sorun çıktı. Bir daha da almadım. Ancak arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla IPS ekranlarin genel sorunuymuş.
Şirket bunu bir arıza veya sorun olarak görmüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı