Monster laptop ışık sızması

raweon07

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
326
Arkadaşlar ekteki ışık sızmasını Monster sorun olarak kabul etmiyor. T5 22.1 modelini kullanıyordum onda çok feci bir haldeydi ekran ve farklı modele geçiş yaptım o da T7 25.1. ilk gelen T7 25.1 bilgisayarda da ışık sızması vardı değişim yapıldı fakat daha kötü hale geldi. Önceki cihazda sızma fotoğraftaki kadar değildi. En son teknik servisin başındaki kişiyle aynı modelin farklı cihazlarına bakılıp en az sızma olanın verilmesini istedim. Ama büyük ihtimalle gelen cihazda da sızma olacak. Sizce nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim? Bu sorunu azaltmanın bir yolu var mıdır? Yeni gelen cihazda da olursa panel değişimi istemeli miyim bir faydası olur mu sizce? Yeni cihaz olduğu için şimdiye kadar tamir görmesini pek istemedim ama böyle böyle 6 ay oldu süreç. Panel değişimi düzgün yapıldığında fayda sağlayacaksa yeni cihaz geldiğinde bunu da isteyebilirim. Artık gerçekten çaresiz kaldım, yoruldum ve bıktım. Ekrana hafif karanlıkta ve karanlıkta hiç bakılmıyor resmen. Dizi izlerken renk odaklı şeyler yaparken tam bir facia. Eğer panel değişimi de düzgün çözüm sağlamazsa artık hukuki yollara başvurmaya düşünüyorum. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Teşekkürler şimdiden.

Sızma çok olan yeni cihaz ona nispeten az olan da eski cihaz. Eski cihazdaki sızma da bence fazla seviyede.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220122_024123.jpg
    IMG_20220122_024123.jpg
    24,3 KB · Görüntüleme: 734
  • Screenshot_20211221-205851.jpg
    Screenshot_20211221-205851.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 624
IPS'in Monster ile alakası yok.
Problem IPS'in yapısında ve bu bir problem değildir.
Az ya da çok olması da tamamen şans işidir.
Buyurun 3 yıllık kullandığım laptop un ekranı:)

Fotoğraftan tam anlayamıyorum. Sızma benimki kadar var mı yoksa daha mı az?
Tre**yol sitesinden Abra A7 almıştım, sizdeki kadar olmasa da ışık sızması bende de vardı, hatta sol alt köşedeydi, iade ettim tekrar ayni üründen satın aldım. Yine aynı sorun çıktı. Bir daha da almadım. Ancak arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla IPS ekranlarin genel sorunuymuş.
Şirket bunu bir arıza veya sorun olarak görmüyor.

Evet doğru IPS ekranlarda bu var fakat Monster'ın neredeyse istisnasız her cihazında bu görülüyor. Farklı markaların bazı cihazlarında az olduğu veya neredeyse hiç olmadığı olabiliyor.
 
Hocam ekranın tamamı sızma 😀...

Benimki için mi konuşuyorsunuz?
IPS paneller hakkında hep duymuştum bu sorunu götür Monster çözsün bence sen uğraşma.

Kaç kere götürdüm zaten. Sürekli bu sorun değil bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Değişim istedim şu an yeni cihaz gelecek dikkatli bakılacak fakat sanmıyorum ki sorun çözülsün. Varsa başka fikriniz onlardan isteyebilirim?
 
Son düzenleme:
Her IPS te olur diyorsunuz da hepsinde olmuyor ama belli başlı markalarda çok sık ve göze batıyor. Bende hiç yok örneğin(asus)
 
Buyuk ihtimal MSI fazla isik sizmasi olan modelleri unbranded olarak satiyor. Bu modeli alip da ekran sorunlari yasamayan gormedim neredeyse.
 

Geri
Yukarı