Monster laptop neden alınmaz?

Monster laptop neden alınmaz; altı aylık bilgisayarın ekran kartı yandı da ondan alınmaz. Monster, bilgisayar pyasasının "televizyonda, kriko reklamından sonra çıkan 100 liralık tabletidir".

Bende monster A5 16.1.1 kullaniyorum neredeyse 4 yıldır. Sadece SSD bozulmuştu o da benden kaynakliydi büyük ihtimalle, doğal olarak bazı hatalar alıyordum, bilgisayarda baya yavaslamisti ilk günkü gibi değildi. Teknik servise götürdüm 2 3 hafta önce, 8 gün sonra geri geldi. Not kağıdına yazdığım bütün talep ve arızalari vb sorunsuz bir şekilde duzeltmislerdi şu an bilgisayar ilk gün aldığımdan bile daha hızlı şekilde hızlandı tabi ben RAM eklentisi ve SSD değiştirmesi yaptırmıştım . Tek memnuniyetsizligim Windows u habersiz bir şekilde kaldırmış olmalarıydı. ( freedos şeklinde almıştık bilgisayarı sebep ondandır, buna rağmen yinede bize haber verip gerekli ödemeyi yapabilirdik.) Hatta şikayet bile ettik, gerekli yere iletcez dendi. Gerçekten de müşteri temsilcilerinin tepesinden bizimle iletişime geçti, ilgilendi hak verdi, bunu yapanlar kişilere uyarıda buluncam dedi adam. Simdi bunlari anlatmamın sebebi bu forumda okumus olduğum 3 temel sikayetler gördüm. 1 bilgisayarla alakalı, 2 teknik servis, 3 müşteri temsilcileri. O yüzden detaylı bir şekilde anlatmak istedim, bence monster almalısınız.

1.5 senedir Tulpar 25.1 versiyonunu kullanıyorum, ismi gibi tam bir canavar ne ısınma sorunu var ne kasma donma vs. lakin teknik servisi cacık bir kere bakıma verdim sıcaklık değerlerim yükseldi ondan sonra bakımlarını hep kendim yaptım size önerim de budur.

Yakın bir tanıdığım monster Laptop'u onlarca defa "alma" dememe rağmen aldı. Ve sonuçlarını da beraber gördük.

İlk aylarda fan ile ilgili bir problem çıktı. Servise gönderdi. Servisle Biraz papaz olduktan sonra sonunda düzeltip gönderdiler. Ondan sonra belli bir süre kullandı. Sonrasında yazılım ile ilgili bir problem çıktı(sanırım). Laptop, canı sıkıldıkça ötmeye başladı. Video izliyoruz ötüyor, oyun açıyoruz ötüyor masaüstü dururken bile ötüyordu bazen. Ve bu ötme işi laptopu kapatana kadar da devam ediyordu. Adam cs maçı atıyor, laptop öttüğü için maçın ortasında bilgisayarı açıp kapatıyordu.

Ondan sonra yine servise gönderdi. Ve yine servisle biraz papaz olduktan sonra hallettiler.

Yani sonuç olarak, sizin veya tanıdıklarınızın sorun yaşamaması monster'ın iyi olduğunu göstermiyor. Bazı insanlar sorun yaşar bazıları yaşamaz. Kimse de sorun yaşama riski almak istemediği için başka firmalara yönelir.

Şimdi diyebilirsiniz "abra almasın, tulpar alsın problem yaşamaz o zaman." ama bu mantıklı bir kaçış yolu değil. Alacak kişinin tulpar serisine yetecek bütçesi yoksa ne yapacak? Servisle sevgili olacağı abra serisini mi alacak? Tabiki hayır. Lenovo, HP ve ACER gibi markalardan gayet başarılı ve sorunsuz f/p laptoplar alacak.

Ve bu markaların laptop serileri başarılı olmaya devam ettiği sürece MONSTER ALINMAZ. Sebebi bu.

Ben bunun farkındayım. Aynısını senelerce kullandım zaten. Fakir edebiyatı yapmayalım şimdi burada. Soğutucu içerisini soğutur. Altına kitap koyarsan sadece hava kanallarını açarsın ki dediğiniz her yönden saçma. Fan çıkışları bilgisayarın sağında ve solunda oluyor.

Havayı yanlardan atıyorda atması için havayı bir yerden alması lazım. Eğer soğutucu havayı soğutmuyorsa hiçbir etkisi olmaz olamaz bir kere. Eğer olsaydı MSI her yerde laptop soğutucu satardı. Zaten o fanların emiş gücü berbat. Deneyebilirsin. Bir soğutucu ile dene sonra arkasını bir şekilde havaya kaldır ve altı boş kalsın. Bakalım sonuç ne olacak.(ki ben denediğimden konuşuyorum soğutucu ile 1 2 derece daha yüksek oldu ızgara ile kapattığı alan yüzünden).

Laptoplar havayı alt kısımlardan alıyor.

Niye yandan veya arkadan almıyor diyebilirsin. Çünkü eğer alta hava üfleseydi çok fazla ses çıkardı ve hava düzgün çıkamazdı. Alttan almasıda çok mantıklı değil ama atmasından daha iyi.

Ben de senin bir üst modeli v19.3 kullanıyorum gayet memnunum ama yüksek segment yani ekran kartı ve işlemci gücü tüketen bir oyun açtığımda ısınmadan kaynaklanan takılmalar söz konusu, biraz kanser etse de alınır ve bu sorunu erkenden yaşayanlar için teknik servise gönderebilirsiniz ben şahsen 6 ayda bir bakım hizmeti olduğu için son 1 ay kalmışken sırf bu yüzden göndermek istemedim.

Bende Monster A5 16.1.1 kullanıyorum neredeyse 4 yıldır. Sadece SSD bozulmuştu o da benden kaynakliydi büyük ihtimalle, doğal olarak bazı hatalar alıyordum, bilgisayarda bayağı yavaslamisti ilk günkü gibi değildi. Teknik servise götürdüm 2 3 hafta önce, 8 gün sonra geri geldi. Not kağıdına yazdığım bütün talep ve arızalari vb sorunsuz bir şekilde duzeltmislerdi şu an bilgisayar ilk gün aldığımdan bile daha hızlı şekilde hızlandı tabii ben RAM eklentisi ve SSD değiştirmesi yaptırmıştım. Tek memnuniyetsizligim Windows'u habersiz bir şekilde kaldırmış olmalarıydı. ( FreeDOS şeklinde almıştık bilgisayarı sebep ondandır, buna rağmen yine de bize haber verip gerekli ödemeyi yapabilirdik.) Hatta şikayet bile ettik, gerekli yere iletcez dendi. Gerçekten de müşteri temsilcilerinin tepesinden bizimle iletişime geçti, ilgilendi hak verdi, bunu yapanlar kişilere uyarıda buluncam dedi adam. Simdi bunlari anlatmamın sebebi bu forumda okumus olduğum 3 temel sikayetler gördüm. 1 bilgisayarla alakalı, 2 teknik servis, 3 müşteri temsilcileri. O yüzden detaylı bir şekilde anlatmak istedim, bence Monster almalısınız.

Sıcaklıklar ne durumda hocam?

Monster'la hiçbir sorunum yok ve bilgisayarı alalı 2 ay oldu. Çok ısınıyor çünkü günde 6-7 saat fişe takılı bir şekilde oyun oynuyorum yani bunun bilgisayarın kendisiyle bir alakası yok. Tek sorun mavi ekran yemem. Valorant veya CS:GO oynuyorum Clutch atacakken mavi ekran yiyip roundu kaybediyorum.

Gayet de bilgisayarla alakalı. 2 aylık cihaz ısınır mı veya mavi ekran verir mi?

Ben de senin bir üst modeli v19.3 kullanıyorum gayet memnunum ama yüksek segment yani ekran kartı ve işlemci gücü tüketen bir oyun açtığımda ısınmadan kaynaklanan takılmalar söz konusu, biraz kanser etse de alınır ve bu sorunu erkenden yaşayanlar için teknik servise gönderebilirsiniz ben şahsen 6 ayda bir bakım hizmeti olduğu için son 1 ay kalmışken sırf bu yüzden göndermek istemedim.

Hem takılmaya kanser oluyorsunuz hem de alınır diyorsunuz. Bu fiyata daha iyileri varken neden insanlara bu cihazı öneriyorsunuz?

Hayırlı akşamlar.

Hemen öncellikle belirteyim, bu konuyu muhalefet, laf dalaşı gibi sebeplerden açmadım.
Ben Monster kullanıcısıyım. Şu an elimde olan model Monster Abra A5 v19.2. alalı 3 ay geçti ve tahmin ettiğim gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Ailemden 1 yıldan uzun Monster laptop kullanan kişiler var. Etrafımda aynı şekilde. Bu insanların kendi ağızlarından sorduğumda "gayet iyi çalışıyor" cevaplarını alıyoruz.
Biraz araştırdığımızda, iyi bir Monster sisteminde "ısınmadan" başka bir sorun göremiyoruz. "Monster alınmaz" diyen kişilere sorduğumuzda, "müşteri hizmetlerine" çeviriyor konuyu. Daha fazla sorduğumuzda kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı için elindeki laptoptan memnun olmadığını söylüyor.
Şimdi basitce şunu soruyorum. Monster neden alınmaz? Sizi tatmin etmeyen, yanlış gördüğünüz işleri nelerdir?
Küçük bir not bırakayım ben, ağır ülkücü damarları kabarmış, Türk malı olduğu için bu laptopu ölesiye savunmaya çalışan biri değilim. Her yerde gördüğüm "Monster alınmaz, çabuk iade et, Monster hariç her şey olur" gibi başlıklı videoların, konuların sebeplerini öğrenmek istiyorum.

Diğer cevapları anlamıyorum bende de Abra A5 var servise gönderdiğimde en son 4 günde geldi her türlü konuda da yardımcı oldular

Diğer cevapları anlamıyorum bende de Abra A5 var servise gönderdiğimde en son 4 günde geldi her türlü konuda da yardımcı oldular.

Sizde sıkıntı çıkmadı diye sadece bu konuda sorun çıkan 5 6 kişide de mi çıkmamış oluyor? Ne zamandır kullanıyorsunuz? Ne zaman servise yolladınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı