Monster laptop performans modunda FPS düşüyor

Potatox

Hectopat
Daha fazla  
RTX 3060 Mobile, i7 11800H.

Bilgisayardaki kontrol panelinde iki seçenek var biri eğlence modu diğeri performans modu. Performans modunda ekran kartını tam potansiyel kullanıyor ama işlemci 3.9 GHz ile 3.4 arası dalgalanma yapıyor bu da FPS düşmesi sebep oluyor. Eğlence modunda ise ekran kartı 80 watt sabitleniyor ve yaklaşık 20 watt daha az güç kullanmış oluyor (performans moduna göre). Bu sefer de işlemci 3.9 GHz civarlarında stabil seyrediyor ve FPS düşmesi tarzı takılma donma gibi herhangi bir sorun olmuyor. Açıkçası anlamadığım konu iki modda FPS farkı göremedim neredeyse o yüzden eğlence modunu kullanmak benim için sorun olmuyor hem takılma yok ısınma az ve FPS değerleri yeterli. Ama ekran kartını neden 20 watt daha fazla kullanmayayım ki diyorum bazen ve bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aklıma undervolt yaparak CPU dalgalanmasını engelleme fikri falan geliyor ama emin olmadan yapmak istemiyorum. Fikir verebilirsiniz çok mutlu olurum.

Adaptör kaç watt? Belki ikisini aynı anda tam performans da besleyemiyordur.

Blogda @erengore'un undervolt ile alakalı paylaşımı var oraya bakmanı öneririm. Yakın zamanda ben de deneyeceğim.

Adaptör kaç watt? Belki ikisini aynı anda tam performans da besleyemiyordur.
180W - 19.5V / 9.23A

Control Center aşırı dandik olmasından kaynaklaniyor olabilir.
Evet ben de böyle düşünüyorum aslında çok sorun olmuyor ama yine de en fazla performansı almak istiyorum

Blogda @erengore'un undervolt ile alakalı paylaşımı var oraya bakmanı öneririm. Yakın zamanda ben de deneyeceğim.
Ben onu görmüştüm cihaz yanımda değil şu an ama ben de denemeyi düşünüyorum

180W - 19.5V / 9.23A

Evet ben de böyle düşünüyorum aslında çok sorun olmuyor ama yine de en fazla performansı almak istiyorum

Bir ara Control Center değiştirmeye ugrasmistim korkup degistirmedim sonra. Ama degistirirsen belki yararlı olabilir senin icin.

Bir ara Control Center değiştirmeye ugrasmistim korkup degistirmedim sonra. Ama degistirirsen belki yararlı olabilir senin icin.
Bildiğim kadarı ile farklı yazılımlar içindeki parçaları desteklemediği için elimizde pek bir alternatif yok yani ben de kullanmak zorundayım gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…