Monster laptopta ses tuşlarının FN ile çalışmamasını sağlamak

ErkanKemal

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2020
Mesajlar
261
Çözümler
1
Monster marka bilgisayarımda ses tuşları FN tuşuyla birlikte çalışıyor. Bu da biraz zahmetli, bunun bir çözümü var mıdır?
 
BIOS'da bununla alakalı bir ayar mevcut. İyice kurcalayın. Tam nerede olduğunu hatırlayamadım ama bulursam yazarım.

Biosa baktım ama bulamadım.

BIOS'da bununla alakalı bir ayar mevcut. İyice kurcalayın. Tam nerede olduğunu hatırlayamadım ama bulursam yazarım.

Genelde ne adıyla geçiyor bu bölüm.
 
Direkt F9-F10 a basınca ses ayarını değiştirmek istiyorsun sanırım ben öyle anladım. Makro programlarıyla halledilebilir gibi gözüküyor. Örneğin F9 tuşunu F9+fn olarak atayabilirsin. Veya bilgisayar açıldığında otomatik fn tuşuna basmasını ve sürekli basılı kalmasını sağlayabilirsin. Yazılıma meraklıysan Python üzerinden yapılabilir makrosuz. Olmadı tuşu bantla :D
 
Gelişmiş ayarlar vs. gibi bir kısım olması lazım, oralarda yok mu? Benim bildiğim kadarıyla BIOS dışında değiştirmenin bir yolu yok. Fn + ESC tuşlarına basıp deneyebilir misiniz bir de?

Fn+esc Monster Control Center'ı açıyor.
Direkt F9-F10'a basınca ses ayarını değiştirmek istiyorsun sanırım ben öyle anladım. Makro programlarıyla halledilebilir gibi gözüküyor. Örneğin F9 tuşunu F9+fn olarak atayabilirsin. Veya bilgisayar açıldığında otomatik fn tuşuna basmasını ve sürekli basılı kalmasını sağlayabilirsin. Yazılıma meraklıysan Python üzerinden yapılabilir makrosuz. Olmadı tuşu bantla :D.

Onu denedim ses açma çalışıyor ama ses kapatma(f5) sayfayı yeniliyor. Işık açma azaltmada hiçbiri çalışmadı.
 

Bu yazı yardımcı olabilir.

Bunu yapmak zor gibi görünüyor.
Monster Control Center'da bununla alakalı bir ayar olabilir mi? Ya da fn + numlock deneyebilir misiniz bir de? Monster'larda durum biraz farklı sanki.

Fn hotkeys and OSD diye bir program var ama açılmıyor.
 
Bence ayarlarla çok oynama dostum. Monster hotkey tuşları konusunda çok hassas bir cihaz. Ben en son bunlarla uğraştığımda klavye ışıkları fan tuşu falan hiçbir şey çalışmaz olmuştu. Servistekileri bezdirdim bana bilgisayara format at bir daha da ayarlarıyla oynama *** belanı demişti resmen 😂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı