Monster Notebook oyunlarda donuyor

Antidote

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 2 yıldan beri bu sorunla baş etmeye çalışıyorum çözebilene gerçekten helal olsun forumlarda internette olan tüm yöntemlerin neredeyse denemiş biri olarak asla çözümü bulamadım.

Sorunumdan bahsediyim oyun oynarken veya bilgisayarın güç gerektirdiği herhangi bir şeyi yaparken ara ara donmalar meydana geliyor peki nasıl donmalar şöyle örneğin 150 FPS alıyorum ve 5 saniye sonra 5-10 FPS'e düşüyor ve sonra tekrardan düzeliyor bu şekilde hiçbir oyun vs oynayamıyorum.

MSI Afterburner ile değerleri kontrol ettiğimde CPU, mem vs hepsi hızını düşürüyor donduğu an ve tam donduğu an bilgisayarımın fanları yavaşlıyor donduğunu veya donacağını oradan önceden kestirebiliyorum yani bir bakıma direkt bilgisayarın parçaları çalışmayı durduruyor gibi bir şey bu sorun bu 2 sene içerisinde bazı dönemler bilgisayar hiçbir sorun olmadan aylarca ilk aldığım gibi çalışmaya devam ediyor bazı dönemler bu döngüye giriyordu ve bende öyle alışmıştım ta ki bu zamana kadar yaklaşık olarak 1 aydır hiçbir oyun vs bir şey yapamıyorum artık direkt kendisi donmaya başladı Discord'da yayın bile açamaz izleyemez hale geldim onlar bile donuyor yaklaşık olarak 5 senelik laptopum 2 yılı böyle geçti.

Servise vs ver diyenler olacaksa eğer Monster servise yolladım 4-5 defa bu 2 sene içerisinde ve hepsinde bana bir sorun göremediklerini söylediler temizleyip yolladılar çözüm bana kalmış oldu sizce ne yapmalıyım hiçbir yol bulamıyorum artık.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 2 yıldan beri bu sorunla baş etmeye çalışıyorum çözebilene gerçekten helal olsun forumlarda internette olan tüm yöntemlerin neredeyse denemiş biri olarak asla çözümü bulamadım.

Sorunumdan bahsediyim oyun oynarken veya bilgisayarın güç gerektirdiği herhangi bir şeyi yaparken ara ara donmalar meydana geliyor peki nasıl donmalar şöyle örneğin 150 FPS alıyorum ve 5 saniye sonra 5-10 FPS'e düşüyor ve sonra tekrardan düzeliyor bu şekilde hiçbir oyun vs oynayamıyorum.

MSI Afterburner ile değerleri kontrol ettiğimde CPU, mem vs hepsi hızını düşürüyor donduğu an ve tam donduğu an bilgisayarımın fanları yavaşlıyor donduğunu veya donacağını oradan önceden kestirebiliyorum yani bir bakıma direkt bilgisayarın parçaları çalışmayı durduruyor gibi bir şey bu sorun bu 2 sene içerisinde bazı dönemler bilgisayar hiçbir sorun olmadan aylarca ilk aldığım gibi çalışmaya devam ediyor bazı dönemler bu döngüye giriyordu ve bende öyle alışmıştım ta ki bu zamana kadar yaklaşık olarak 1 aydır hiçbir oyun vs bir şey yapamıyorum artık direkt kendisi donmaya başladı Discord'da yayın bile açamaz izleyemez hale geldim onlar bile donuyor yaklaşık olarak 5 senelik laptopum 2 yılı böyle geçti.

Servise vs ver diyenler olacaksa eğer Monster servise yolladım 4-5 defa bu 2 sene içerisinde ve hepsinde bana bir sorun göremediklerini söylediler temizleyip yolladılar çözüm bana kalmış oldu sizce ne yapmalıyım hiçbir yol bulamıyorum artık.

Öncellikle direk bir tavsiye olarak servise gittiğiniz de sorununuzu çözmeyip sadece temizlik yapıldığını söyleyip şikayet edeceğinize dair gözlerini korkutun ve buna rağmen hala bir çözüm önerisin de bulunmazlarsa videolar ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurun. Çoğu firma zaten bu durumda marka adı adına gerektiği durumda değişim bile yapıyor. Ayrıca ek olarak Kadıköy teknik servise gitmenizi tavsiye ederim şahsen beni ve arkadaşımı hiç uğraştırmadılar benim gamepad im değiştirildi arkadaşımın da laptopu 1 hafta içinde sorunu tam çözülüp teslim edildi.

Öncellikle direk bir tavsiye olarak servise gittiğiniz de sorununuzu çözmeyip sadece temizlik yapıldığını söyleyip şikayet etceğinize dair gözlerini korkutun ve buna rağmen hala bir çözüm önerisin de bulunmazlarsa videolar ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurun. Çoğu firma zaten bu durumda marka adı adına gerektiği durumda değişim bile yapıyor.
bilgisayarı 2020 yılında aldım işe yarar mı yine sizce

Bilgisayarı 2020 yılında aldım işe yarar mı yine sizce.

Garantisi yoksa bu sorun olabilir ama yine de işlemi ücretiyle yapmalarını isteyebilirsin ama bunu yaparken bakım olmayacağını belirt. Ayrıca yanınız da soruna dair bir görsel ve ya video olsun sisteme düşüyorlar.

Ücreti neyse vermeye razıyım zaten problem yok onda garantisi yok arıza tespitini yapamıyorlar başka servise yollasam mı sizce.

Olabilir ama mahalle bilgisayarcısına falan göndermeyin incik boncuk ne varsa kurtarabilecekleri alıyorlar hatta mümkünse içini açıp parçaların fotoğrafını bile çekin. Benim dahili kart okuyucum alınmıştı öyle kurtardım.

Serviste kullandiklari macun genelde pumpout yapiyor, kisa sure sonra da cihaz aşırı ısınmaya maruz kalabiliyor. Oyundayken değerleri Afterburner ile atar mısınız?

Bilgisayarın donmadığı zaman ve donduğu zaman olan değerleri attım yani bu 10 saniyede bir düşüyor bu şekilde ve fanlar yavaşlıyor donuyor bilgisayar v.s.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    297,4 KB · Görüntüleme: 53
  • dondu(1).png
    dondu(1).png
    347,3 KB · Görüntüleme: 44
Bilgisayarın donmadığı zaman ve donduğu zaman olan değerleri attım yani bu 10 saniyede bir düşüyor bu şekilde ve fanlar yavaşlıyor donuyor bilgisayar v.s.
Oyun içinde gostermeyi acmaniz gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• fps 1).png
    fps 1).png
    248,9 KB · Görüntüleme: 55

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı