Monster notebook parlaklık artınca ekranın gidip gelmesi

Professor_Camel

Decapat
Katılım
7 Nisan 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
Nvidia Geforce GTX 1650Ti
İşlemci
i7 10750H
Merhaba arkadaşlar, Windows 10 Monster notebook kullanıcısıyım bugüne kadar sorun yoktu ama bugün oyuna girdiğimde parlak bir şey gözükünce ekran gidip geliyor. Aynı şey video izlerken de oluyor bütün sürücülerim güncel işletim sistemim güncel.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela bu videoyu tam ekranda açınca siyah ekran geliyor ve gitmiyor tam ekrandan çıkınca vidoyu izleyebiliyorum. Bazı renklerde ekran geri geliyor.
 
Son düzenleme:
Bana görüntü panelinle ilgili bir konu gibime geliyor. Ne işlemci ne de ekran kartı sırf parlk renk olduğu için böyle bir sorun yaratmaz. Ekran bağlantıları flexi malzemelerden olduğu için zamanla deforme olaibliyor. Ayrıca ekranlar en çok güvü tam beyazda ve brightness tam açıkken çekmekte. Voltaj çekme konusunda sanki bir problemiş varmış da fazla güce ihtiyaç duyunca kendini kitliyormuş gibime geldi görüntü paneli.
 
Bana görüntü panelinle ilgili bir konu gibime geliyor. Ne işlemci ne de ekran kartı sırf parlk renk olduğu için böyle bir sorun yaratmaz. Ekran bağlantıları Flex'i malzemelerden olduğu için zamanla deforme olaibliyor. Ayrıca ekranlar en çok güvü tam beyazda ve brightness tam açıkken çekmekte. Voltaj çekme konusunda sanki bir problemiş varmış da fazla güce ihtiyaç duyunca kendini kitliyormuş gibime geldi görüntü paneli.

Peki bu sorunu nasıl çözebilirim? Bir de bir şey fark ettim ekran kararınca ekran kartının çekirdek frekansı düşüyor.
 
Ekranın bağlantısı kopunca tabi ekran kartı da belki boşa düştüğünden frekansa gerek duymuyordur. Ya da ekran kartında bir sorun vardır. Servise göndermen gerek halen garantisi devam ediyorsa.
 
Ekranın bağlantısı kopunca tabii ekran kartı da belki boşa düştüğünden frekansa gerek duymuyordur. Ya da ekran kartında bir sorun vardır. Servise göndermen gerek halen garantisi devam ediyorsa.

Bir de bir şey fark ettim mavi renklerde genelde ekran kararıyor mesela sea of thieves te suyun üstündeyken sorun yok ama suya dalınca siyah ekran gelip gidiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı