Monster notebook yükte yüksek sıcaklık değerleri

Sevimli Tilki

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2020
Mesajlar
471
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
helpme.png


Monster'ın laptopunda bu sıcaklık değerlerini alıyorum. Fan son seviye ve laptop soğutucusu var. Bu sıcaklık değerleri normal mi laptop için ve düşürmek için termal macun dışında ne yapabilirim? (laptop'u alalı 3 ay oldu ilk geldiğinde de bu sıcaklık problemi vardı. Ayrıca sıcaklık değeri dışında oyunu rahat oynayabiliyorum ultra ayarlarda ama sıcaklık değerleri korkutuyor.)
 
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 842167

Monster'ın laptopunda bu sıcaklık değerlerini alıyorum. Fan son seviye ve laptop soğutucusu var. Bu sıcaklık değerleri normal mi laptop için ve düşürmek için termal macun dışında ne yapabilirim? (laptop'u alalı 3 ay oldu ilk geldiğinde de bu sıcaklık problemi vardı. Ayrıca sıcaklık değeri dışında oyunu rahat oynayabiliyorum ama sıcaklık değerleri korkutuyor.)
Soğutucu alabilirsin.
 
Monsternotebook gibi performans odaklı notebook'lardaki genel sıkıntı zaten budur. Oynanan oyunlar ağır olunca haliyle de sistem masaüstü gibi ferah bir ortam yerine küçücük kasanın içinde olunca her şey normal.
Bu yüzden ben de yıllarca monsternotebook'umu soğutucu ile kullandım. Hem de bayağı iyi bir soğutucu almıştım problem olmuyordu, yıllık temizlik ve termal macun yenilemesini yapıyordum yetiyordu (taaa ki hırsız çalıncaya kadar)
Soğutucu olarak Zalman ZM-NC3000U kullanıyordum.
 
Monsterın genel sorunu bu. Pek bir şey yapmak mümkün değil. En fazla termal macun değişmek olur.
Monster Notebooklar ısınıyor ama asla işlemci 95 dereceyi görmüyor. En fazla 87-88 görüyor. Bu durum biraz farklı. Garantiye gitmesi daha iyi olabilir.
 
Monster'ın değil görmüş olduğum her laptop'un sorunu bu. Kafaya takacak bir durum yok. İşlemci gerektirmeyen bir oyun oynarken işlemci Turbo Boost'unu kapatarak 20 dereceye kadar düşüş sağlayabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı