Monster P150HM işlemci ani ısı yükselme sorunu

oguzhanaltuner

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Yok
Meslek
ÖĞRETMEN
Merhabalar, yaklaşık 4 yıldır kullanmış olduğum p150hm model notebookumda işlemci ısısında aniden yükselmeler oluyor. i7 2720qm işlemci sistem boştayken 38-42 derece aralarında fakat bir oyun açılınca direk 90-95 oluyor. AIDA64 sistem kararlılık testinde de aynı şeyi yaşıyorum. Başlatınca aniden 90-99 görüyor kapatınca da hemen 70 - 60 -50 diye düşüyor. Termal macun ve termal pad leri yeniledim her şey düzgün çalışıyor, fanlar ve ızgaralarıda temizledim neden böyle oluyor olabilir?
windows 10 64bit
i7 2720qm
invidia gtx 560m
2x4 GB 1333 RAM
500gb HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de 2820qm var. Aynı sorunları bende yaşıyorum. Normal internette dolaşırken bile kafasına göre 80-95 derecelere çıkıyor. Termal macun ve temizlik yollarını birçok kez denedim ama fayda etmedi bende de.

Bir bios sorunu olabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
4 yıllık bir laptop'ta bu sorunlar normal, zaten masaüstü soğutma performansı beklenmemeli. 2 parmak yerden hava almaya çalışıyor aletler :) . İşi bilen, güvendiğiniz bir bilgisayarcıya verin iyice temizlesinler. Siz kurcalamayın, elinizde kalabilir. PC kasası açmaya benzemez laptop işleri.

Her sorunun bir nedeni vardır. Sistemin tüm sıcaklıklarını vs. her an kontrol ederim. Bunun temizlik sorunu olmadığı aşikar. Masaüstü soğutma performansı beklemiyoruz elbette. Ama olağandışı bir sıcaklık artışı gözlemlenirse bu bir sorundur. Ve nedeni vardır. Yazılımsal veya donanımsal.

Ayrıca para vermeye meraklı biri olmadığım için laptopumun sorununu kendim çözmeye çalışırım. Defalarca anakartına kadar laptopu söken biri olarak kendi sorununuzu kendiniz araştırarak çözmeye çalışmanızı tavsiye ederim. İnternet elimizin altında her bilgiye anında ulaşabilirsiniz. Hem bilgi edinmiş olursunuz hemde sorunu tecrübe edersiniz. Hayır ben bunlarla uğraşamam derseniz. O zaman laptopun yarı parasını vermeye hazır olun.

oguzhanaltuner, bu hafta clevo'nun bizim laptop (p150hm) için çıkarttığı bios sürümünü kurup deneme yapacağım. Eğer olumlu bir sonuç alırsam buradan paylaşırım.

Evet bende sorunu tam olarak anlayamadığım için dediğiniz gibi internet elimin altında ve bende bunu kullanmaya çalışıyorum, bir yol olarak ve bilgi ve tecrübelerine danışmaya çalıştığım bir yer de bu forum.
Ben kendimde çok meraklı olduğum ve elimde yatkın olduğu için bu işleri dışarıda para vererek yaptırmaktan yana değilim. Ayrıca birkaç defa verdiğimde oldu fakat benim kendiyaptığım kadar yapamıyorlar bununda farkında olduğum için kendim yapıyorum bu tür işleri (kendi malın olunca daha fazla değer verip daha iyisini yapıyor insan :) )

Teşekkür ederim ilginiz için, Ben daha öncede bir bios güncellemesi yapmıştım.
Şuan ki bios sürümüm resimde aida64 ile gösterdim
Sizin yapacağınız güncelleme ile ilgili benide bilgilendirebilirseniz sevinirim teşekkür ederim iyi forumlar

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    6,7 KB · Görüntüleme: 244
Yok hayır kapanma problemı olmadı hiç, Şuandada olmuyor zaten fakat sıcaklıklara bağlı olarak kasma sorunu oluşuyor ve sıcaklıklar anlamsız bir biçimde çok ani yükseliyor
Daha öncede bilgisayar kullandım sıcaklıklar her bilgisayarımda 10 ar 20 şer artarken bunda birden 40-50 derece atması tuhaf geldi
Sorunu yaklaşık 2 aydır yaşıyorum daha önce böyle bir sorunu yoktu

azönce tekrar işlemci üzerindeki macunu ve padleri yeniledim ve hertarafını didik didik temizledim fanlar,bakır boru soğutucular vs.
oyun içerisinde ısı max 72 derece
aida64 sistem kararlılık testinde 85 derece

Evet bende sorunu tam olarak anlayamadığım için dediğiniz gibi internet elimin altında ve bende bunu kullanmaya çalışıyorum, bir yol olarak ve bilgi ve tecrübelerine danışmaya çalıştığım bir yer de bu forum.
Ben kendimde çok meraklı olduğum ve elimde yatkın olduğu için bu işleri dışarıda para vererek yaptırmaktan yana değilim. Ayrıca birkaç defa verdiğimde oldu fakat benim kendiyaptığım kadar yapamıyorlar bununda farkında olduğum için kendim yapıyorum bu tür işleri (kendi malın olunca daha fazla değer verip daha iyisini yapıyor insan :) )

Teşekkür ederim ilginiz için, Ben daha öncede bir bios güncellemesi yapmıştım.
Şuan ki bios sürümüm resimde aida64 ile gösterdim
Sizin yapacağınız güncelleme ile ilgili benide bilgilendirebilirseniz sevinirim teşekkür ederim iyi forumlar
Bios güncellemeleri sonucu yine bi gelişme olmadı. Tüm sürümleri denedim bi fark göremedim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı