Monster T7 v22.1 vs. Legion 5 vs. Acer Nitro 5

HP Omen'dir, Pavilion'dur falanda gördüm çok millet bayağı öneriyorlar. Ayriyeten bu fiyat bandında hiç ASUS'ya da MSI yok mu kral benim halihazırda elimde 9 yıllık ASUS var cihaz ona rağmen cayır cayır çalışıyor ASUS o yüzden bir tık gönlümü çalmış bir marka

Bende önceden 4 yıllık ASUS emektarımı satıp yine ASUS ROG STRIX G512LV-HN267 modeline geçtim. Açıkçası memnunum, ben aldığımda RTX 30 serisi yoktu tabii. ASUS iyi ama bu fiyat bandında yok ne yazık ki. Tek bir RTX 3060 modeli var ama onunda ekranı çok kaliteli değil, bir ara öneriyordum herkese ama o zamanlar fiyatı 14.000 TL idi şimdi ise 18.000 TL olmuş. Bu yüzden önermiyorum. ASUS ROG serisi yok ama TUF var. TUF da önermiyorum çünkü genelde RTX 30 serisinde ekran kartının gücünden kısmışlar ve güç olarak düşük işlemci kullanmışlar. Özetle ASUS yok bu fiyatlarda. HP Omen serisi tavsiye ediliyor ama benim gerçekten uzak kaldığım -Monster'dan bile uzak- bir seri. Pavilion deyince eğer işlemcisi Ryzen değil ise soba geliyor aklıma, siz anladınız. Bunun dışında @Radeon RX 5500M hocam HP konusunda bilgilidir, müsaitlerse dönüş yaparlar. Omen serisi cihazlardan belki birkaç öneri yaparlar. Benim bildiklerim bunlar.

Bende önceden 4 yıllık ASUS emektarımı satıp yine ASUS ROG STRIX G512LV-HN267 modeline geçtim. Açıkçası memnunum, ben aldığımda RTX 30 serisi yoktu tabii. ASUS iyi ama bu fiyat bandında yok ne yazık ki. Tek bir RTX 3060 modeli var ama onunda ekranı çok kaliteli değil, bir ara öneriyordum herkese ama o zamanlar fiyatı 14.000 TL idi şimdi ise 18.000 TL olmuş. Bu yüzden önermiyorum. ASUS ROG serisi yok ama TUF var. TUF da önermiyorum çünkü genelde RTX 30 serisinde ekran kartının gücünden kısmışlar ve güç olarak düşük işlemci kullanmışlar. Özetle ASUS yok bu fiyatlarda. HP Omen serisi tavsiye ediliyor ama benim gerçekten uzak kaldığım -Monster'dan bile uzak- bir seri. Pavilion deyince eğer işlemcisi Ryzen değil ise soba geliyor aklıma, siz anladınız. Bunun dışında @Radeon RX 5500M hocam HP konusunda bilgilidir, müsaitlerse dönüş yaparlar. Omen serisi cihazlardan belki birkaç öneri yaparlar. Benim bildiklerim bunlar.

Benim tavsiyem 1 ay daha beklenip 3060 Legion 5 alınması yönünde. Kendimde L5 düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim kral muhtemelen Monster alacağız gibi duruyor olmadı evin renklerine uymadı deyip iade ederim. Soruda ki başlıkta neden lenovo legionu önermediğini pek anlamadım bu arada kral 3060 la 2060 arasında o kadar ciddi fark varmı yoksa o cihazın serin çalıştığını iddia ediyorlar tam istediğim özelliklere sahip aslında
Benim tavsiyem 1 ay daha beklenip 3060 Legion 5 alınması yönünde. Kendimde L5 düşünüyorum.

Tahmini fiyatı ne kadar olur kral bir bilgin var mı dolar kurundan dolayı da hiçbir şey belli olmuyor cihaza bakıyorum 14 k 1 hafta sonra tekrar baktığımda 15 k olmuş o yüzden çok fazla beklemeye de güvenemiyorum.

Soruda ki başlıkta neden Lenovo Legion'u önermediğini pek anlamadım. Bu arada kral 3060'la 2060 arasında o kadar ciddi fark var mı? Yoksa o cihazın serin çalıştığını iddia ediyorlar, tam istediğim özelliklere sahip aslında.

Hocam RTX 3060 = RTX 2070'in bir tık üstü. Yani evet ciddi bir fark var. Bu yüzden önermedim. Aynı fiyata RTX 3060 almak varken neden RTX 2060 alasınız?

Hocam çok hızlısınız 😍. Hocam bu arada piyasaya biraz uzak kaldım ama L5 ne kadara çıkacak? Bir de özellikleri nedir? Bende bilgileneyim.

Sağ olun hocam:) Başlıca şöyle özet geçeyim:
Ryzen 7 5800H
RTX 3060 115+15W GPU.(MUX Switch ve OC desteği) (OC ile 115W 3070 performansı veriyor)
8x2 3200MHz RAM. (Maalesef Legion 5 Pro gibi kalitesiz RAM'ler kullanılmış, ona rağmen performans mükemmel.)
1 TB M.2 NVMe SSD.
165Hz, 1080p ekran. %72 NTSC, G-Sync.
4 bölge RGB truestrike klavye.
Lacivert Şasi.
Benim meşhur Legion konumun başındaki Legion 5 kendisi, Haziran sonu MediaMarkt'ta stoklarda olacak.

Tahmini fiyatı ne kadar olur kral bir bilgin var mı dolar kurundan dolayı da hiçbir şey belli olmuyor cihaza bakıyorum 14 k 1 hafta sonra tekrar baktığımda 15 k olmuş o yüzden çok fazla beklemeye de güvenemiyorum.

13-15k, zor olsa da 16k olabilir.

Hocam RTX 3060 = RTX 2070'in bir tık üstü. Yani evet ciddi bir fark var. Bu yüzden önermedim. Aynı fiyata RTX 3060 almak varken neden RTX 2060 alasınız?

Daha uzun pil ömrü ve serin çalışması için işlemcisi Ryzen 4800H o cihazın bildiğim kadarıyla 10. nesil Intel'den daha sağlam bir işlemci.
Sağ olun hocam:) başlıca şöyle özet geçeyim:
Ryzen 7 5800H.
RTX 3060 115+15W GPU.(MUX Switch ve OC desteği) (OC ile 115W 3070 performansı veriyor)
8x2 3200MHz RAM. (maalesef Legion 5 Pro gibi kalitesiz RAM'ler kullanılmış, ona rağmen performans mükemmel.)
1 TB M.2 NVMe SSD.
Lacivert şasi.
Benim meşhur Legion konumun başındaki Legion 5 kendisi, Haziran sonu MediaMarkt'ta stoklarda olacak.

E muhteşemmiş abi özellikleride 10 numara zaten arkamdan kovalayan yok en iyisi ben monstera 15 k vereceğime bu cihazı bekleyeyim hem daha uzun ömürlü olur benim için.

T7 V21.4 çok daha güçlü bir cihaz. Özellikle ekran kartı olarak çok daha üstün. RTX 3060 = RTX 2070'in bir tık üstü. Bu durumda RTX 2080 Süper Max-Q = RTX 2080'nin bir tık üstü. Yani V21.4 çok daha iyi. Ancak batarya performansı istiyorsan eğer o zaman gene işler değişir. Bu arada ACER için söylenen değer aslında bir senaryoya bağlı. O senaryoyu şu şekilde açıklayabilirim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu dakika 4:25'den itibaren izle. Orada kullandıkları test programı sayesinde o süreler ölçülüyor. Orada zaten söyleyecek " hangi kullanım şartlarında batarya günlük kullanım testinin" yapıldığını. Oradan sende pay biç kendine. Açıkçası bence ortalama eğer o videodaki senaryo ile 3-4 saat çıkarabilir. Ama tabii ben Monster uzmanı değilim, benim alanım genelde ASUS ROG/TUF sersidir. Bu konuda yine @Dark Lord of the Sith hocama danışmam gerekiyor, o Monster konusunda benden çok daha bilgili. Müsaitlerse dönüş yaparlar.

T5 V21.4'ten bahsediyor sanırsam hocam. Ben T5 V21.4 yerine T7 V22.1 alırım. Batarya konusuna gelirsek T7 V22.1'de de T5 V21.4'de de 62Wh batarya var, 2-3 saat götürür diye tahmin ediyorum.

Sağ olun hocam:) Başlıca şöyle özet geçeyim:
Ryzen 7 5800H
8x2 3200MHz RAM. (Maalesef Legion 5 Pro gibi kalitesiz RAM'ler kullanılmış, ona rağmen performans mükemmel.)
1 TB M.2 NVMe SSD.
Lacivert Şasi.

Hocam kusura bakmayın ancak dönebildim, bu arada özellikleri gerçekten çok güzelmiş 😍. Açıkçası yeni yeni dönmeye başladım, Legion konusuna bakmayalı uzun bir zaman oldu. Yakında sahalarda bulunacağım inşAllah. Bu arada gerçekten fiyat/performans olarak müthiş olmuş.
T5 V21.4'ten bahsediyor sanırsam hocam. Ben T5 V21.4 yerine T7 V22.1 alırım. Batarya konusuna gelirsek T7 V22.1'de de T5 V21.4'de de 62Wh batarya var, 2-3 saat götürür diye tahmin ediyorum.
Evet hocam bende sonradan siz söyleyince fark ettim. Ben zannettim ki T7 olan. O zaman sizi dinlemeli.

Hocam kusura bakmayın ancak dönebildim, bu arada özellikleri gerçekten çok güzelmiş 😍. Açıkçası yeni yeni dönmeye başladım, Legion konusuna bakmayalı uzun bir zaman oldu. Yakında sahalarda bulunacağım inşallah. Bu arada gerçekten fiyat/performans olarak müthiş olmuş.

Evet hocam bende sonradan siz söyleyince fark ettim. Ben zannettim ki T7 olan. O zaman sizi dinlemeli.

Monster'dan falan ziyade bu yeni çıkacak Legion modelini beklemeye karar verdim hocam her şey için çok teşekkürler ayriyeten 15 klık olan model kaç inç 15 mi 17 mi eğer 15 ise 17 ile arasında tahmini ne kadar oynar?
Sağ olun hocam:) başlıca şöyle özet geçeyim:
Ryzen 7 5800H.
8x2 3200MHz RAM. (maalesef Legion 5 Pro gibi kalitesiz RAM'ler kullanılmış, ona rağmen performans mükemmel.)
1 TB M.2 NVMe SSD.
Lacivert şasi.

Hocam haziran sonunda çıkacak demiştiniz ama ayın sonu geliyor belirli bir tarih var mı şu an yoksa hâla tarih muallakta mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı