Monster T7 V25.1 1 ölü piksel ileride sorun yaratır mı?

Elliot.Alderson

Hectopat
Beyler cihaz bugün geldi. T7 V25.1 almama rağmen ekranı 240Hz olarak geldi :D hemen özetle olanları anlatayım: Cihazı 31 Ağustos'ta Trendyol'dan 14.819, 05 TL'ye aldım. Bugün sabah kargoya geldi. Cihazı aldığımda fark ettim ki kutunun bir tarafında T7 v25.1 diğer tarafında T7 v25.1.1 yazıyor. Faturaya da T7 v25.1. 1 olarak geçmişler. T7 v25.1.1 olmasına rağmen içinde 512 GB SSD ve FreeDOS vardı. Her neyse aldım bilgisayarı ve servise gittim ve SSD'yi 600₺'ye 1TB olarak yükselttim. Servise de söyledim durumu ve bana bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra eve geldim kutuyu tamamen açtım ama içinden USB çıkmadı (Galiba V25.1.1 olduğu için). Driverları kendi sitesinden indirdim ve kurdum. Şu anlık bir sorun yok çok şükür. Testleri yapacağım umarım bir sorun çıkmaz.

Ekranda ölü piksel testini yaptım. 1 tane ölü piksel çıktı sanırım. Bir piksel yeşil olarak gözüküyor. Ama kesinlikle göze batan cinsten değil. Çok zor fark ettim açıkçası. Ve sadece ekran tamamen siyah olduğunda belli oluyor. Sizce bu piksel yüzünden servise gidip servisle uğraşmaya değer mi? Beni hiç rahatsız etmiyor ve şu an anlaşılmıyor bile ama ileride sorun çıkartır mı acaba? Çünkü servise git gel, cihazı bırak sıra al. 2-3 gün belki 1 hafta bekle vs. hiç uğraşmak istemiyorum. Sonuçta yeni takılacak panelde de ölü piksek çıkma ihtimali var. Işık sızması ise neredeyse yok yaptığım test kadarıyla :)

Sizce ne yapmalıyım?
@Radeon RX 5500M @DrOetker @T129Atak

Son düzenleme:
Beyler cihaz bugün geldi. T7 V25.1 almama rağmen ekranı 240Hz olarak geldi :D hemen özetle olanları anlatayım: Cihazı 31 Ağustos'ta Trendyol'dan 14.819, 05 TL'ye aldım. Bugün sabah kargoya geldi. Cihazı aldığımda fark ettim ki kutunun bir tarafında T7 v25.1 diğer tarafında T7 v25.1.1 yazıyor. Faturaya da T7 v25.1. 1 olarak geçmişler. T7 v25.1.1 olmasına rağmen içinde 512 GB SSD ve FreeDOS vardı. Her neyse aldım bilgisayarı ve servise gittim ve SSD'yi 600₺'ye 1TB olarak yükselttim. Servise de söyledim durumu ve bana bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra eve geldim kutuyu tamamen açtım ama içinden USB çıkmadı (Galiba V25.1.1 olduğu için). Driverları kendi sitesinden indirdim ve kurdum. Şu anlık bir sorun yok çok şükür. Testleri yapacağım umarım bir sorun çıkmaz.

Ekranda ölü piksel testini yaptım. 1 tane ölü piksel çıktı sanırım. Bir piksel yeşil olarak gözüküyor. Ama kesinlikle göze batan cinsten değil. Çok zor fark ettim açıkçası. Ve sadece ekran tamamen siyah olduğunda belli oluyor. Sizce bu piksel yüzünden servise gidip servisle uğraşmaya değer mi? Beni hiç rahatsız etmiyor ve şu an anlaşılmıyor bile ama ileride sorun çıkartır mı acaba? Çünkü servise git gel, cihazı bırak sıra al. 2-3 gün belki 1 hafta bekle vs. hiç uğraşmak istemiyorum. Sonuçta yeni takılacak panelde de ölü piksek çıkma ihtimali var. Işık sızması ise neredeyse yok yaptığım test kadarıyla :)

Sizce ne yapmalıyım?
Rahatsız etmiyorsa durumu destek@monsternotebook.com.tr adresine iletip ileride bir sıkıntı olursa diye kayıt altına aldırabilirsin hocam bence. Benim de arka fanların birinde 3 tane ince plastik parça tek taraflı kırıktı. Aynı şekilde kayıt altına aldırdım. Servis ne zaman istersem ilgili bir sıkıntı çıktığında kullanıcı hatası olmadığını bilip ilgilenecek.
Max Fan, Windows ve Feature Manager Yüksek performansta. BIOS'tan -70mV Undervolt yapılmış halde test sonuçları. Klimasız, sıcak denilebilecek bir odada test ettim.

Dosya Ekleri

• 3dmark.png
    3dmark.png
    748 KB · Görüntüleme: 99
Rahatsız etmiyorsa durumu destek@monsternotebook.com.tr adresine iletip ileride bir sıkıntı olursa diye kayıt altına aldırabilirsin hocam bence. Benim de arka fanların birinde 3 tane ince plastik parça tek taraflı kırıktı. Aynı şekilde kayıt altına aldırdım. Servis ne zaman istersem ilgili bir sıkıntı çıktığında kullanıcı hatası olmadığını bilip ilgilenecek.

Ben de öyle düşündüm. Çünkü kolay fark edebileceğim düzeyde değil. Zaten 1 ay sürem var. Rahatsız ederse giderim diye düşündüm. Zaten yeni panel vs gelse onda olmayacağının garantisi de yok. Ama mail atmak aklıma gelmemişti, doğru diyorsunuz. Bildireyim en azından kayıt altında dursun. Teşekkürler :)

Ben de testleri yapıp atacağım.

Beyler cihaz bugün geldi. T7 V25.1 almama rağmen ekranı 240Hz olarak geldi :D hemen özetle olanları anlatayım: Cihazı 31 Ağustos'ta Trendyol'dan 14.819, 05 TL'ye aldım. Bugün sabah kargoya geldi. Cihazı aldığımda fark ettim ki kutunun bir tarafında T7 v25.1 diğer tarafında T7 v25.1. 1 yazıyor. Faturaya da T7 v25.1. 1 olarak geçmişler. T7 v25.1. 1 olmasına rağmen içinde 512 GB SSD ve FreeDOS vardı. Her neyse aldım bilgisayarı ve servise gittim ve SSD'yi 600₺'ye 1TB olarak yükselttim. Servise de söyledim durumu ve bana bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra eve geldim kutuyu tamamen açtım ama içinden USB çıkmadı (Galiba V25.1. 1 olduğu için). Driverları kendi sitesinden indirdim ve kurdum. Şu anlık bir sorun yok çok şükür. Testleri yapacağım umarım bir sorun çıkmaz.

Sizce ne yapmalıyım?

Hocam bana kalırsa 1 ay kullanın, eğer gözünüze batarsa ve çoğalırsa o zaman servise başvurun.

Tekrardan selamlar. Yine ben :D Testlerle geldim bu sefer. Yaptığım testleri aşağıya ekliyorum.

1.Test: Yüksek Performans + Turbo Fan + Laptop Soğutucu Üstünde
1.Test.PNG

2.Test: Yüksek Performans + Fan Oto + Laptop Soğutucu Üstünde
2.Test.PNG

3.Test: Yüksek Performans + Turbo Fan + Laptop Masanın Üstünde
3.Test.PNG

Bunlar da CPU-Z verileri:
1.PNG
2.PNG
3.PNG
4.PNG

Ve son olarak 240Hz ekran:
ekran.PNG

Ölü Piksel: Ekranda 1 tane ölü piksel çıktı. Baya dikkatli baktım ama başka göremedim (Gece bunu tekrar kontrol edeceğim). 1 tane de olsa çıkması birazcık moralimi bozdu ama asla farkedilmeyecek bir durumda bu piksel. Yani şuan için beni rahatsız etmiyor. Rahatsız etmesini de geçtim göremiyorum bile. Sadece siyah ekranda çok yakına gelip bakılınca belli oluyor. 1 Ay kullanacağım ilerleme olursa panel değişimi talep ederim. Şuanlık sorun yok çok şükür.

Işık Sızması: Bilgisayarda ışık sızması görmedim. Buna da yine gece tekrar bakacağım. Ekstra bir durum olursa editlerim yazıyı.

Genel olarak böyle veriler. Daha programları kurmadan sizin için testleri yaptım. Şimdi programları halledeyim hemen. Programları vs kurduktan sonra vakit bulabilirsem oyun için de testler yaparım.

@221B Bakerstreet @DrOetker @Radeon RX 5500M @BeLcyna

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı