Monster Tulpar T5 v17.1.3 darboğaz sorunu

Kopferssyu

Hectopat
Daha fazla  
Monster Tulpar T5 v17.1.3 dizüstü bilgisayarım var. Oynadığım çoğu oyuna(Witcher 3, Battlefield 1 ve 5, PUBG, AC: Origin)sistemim yetmesine rağmen genel olarak %80CPU %40GPU şeklinde darboğaz yiyorum. Buna neden olarak birkaç kişi RAM yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi ama bu işlerden pek anlamadığımdan dolayı bir de buraya sormaya karar verdim. Depolamada SSD kullanmaktayım. Donanım aşağıdaki gibidir:

• Intel Coffee Lake Core i7-8750H.
  • 6 GB GDDR5 NVIDIA GTX1060 192 Bit.
  • 8 GB (1x8GB) DDR4 2666MHz.

Hocam laptoplar darboğaz yapacak şekilde tasarlanmaz. Söz konusu Monster olsa bile ve evet tek kanallı 8 GB RAM kullanıyorsunuz sorun muhtemelen ondandır.

Monster Tulpar T5 v17.1.3 dizüstü bilgisayarım var. Oynadığım çoğu oyuna(Witcher 3, Battlefield 1 ve 5, PUBG, AC: Origin)sistemim yetmesine rağmen genel olarak %80CPU %40GPU şeklinde darboğaz yiyorum. Buna neden olarak birkaç kişi RAM yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi ama bu işlerden pek anlamadığımdan dolayı bir de buraya sormaya karar verdim. Depolamada SSD kullanmaktayım. Donanım aşağıdaki gibidir:

• Intel Coffee Lake Core i7-8750H.
  • 6 GB GDDR5 NVIDIA GTX1060 192 Bit.
  • 8 GB (1x8GB) DDR4 2666MHz.
Darboğaz değil throttle oluyor, throttlestop indir ve undervolt yapıp turbo power limitleri arttır. Ayrıca turbo boostta kapa.

Bu işlemleri yapabileceğim bir rehber videosu ya da metni var mıdır? Pek anlamadığım işler olduğu için güme gitmek istemem.
Technopat'ta undervolt rehberi var oradan yapabilirsiniz, ben sorunumu oradan çözmüştüm.
Bu işlemleri yapabileceğim bir rehber videosu ya da metni var mıdır? Pek anlamadığım işler olduğu için güme gitmek istemem.
Güme gidilcek işlemde yapmıyorsun, eğer overclock yaparsan güme gidersin, sen tam tersi undervolt yani işlemciye giden gücü düşürüyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı