Elektronik Monster Tulpar T5 V23.3 4060 27.399 TL

@HYRAXA çok iddialı bir şekilde bu modeli alacağım diyordu Victus 16 iade edip. Bu kadar ucuzken aldı mı? Acaba.

Satıp alacağım iade istesem de edemem 1 yıl olmuş abi ben bunu senden 98 de aldım bozuldu demek ile aynı olur ama vazgeçtim üstüne ekleyeyip Nitro 5 alacağım 32 bin TL'ye RTX 3070 Ti'lı.

Yaklaşık 2 3 ay evvel monster aldım, birçok sorun yaşadım ve çoğunu çözdüm. (Aylarca sürünüp dün çözebildiğim bir sorun bile oldu.) Öncelikle ilk olarak ürünü aldığınızda flash bellekteki sürücüleri yüklemeyin, problem yaşatıyor pek çoğu. Sitesinden indirebilirsiniz. Benim ilk hafta yaşadığım problem oyunlarda mavi ekran yemek oldu. (Klavye filtreleme sürücüsüyle alakalı, çok insan yaşamış.) Bu sorunla ilgili internette bir çözüm buldum ama uygulamadan önce servisle 2 3 gün yazıştım ve uzak bağlantıyla bağlanıp internette gördüğüm çözümü uygulayıp çözdük. 2. sorunum ise bazı oyunlarda CPU sıcaklığının sabit 100 dereceye çıkmasıydı. Bu sorunu da görev çubuğunda pil modunu tasarruf moduna alarak çözdüm. (Monster uygulamasında performans modu hala seçili) Böylece 80'e sabitlenmiş oldu. 5-10 arası FPS düşüşü de yaşanıyor bilginize. 3. ve en çok takıldığım sorun da mikrofon performansının 8 senelik ultrabookuma göre bile aşırı berbat olmasıydı. Aşırı boğuk ve kısık bir ses iletimi sağlıyordu ve hiçbir çözümünü bulamamıştım. Mikrofon böyledir dedim geçtim ve harici mikrofonlu bir kulaklık aldım ve çoklayıcıyla (mikrofon-kulaklık ayırıcı) bağladım. Kulaklıktan ses geldi fakat PC görmüyordu. Mikrofon testinde de harici mikrofonla aynı sesi alıyordum. En son bu sorunu da bana sürekli söylenen Realtek HD yazılımını sil tekrar kur söyleminden yola çıkarak

Satıp alacağım iade istesem de edemem 1 yıl olmuş abi ben bunu senden 98 de aldım bozuldu demek ile aynı olur ama vazgeçtim üstüne ekleyeyip Nitro 5 alacağım 32 bin TL'ye RTX 3070 Ti'lı.

İyi karar vermişsin, internetten sipariş vereceksen zaten Monster ile Casper'a bulaşmaya gerek bile yok. Fiyat farkı çok az özellikle benim kullandığım G870 28.9k fiyata satılırken tamam ama 30k üstünde şu an alınmaz. Monster en ucuz 4060 laptop ünvanına sahip şu an.

Hocam teknik servise götürün macun falan yenilesinler sıcaklık sorunu bir şekilde çözülür. Ama panelin öyle olması bir garip. Onuda gösterin bir ayarı falan vardır.

Hocam teknik servise götürün macun falan yenilesinler sıcaklık sorunu bir şekilde çözülür. Ama panelin öyle olması bir garip. Onuda gösterin bir ayarı falan vardır.

Teknik servisde kullanılan macun çok dandik kendisi sürse daha iyi olur 250 TL'lik Thermal Grizzly'nin.

Aynısı Casper'da da var. Adam MX-4 sürmüş 10 derece düştü sıcaklık.

Zaten ömür boyu ücretsiz demesinden işkillenmek lazım ben olsam temizleme yazarım sadece termal macun değişimi talep etmem.

Arkadaşlar ben yıllardır monster, asus, hp orta sınıf oyun oynayan laptopları kullandım maalesef bu cihazlarda isterseniz en iyi macunu kullanın ısınmasına çözüm bulamazsınız. Ya turbo bostu kapatıcaksınız ki ben öyle yapıyorum fps anlamında çok değişen bir şey olmuyor. Yada sıvı metal uygulayacaksınız . Başka çare yok, ben sıvı metal uygulamasını ilk kez 1 ay önce yaptım. Denemediğim macun kalmadı ilk bir hafta max 87-90 ısı görürken daha sonrasında yine 95 derecelere gelip frekans düşürüyordu pc . Sıvı metalden sonra max 86 derece gördüm oda anlık tek çekirdek yükselmesi ortalama ısım 83 falan ve tam yükte.

Teknik servisde kullanılan macun çok dandik kendisi sürse daha iyi olur 250 TL'lik Thermal Grizzly'nin.
Adamlar Thermal Grizzly Hydronaut kullanıyorlar diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim.

Laptopta en iyi termal macun şu anda PTM 7950. Ebuy7 üzerinden alınabiliyor. Fiyatta çok uygun. Eğer kendiniz yapabilirsiniz likit metal bir tık daha iyi. Sıvı olsada o kadar uzun süre kullanmama rağmen akma vs görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı