Elektronik Monster Tulpar T5 V23.3 4060 27.399 TL

İnceleme: Monster Tulpar T5 v23.1.2 bu inceleme pek öyle söylemiyor güzel değerler.

Farklı cihazlar, zaten bu model satışta değil artık delil olarak kullanamazsınız. Aynı kasa olması, anakartın ve soğutma bloğunun veyahut thermal padlerinin anakart kalitesinin aynı olduğu anlamını taşımayabilir. Hx serisi işlemcilere undervolt olabilirken i5 12450H undervolt olmadan aynı güce erişmeye çalışıyor. Haliyle i5 12450H nerede laptop görürseniz genelde sıcak çalışır. Ayrıca birinin GPU 100W iken diğerinin 140W yani iki kasa Clevo olsa bile bu kasa modeli arasında fark olabileceğini kanıtlar bir ipucu olabilir. Biliyorsunuz ki bu limitler soğutmanın kalitesinden tutun anakartına kalitesine soğutmaya göre kısılıyor çünkü 4060 115W sonrası voltaj limitine sahip yani 115W'a kadar olan GPU'lardan fark yiyebilirsiniz hatta G870'ten bile fark yiyebilirsin. Size tavsiyem, bu incelemelere bakıp çok net hareket etmemeniz yönünde. V23.1.2 her türlü pil gücü dahil çok daha başarılı bir cihaz. Type-C çıkışları da farklı bu arada v23.1.2 Thunderbolt 4 ile geliyor ciddi fark var. 32 GB RAM 1 TB SSD falan.
Monster BIOS ile undervolt ayarını hx içinde kilitlemiş.

İnceleme: Monster Tulpar T5 v23.1.2 bu inceleme pek öyle söylemiyor güzel değerler.

Monster'ın modelini savunmak için biraz komik bir kaynak vermişsiniz. Konuları karıştırmadınız değil mi?

Son düzenleme:
Farklı cihazlar, zaten bu model satışta değil artık delil olarak kullanamazsınız. Aynı kasa olması, anakartın ve soğutma bloğunun veyahut thermal padlerinin anakart kalitesinin aynı olduğu anlamını taşımayabilir. Hx serisi işlemcilere undervolt olabilirken i5 12450H undervolt olmadan aynı güce erişmeye çalışıyor. Haliyle i5 12450H nerede laptop görürseniz genelde sıcak çalışır. Ayrıca birinin GPU 100W iken diğerinin 140W yani iki kasa Clevo olsa bile bu kasa modeli arasında fark olabileceğini kanıtlar bir ipucu olabilir. Biliyorsunuz ki bu limitler soğutmanın kalitesinden tutun anakartına kalitesine soğutmaya göre kısılıyor çünkü 4060 115W sonrası voltaj limitine sahip yani 115W'a kadar olan GPU'lardan fark yiyebilirsiniz hatta G870'ten bile fark yiyebilirsin. Size tavsiyem, bu incelemelere bakıp çok net hareket etmemeniz yönünde. V23.1.2 her türlü pil gücü dahil çok daha başarılı bir cihaz. Type-C çıkışları da farklı bu arada v23.1.2 Thunderbolt 4 ile geliyor ciddi fark var. 32 GB RAM 1 TB SSD falan.
Monster BIOS ile undervolt ayarını hx içinde kilitlemiş.

Monster'ın modelini savunmak için biraz komik bir kaynak vermişsiniz. Konuları karıştırmadınız değil mi?

Komik değil bana savunulan çoğu modelden fazla çekiyor Monster ve Excalibur bu demek değil iyiler ama Abra A5 bile testlerde bana savunulan cihazlardan fazla çekiyor ve performans verebiliyor kendiniz araştırın anakartlar farklı fakat kasa yapısına göre sanırsam aynı kasa ve soğutma diye tahmin ediyorum.

Yapısına göre sanırsam aynı kasa ve soğutma diye tahmin ediyorum.

Aynı kasa ve soğutma olduğunu sanmıyorum, fotoğraflara dikkatli bakın kasa yapısı farklı. Fanlar aynı yerde sadece. Kısaca Monster'ın kurnazlığını ve tuzağını yemişsiniz. Bu markalar masum değil, Clevo gibi quanta gibi adı sanı bilinmedik kasaları tercih ediyorlar.

Bruh.png

Dikkatli bakarsanız fan ızgaraları bir yana arkadaki çıkışlar bile farklı. İki adet biri ucuz biri daha kaliteli Clevo yan yana gibi görünüyor. İkisinin Clevo olması aynı kasa demek değil.

Abra A5 bile testlerde bana savunulan cihazlardan fazla çekiyor ve performans verebiliyor kendiniz araştırın.

Burası da bir araştırma yeri zaten. Ben boşuna bu kadar fark normal değil demiyorum. Yeni Clevo olması güzel olacağı anlamına gelmez. Clevo'nun her modelde kullandığı kasa tasarımı benzer olsa da aynı değil. Zaten birinde Thunderbolt olup diğerinde olmaması ve birinin 12. nesil diğerinin 13. nesil olması beni şüphelendirmişti.

O zaman cevabınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Aynı kasa ve soğutma olduğunu sanmıyorum, fotoğraflara dikkatli bakın kasa yapısı farklı. Fanlar aynı yerde sadece. Kısaca Monster'ın kurnazlığını ve tuzağını yemişsiniz. Bu markalar masum değil, Clevo gibi quanta gibi adı sanı bilinmedik kasaları tercih ediyorlar.

Eki Görüntüle 2213870

Dikkatli bakarsanız fan ızgaraları bir yana arkadaki çıkışlar bile farklı. İki adet biri ucuz biri daha kaliteli Clevo yan yana gibi görünüyor. İkisinin Clevo olması aynı kasa demek değil.

Burası da bir araştırma yeri zaten. Ben boşuna bu kadar fark normal değil demiyorum. Yeni Clevo olması güzel olacağı anlamına gelmez. Clevo'nun her modelde kullandığı kasa tasarımı benzer olsa da aynı değil. Zaten birinde Thunderbolt olup diğerinde olmaması ve birinin 12. nesil diğerinin 13. nesil olması beni şüphelendirmişti.

O zaman cevabınızı bekliyorum.

Vallahi bende 30 bine farklı bir RTX 4060 bekliyorum komik olan yeri söylerseniz sevinirim haksız olduğum bir yer olduğunu düşünmüyorum bir sürü kanıt atılmış zaten test videolarını sarı site gibi yerlere bile koyuyorlar gene daha fazla performans veriyor ben her modeli savunmuyorum ama 30 bin liraya iyi bir sistem veriyorlar olması gerektiği gibi tüm gücünü işlemci ve ekran kartına veriyor zaten.

Vallahi bende 30 bine farklı bir RTX 4060 bekliyorum komik olan yeri söylerseniz sevinirim haksız olduğum bir yer olduğunu düşünmüyorum bir sürü kanıt atılmış zaten test videolarını sarı site gibi yerlere bile koyuyorlar gene daha fazla performans veriyor ben her modeli savunmuyorum ama 30 bin liraya iyi bir sistem veriyorlar olması gerektiği gibi tüm gücünü işlemci ve ekran kartına veriyor zaten.
Siz V23.3'ü satın almayacak mıydınız ?

@375274 herşeyi tüm ayarlari tek tek denedim hocam. Control center en güncel sürümlerini kurdum. Klavye ışığı en yüksekte güya gram ışığı yoktu. Panel kodunu buldum Innolux N156HMA-GA1 (CMN1556). Güya aynı panel Asus bir modeli kullanıyormuş. Ama panel o kadar mat sarı renk tonu vardiki renkleri gormeye engel oluyor diyebilirim sarı tondan. Bu laptop öven kişinin akıl sağlığından şüphe duyarım. Karne hediyesi olarak çocuklara alinan oyuncak laptop gibi birşey. Casper G870 quanta kasa modeli monster clevo kasasından çok daha kaliteli diye düşünüyorum. Bu laptop 1 seneyi bile çıkarmadan pert olur.

Satıp alacağım iade istesem de edemem 1 yıl olmuş abi ben bunu senden 98 de aldım bozuldu demek ile aynı olur ama vazgeçtim üstüne ekleyeyip Nitro 5 alacağım 32 bin TL'ye RTX 3070 Ti'lı.
Kendinizle çelişiyorsunuz onu anlamıyorum ondan komik dedim, konudaki modeli satın alıcaktınız Victus'u satıp bu yukarıdaki alıntıda da bunu kabul ettiniz. Dün vazgeçtim dediniz. İyi karar almışsınız dedim, şimdi de V23.1.2 atıp bana veriler hiç öyle söylemiyor diyorsunuz. Neden farklı iki cihazı bu konuda karşılaştırıyorsunuz ki ? Bu modelin o attığınız model kadar iyi olamadığı hatta kasasının farklı olduğunu size görseller ile kanıtladım.

aynı kasa ve soğutma diye tahmin ediyorum.
Yanlışınız ve komik olduğunuz yer burada işte, bakın aynı kasa değil.
Bruh.png

İkisi de Clevo ama fark var. Sıcaklıklarda da fark olacak hali ile.

Panel kodunu buldum ınnolux N156HMA-GA1 (cmn1556).

%99 sRGB %72 NTSC oranı var, güzel aslında benim modelde ghosting yoktu ama %45 NTSC %51 sRGB vardı. Ghosting konusunda da kötü gibi görünmüyor ama orada yazan değerlerden UFO testini pek anlayamıyorum o yüzden kesin diyemem. 11/9 (Typ.)(Tr/Td) diye söylenmiş. Bende 20 (typ.)(TR+td) ms vardı.

Sizin panelinizin parlaklığı 274 nit çıktı.

Güya aynı panel ASUS bir modeli kullanıyormuş.

Olabilir bu arada, Monster ve Casper panel seçme konusunda iyiler.

Ama panel o kadar mat sarı renk tonu vardiki renkleri gormeye engel oluyor diyebilirim sarı tondan.

Umarım gece ışığı falan açmadınız. Neyse, tek yaşadığınız sorun bu değildi.

Bu laptop öven kişinin akıl sağlığından şüphe duyarım.

Evet, kullanıp memnun olan çıkarsa ve bu konuya gelirse yandık.

Casper G870 quanta kasa modeli Monster Clevo kasasından çok daha kaliteli diye düşünüyorum. Bu laptop 1 seneyi bile çıkarmadan pert olur.

Yani plastik kasalar ile alüminyum alışım bir olmaz ama bunlar ucuz modeller sorun yaşayan bayağı oluyor ucuz markalarda. Clevo'da Quanta'da tam yerli markaların işi, keşke MSI vs. kasaları da görsek ama nerede. Olsa da ucuza vermezler. Quanta kasayı Casper harici kullanan firma duymadım şahsen.

Yani plastik kasalar ile alüminyum alışım bir olmaz ama bunlar ucuz modeller sorun yaşayan bayağı oluyor ucuz markalarda. Clevo'da Quanta'da tam yerli markaların işi, keşke MSI vs. kasaları da görsek ama nerede. Olsa da ucuza vermezler. Quanta kasayı Casper harici kullanan firma duymadım şahsen.
Pardon Quanta Clevo'dan sanırım daha büyük bir firma. Çalıştığı şirketler Quanta tarafında belliyken Clevo'da wikipedia tarafından söylenmemiş ama Gigabyte var diye biliyorum bir de Monster ile Casper G770. Quanta için Sony, Apple, Toshiba vs. söyleniyor. G870 Quanta kullanıyor.

Son düzenleme:
Kendinizle çelişiyorsunuz onu anlamıyorum ondan komik dedim, konudaki modeli satın alacaktınız Victus'u satıp bu yukarıdaki alıntıda da bunu kabul ettiniz. Dün vazgeçtim dediniz. İyi karar almışsınız dedim, şimdi de v23.1.2 atıp bana veriler hiç öyle söylemiyor diyorsunuz. Neden farklı iki cihazı bu konuda karşılaştırıyorsunuz ki? Bu modelin o attığınız model kadar iyi olamadığı hatta kasasının farklı olduğunu size görseller ile kanıtladım.

Yanlışınız ve komik olduğunuz yer burada işte, bakın aynı kasa değil.
Eki Görüntüle 2213964
İkisi de Clevo ama fark var. Sıcaklıklarda da fark olacak hali ile.

%99 sRGB %72 NTSC oranı var, güzel aslında benim modelde ghosting yoktu ama %45 NTSC %51 sRGB vardı. Ghosting konusunda da kötü gibi görünmüyor ama orada yazan değerlerden UFO testini pek anlayamıyorum o yüzden kesin diyemem. 11/9 (Typ.)(Tr/Td) diye söylenmiş. Bende 20 (typ.)(TR+td) ms vardı.

Sizin panelinizin parlaklığı 274 nit çıktı.

Olabilir bu arada, Monster ve Casper panel seçme konusunda iyiler.

Umarım gece ışığı falan açmadınız. Neyse, tek yaşadığınız sorun bu değildi.

Evet, kullanıp memnun olan çıkarsa ve bu konuya gelirse yandık.

Pardon quanta Clevo'dan sanırım daha büyük bir firma. Çalıştığı şirketler quanta tarafında belliyken Clevo'da Wikipedia tarafından söylenmemiş ama Gigabyte var diye biliyorum bir de Monster ile Casper g770. quanta için Sony, Apple, Toshiba vs. söyleniyor. G870 quanta kullanıyor.

Bu boyut farkı ile kasa farkını açıklarsanız sevinirim tasarım aynı malzemede aynı kendim ile çeliştiğim nokta nedir? Ve de o dediğiniz laf çok yanlış "geçenlerde Monster alacağım diyordunuz şimdi Nitro alacağım diyorsunuz" 32 bine 3070 Ti ve daha üstün bir işlemcili model alacağım Nitro 5 Monster'dan da kaliteli nerede çelişmişim ben? Bilip bilmeden konuşmayın 2 bin fark verip daha iyisi var iken neden Monster alayim hem de 32 GB RAM'e sahip.

Ben size demedim o Victus'u model ile karşılaştırın dediğiniz de kendiniz ile çelişiyorsunuz anakartların topu aynı dedim sonra laf etmediniz o tarz dediğiniz yanlış.

Bu boyut farkı ile kasa farkını açıklarsanız sevinirim tasarım aynı malzemede aynı kendim ile çeliştiğim nokta nedir? Ve de o dediğiniz laf çok yanlış "geçenlerde Monster alacağım diyordunuz şimdi Nitro alacağım diyorsunuz" 32 bine 3070 Ti ve daha üstün bir işlemcili model alacağım Nitro 5 Monster'dan da kaliteli nerede çelişmişim ben? Bilip bilmeden konuşmayın 2 bin fark verip daha iyisi var iken neden Monster alayim hem de 32 GB RAM'e sahip.

Ben size demedim o Victus'u model ile karşılaştırın dediğiniz de kendiniz ile çelişiyorsunuz anakartların topu aynı dedim sonra laf etmediniz o tarz dediğiniz yanlış.

Hocam sizin okuma yazmanız yok galiba, konu v23.3 siz v23.1. 2 atıyorsunuz. Fan çıkış bloğunu görmüyorsunuz sanırım alakası bile yok iki modelin neden inatla Monster savundunuz hala anlamıyorum. V23.3 alıp kullanmış iade etmiş sizde burada v23.1. 2 atıyorsunuz ne dememi beklediniz?

Zaten 1 metin yazıma inceleme mesajı ile cevap vermeniz saçma. Orada ben modelden bahsetmiyorum sadece panelden bahsediyorum, konu sahibinin yaşadığı sorunun neden olabileceğini tartışıyorum sende bana inceleme atmışsın hemde kasa farklı. Resimde işaretlediğim yere bakın. Kasanın yapısında bile farklılık var işaretlediğim fan bloğu kısmında.
Bruh.png

Bakın bu Tulpar v23.1.2

23.1.2.png

Bu Tulpar 23.3

23.3.png

Birinin görüntüsü daha uzak diye öyle derseniz yakınlaştırınca birinin üçgen kısımlarının renginin ve büyüklüğünün farkı belli oluyor ızgaralara bakın.

V23.3 VS V23.1.2.png

Gördüğünüz gibi kasalarda farklılıklar göze çarpıyor. Üstelik v23.1.2 cihazına inceleyen arkadaş grizzy macun sürdü.

Son düzenleme:
Hocam sizin okuma yazmanız yok galiba, konu v23.3 siz v23.1. 2 atıyorsunuz. Fan çıkış bloğunu görmüyorsunuz sanırım alakası bile yok iki modelin neden inatla Monster savundunuz hala anlamıyorum. V23.3 alıp kullanmış iade etmiş sizde burada v23.1. 2 atıyorsunuz ne dememi beklediniz?

Zaten 1 metin yazıma inceleme mesajı ile cevap vermeniz saçma. Orada ben modelden bahsetmiyorum sadece panelden bahsediyorum, konu sahibinin yaşadığı sorunun neden olabileceğini tartışıyorum sende bana inceleme atmışsın hem de kasa farklı. Resimde işaretlediğim yere bakın. Kasanın yapısında bile farklılık var işaretlediğim fan bloğu kısmında.
Eki Görüntüle 2214119

Bakın bu Tulpar v23.1. 2

Eki Görüntüle 2214122

Bu Tulpar 23.3

Eki Görüntüle 2214125

Birinin görüntüsü daha uzak diye öyle derseniz yakınlaştırınca birinin üçgen kısımlarının renginin ve büyüklüğünün farkı belli oluyor ızgaralara bakın.

Eki Görüntüle 2214134

Gördüğünüz gibi kasalarda farklılıklar göze çarpıyor. Üstelik v23.1. 2 cihazına inceleyen arkadaş grizzy macun sürdü.

Ben zaten macun değişikliği şart demiştim fan ızgarasının boyut farkı çok bir fark etmeyecektir çok sevilen Victus'da mesela 8bd5 de 2 hava çıkışı 8bd4 de 3 hava çıkışı var ama gene aynı test etmeden net bir şey söyleyemem ama bunlar ile yüksek ihtimal ile güzel değerler verecektir adaptör işlemci ve ekran kartını besleyebilecek değerde.

V23 genel almanız lazım çünkü hepsinin yapısı böyle.

Vallahi metin yazınız eyvallah da bana yapılanları söylesem ne olur acaba direkt konuma 2 kelime ile boş konu yazıyorlar inceleme ile cevap vermem gayet normal yoksa ben neyi baz alacağım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı