Çözüldü Monster Tulpar T6 v3.3.4 laptopta HDMI kablo ile 165 Hz alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shinoaxd

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bir monitör alacağım. 144 Hz destekliyor DP ve HDMI girişleri var. Benim de elimde Monster Tulpar T6 v3.3.4 bir laptop var, bunun yanında monitör kullanmak istiyorum. Monitörü tam performansıyla 144 Hz'de kullanmak için HDMI kablosu almak istiyorum DP alırsam bir Laptop'taki ucu minidp olduğu için çalışmıyor. Elimdeki bilgisayarın HDMI girişi ile 144 Hz alabilir miyim?

Son düzenleme:
Çözüm
ViewSonic VX2458-MHD 24" 1 ms Full HD 144 Hz, monitör bu. Type-C DP ile kullanabilir miyim?

Eğer alacağın monitör bu ise 144Hz ise HDMI kablosu çok rahat işini görecektir ama 165 veya üstü Hz'lerde laptoplarda HDMI ile 165 Hz görmeme ihtimalin var donanıma bağlı. Alacağın monitörün tam linkini atarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Kendimden örnek vereyim ViewSonic V2779j HD Pro 180Hz monitörüm DP de 180Hz veriyor HDMI da ise 165 Hz veriyor.

Monster laptopunun 2 adet USB-C portu var arkasında bulunan sitesinde 6 numaralı port görebilirsin DP 1.4'ü destekliyor. Yani USB-C DP kablosu ile istediğin monitöre sorunsuz bağlayabilirsin.
Merhaba bir monitör alacağım. 165 Hz destekliyor DP ve HDMI girişleri var. Benim de elimde Monster Tulpar T6 v3.3.4 bir laptop var, bunun yanında monitör kullanmak istiyorum. Monitörü tam performansıyla 165 Hz'de kullanmak için HDMI kablosu almak istiyorum DP alırsam bir Laptop'taki ucu minidp olduğu için çalışmıyor. Elimdeki bilgisayarın HDMI girişi ile 165 Hz alabilir miyim?

Abra A5 v19.2.4 laptopumda USB-C portundan DP kablosu ile 180Hz alıyorum monitörümde. Sizde USB-C DP kablo alıp rahatlıkla 165 Hz alabilirsiniz.

HDMI kablosu ile emim değilim ama 165 verme ihtimali de olabilir. 144Hz de verebilir. Alacağınız monitör HDMI versiyonu nedir?

Benim önerim ek maliyete girmemek için önce ek kablo almadan monitör yanında çıkan HDMI kablosu ile kaç Hz alacağınıza bakın tatmin etmezse USB-C DP kablo işinizi rahat görür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör de HDMI üzerinden yüksek Hz desteklediği sürece bir sorun olmaz. Sitesinde 2K için 120Hz desteği belirtilmiş. 1080P'de 165Hz'i rahat şekilde vermeli. DP port -USB C ortak portmuş. DP/USB-C kablo gerekir bu durumda alternatif olarak.

Abra A5 v19.2.4 laptopumda USB-C portundan DP kablosu ile 180Hz alıyorum monitörümde. Sizde USB-C DP kablo alıp rahatlıkla 165 Hz alabilirsiniz.

HDMI kablosu ile emim değilim ama 165 verme ihtimali de olabilir. Alacağınız monitör HDMI versiyonu nedir?

Benim önerim ek maliyete girmemek için önce ek kablo almadan monitör yanında çıkan HDMI kablosu ile kaç Hz alacağınıza bakın tatmin etmezse USB-C DP kablo işinizi rahat görür.

ViewSonic VX2458-MHD 24" 1 ms Full HD 144 Hz, monitör bu. Type-C DP ile kullanabilir miyim?

Eğer alacağın monitör bu ise 144Hz ise HDMI kablosu çok rahat işini görecektir ama 165 veya üstü Hz'lerde laptoplarda HDMI ile 165 Hz görmeme ihtimalin var donanıma bağlı. Alacağın monitörün tam linkini atarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Kendimden örnek vereyim ViewSonic V2779j HD Pro 180Hz monitörüm DP de 180Hz veriyor HDMI da ise 165 Hz veriyor.

Monster laptopunun 2 adet USB-C portu var arkasında bulunan sitesinde 6 numaralı port görebilirsin DP 1.4'ü destekliyor. Yani USB-C DP kablosu ile istediğin monitöre sorunsuz bağlayabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Teşekkür ederim 🙏 USB-C - DP kablo alacağım o zaman.

USB portunu ne sıklıkla kullanıyorsun burada en önemli detay o. Eğer sürekli boşta değilse o port, HDMI üzerinden gitmek mantıklı. Bir diğer şey de HMDI, USB-C'ye göre daha sağlam tutuyor kabloyu, ben iki ayrı monitörün birini HDMI diğerini USB-C ile kullanıyorum. HDMI girişi hiçbir şekilde çıkmıyorken, USB-C ufak bir harekette görüntü gidebiliyor.

USB portunu ne sıklıkla kullanıyorsun burada en önemli detay o. Eğer sürekli boşta değilse o port, HDMI üzerinden gitmek mantıklı. Bir diğer şey de HDMI, USB-C'ye göre daha sağlam tutuyor kabloyu, ben iki ayrı monitörün birini HDMI diğerini USB-C ile kullanıyorum. HDMI girişi hiçbir şekilde çıkmıyorken, USB-C ufak bir harekette görüntü gidebiliyor.

USB-C kablom hiç yok neredeyse, o açıdan sıkıntı yok, tutma konusunda ise alacağım monitöre HDMI 144Hz verirse HDMI kullanmayı, vermezse USB-C to DP kullanmayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı