Monster Tulpar T7 laptopta CPU kullanımı %100 oluyor

thedro0

Decapat
Daha fazla  
Monster Tulpar T7 20.3 laptop aldım termal macunu 1.5 yıldır yenilenmemiş ve iki gün önce aralıksız %100 CPU kullanımı uyarısı alıyorum. Monstera gonderdim çözülür mü virüs yoktu eminim çok araştırdım?
RTX 3060 + Intel UHD ve 8+8 RAM var işlemci i7 10750.

Son düzenleme:
Çözülür muhtemelen durduk yere %100 çalışacağını zannetmiyorum bir benzer model var bende gayet memnunum çözülmeden gelirse yaz bir şeyler deneyelim.

Termal macun mucize yaratmaz kardeşim, cihazı düşürdün mü bence donanımsal eğer virüs yoksa.

Hayır hiçbir sorun yoktu önceden hatta ısısını korusun diye altına soğutucu fan da almıstık ama birdenbire böyle %100 kullanmaya başladı.

Çözülür muhtemelen durduk yere %100 çalışacağını zannetmiyorum bir benzer model var bende gayet memnunum çözülmeden gelirse yaz bir şeyler deneyelim.

svchost.exe çalışıyor genelde ama aşırı kullanıyor yani hiçbir şey açık değilken bile kasıyor hatta RGB klavyenin ışığı bile kasıyor 😐

Hayır hiçbir sorun yoktu önceden hatta ısısını korusun diye altına soğutucu fan da almıstık ama birdenbire böyle %100 kullanmaya başladı.

svchost.exe çalışıyor genelde ama aşırı kullanıyor yani hiçbir şey açık değilken bile kasıyor hatta RGB klavyenin ışığı bile kasıyor 😐

Donanımsal bir şey olduğunu zannetmiyorum muhtemelen temiz bir kurulum ile düzelir.

Ben çok kullanıyordum yani günün %80 açık ve Turbo modda çalışıyordu herhangi bir yanlışlık mı var anlamadım format atsak çözülür mü acaba?

Ben çok kullanıyordum yani günün %80 açık ve Turbo modda çalışıyordu herhangi bir yanlışlık mı var anlamadım format atsak çözülür mü acaba?

Emin ol bende çok kullanıyorum bazen saatlerce tam yükte oyun oynuyorum kurgu montaj yapıyorum Photoshop çalışmaları yapıyorum bu yüzden olacağını zannetmiyorum. Senin kullandığın modelde de ofis, oyun, Turbo diye 3 mod varsa genelde ofis, yüke girecek bir iş yaparsan oyun modunda kullanmanı tavsiye ederim oyunlarda oyun ve Turbo arasında hiçbir fark olmuyor neredeyse ekran kartı zaten 86 derece ile sınırlandırılmış Turbo mod ile bir farkı yok. Turbo mod işlemcinin 86 derece sınırını da aşıp fanları %100 çeviriyor işlemci darboğazı yapmıyorsa açmamanı tavsiye ederim. Sende i7 10750 var bende i7 12700 çok fark yok bende şu an 2 monitör birinde 2K video oynuyor diğerinde bir sürü sekme açık Spotify vb açık ama %6 kullanım. Tavsiyem temiz bir kurulum yap aç bak ne durumda düzelmiş olur zaten muhtelemen. Formatlamak istemiyorsan birkaç farklı virüs programı ile taramanı yap bilmediğin programları kaldır olmazsa son çare temiz kurulum deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı