Monster Tulpar T7 V2.3.1 BIOS ve Ekran Kartı Uyumsuzluğu

CoşkunK

Decapat
Merhaba,
Tulpar T7 V2.3.1 bilgisayarımı tetikleme sorunu nedeni ile teknik servise bırakmıştım. BIOS yükleyerek sorunu çözmüşler ancak bana ekran kartımın (GTX870) arızalı olduğunu söylediler. Aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göster deyince görünüyor driver yükledim ancak "bu aygıt kullanabileceği boş kaynak bulamadı kod:12" hatası veriyor. Ben ekran kartının BIOS sürümü uyumsuzluğu nedeni ile çalışmadığını düşünüyorum.,
Yukarıda bahsettiğim sorun ile ilgili biraz araştırma yaptım bilgisayarıma yüklenen BIOS versiyonu E1763IF8.71D EC versiyonu 1763EG61 Ver7.14’tür. Şimdi aklıma takılan şu oldu bu BIOS versiyonunun GTX870M ekran kartım ile uyumsuz olma durumu olabilir mi? Anakart BIOS versiyonuna güncelleyip ekran kartı BIOS güncellenmediği için böyle bir sorun olma ihtimali nedir? Teknik bilgisi iyi olan bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim kafayı yemek üzereyim. Bir de anakart BIOS versiyonumu nette araştırdığımda aşağıdaki linkteki görsel geldi ekran kartı kısmında GTX970M yazıyor.
Overclocking, overclocking, and much more! Like overclocking.
Bana da teknik servisin dediği elimizde GTX970M ekran kartı var idi. Bu da kafamı kurcaladı, sanki bu versiyon GTX970M ile uyumlu o yüzden benim mevcut ekran kartım çalışmıyor gibi geldi bana. Yardım edin.
Yok mu yardım edebilecek bu işlerle uğraşmış bir arkadaş?

@Recep Baltaş görürse belki fikir verir.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun,aynı model bende de var ve LoL oynayamiyorum,bu modeller genelde sıkıntılı sanirim.

Çözdünüz mu sorunu bilmiyorum ama konunun açılmasından bi kaç gün önce aynı model cihazımı servise bıraktım ekran kartim yandigi icin ve yukseltmek istersem ellerinde sadece 970m oldugunu soylediler. Yani ekran kartında sorun görmüşlerse 970m takip onun icin de uygun bios yüklemiş olabilirler. Ama tahminim 870 çalışacaktır yine de. Bios acısından aralarında sorun teşkil edecek alt-yapı farkları yok

Allah yardımcınız olsun,aynı model bende de var ve LoL oynayamiyorum,bu modeller genelde sıkıntılı sanirim.
Teşekkür ederim İsmail Akın, aslında sanırım genel olarak monster ürünlerinde sorun var. Bu günkü aklım olsa MSI alrıdım 3-5 kuruş fazla verip
Peki dostum sana 970m için ne kadar dediler bana 3 bin TL üzerinde bir rakam verdiler ama net hatırlamıyorum. Artık eskisi gibi oyun falan da oynamadığım için o kadar parayı ekran kartına bağlamak istemedim şimdilik bütçem de yok. Ben laptop'tan ekran kartını komple çıkardım çünkü takılıyken ekran kartım bozuk olduğundan windows başlatılırken çoğu zaman windows mavi ekrana düşüyordu. Artık sorunsuz açılıyor ama şu anki sorunum da şu ekran kartı takılı olmadığından fan son hızla çalışıyor bu da aşırı ses çıkarıyor kulaklık kullanmazsam bilgisayarı kullanmak resmen ses yüzünden eziyet oluyor. Şu fanı bir yavaşlatabilsem sorunum kalmayacak

hiç sorma dostum 2-3 ay ne çektim o sesten. ben bir yolunu bulamadım şahsen susturmak için. çözümüm izolesi düzgün bir kulakiçi kulaklık takmak oldu idare ettim nispeten. 3200 demişlerdi sanırım 970m için. geçen hafta 2050 liraya yurtdışından aldım 980m (5.21 idi kur). canavara döndü cihaz yine aylar sonra şükür... ekran kartıyla ilgili gümrük maceramı anlatmak istemiyorum tabi 7 -8 saat kadar ordan oraya koşuşturdum.. toplam bana maaliyeti 2250 lira oldu. alacaksan paşa paşa vergisini öde derim. fan ötme derdi olmasa masaüstü kart alıp bağlardım aparat ile..

Teşekkür ederim İsmail Akın, aslında sanırım genel olarak monster ürünlerinde sorun var. Bu günkü aklım olsa MSI alrıdım 3-5 kuruş fazla verip
fark 3-5 kuruş olsa kesinlikle haklısın ama ciddi farklar oluyor msi ile.. güncel fiyatlardan gidersek monster 7 bin ise msi 9-10 bin. 7 yi veren 9 u da verir gibi düşünüp haklı bir bakış açısı olabilir ama, o 2 bin ile çok güzel ekipmanlar toplanabilir.. zira bende bu cihazı alırken öyle yaptım fare kulaklık hoparlör ram ssd gibi..

Hocam öncelikle ses sorunundan bahsedeyim. Artık bilgisayarda oyun oynamadığım için dediğim gibi tek sorunum fan sesiydi onu da hallettim. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar için yardımcı olması açısından yazayım. Elektronikçiden bir adet 7805 entegre alıp fana bağlayabilirler. Kırmızı kablo artı siyah kablo eksi. Kırmızıyı entegrenin sol bacağına(giriştir) lehimleyip sağ bacağından çıkış yapıp fana gidecek siyah kablo ise orta uca lehimleyip fana ve sokete gidecek şekilde yapınca fan sessiz çalışır. Buradaki amaç fan voltajını 5V a sabitlemek ben böyle çözüm buldum.

Diğer 3-5 kuruşluk farka gelince hepsiburada dan MSI ve Monster laptop fiyatlarına bakıp karşılaştır fiyat farkının olmadığını bile görebilirsin örnek için sana en güncel iki adet link veriyorum. Hatta MSI daha uygun fiyatlı tek fark MSI 128ssd Monster 256ssd MSI 2500TL daha ucuz. aradaki 2500TL'ye ssd al, fare al kulaklık al klavye al al da al.

MSI: Captcha Verification

Monster: Captcha Verification

Aralarında devasa bir işlemci farkı var zira monster daki masaüstü işlemcisi. Yine çok büyük bir ihtimalle ekran kartı da masaüstü modeline ait. Zira karsilastirma yaparken 900 serisinin masaustu versiyonunu eklemisler. Haksız bir karşılaşma olmuş gibi geldi bana. Nispeten daha güçlü bir cihaz olmus monster daki. Hâlâ monster a takılmış vaziyette gibi durmak istemem zira bu ekran kartıyla 3 4 sene daha zaten herhangi bir cihaz almam. Sonrasında da eminim ya masaüstü alacağım ya ekran kartsız dizüstü. Belki her ikisi birden. Gamebook işi artık bitti benim gözümde. Servet harcadığımız cihazları normal kullanım icin ordan oraya taşımak etik değil

Dostum aynen dediğin gibi işlemcilerine dikkat etmemişim orada büyük fiyat farkı doğar haklısın. Ama MSI'ın işlemcisi de her oyunu açabilecek bir işlemci ben şahsen bu gün alacak olsam MSI alırım. Tabi bu benim düşüncem belki biraz Monster nefreti içimi sardı diye olabilir. Mesela teknik servis olayı fanı yavaşlatmak için ne yapabilirim diye sorduğumda teknik servis bana windows'u güncelle dedi resmen şaka gibi. Teknik servisin bilgisizliği mi dersin kendini sadece tek bir bilnçsiz servise mahkum etmek mi dersin artık ne dersen Bu arada oyun için alınacaksa en iyisi masaüstü kesinlikle bu noktada da sana hak veriyorum. Saygılar.

konunun başında yazdığınız tetikleme sorunu, programları/oyunları nvidia ile çalıştıramamak mı ? şu an 980m de böyle bir sorunla karşılaştım, nvidia denetim masasının bir hükmü yok. hdmi bağladığım an entegre seçsemde her program ekran kartı ile açılıyor, ama çıkarınca nvidia seçsem de entegre ile açıyor çok ilginç bir durum. windows 10 sağolsun zorla kendi bi ayar eklemiş onun sayesinde yine açabiliyorum ekran kartı ile ama exe leri bulması zor oluyor ayrıca opengl gibi şeyleri görmüyor directx yoksa grafik ile ilgili birşey yok varsayıyor..

Yok hocam tetikleme sorunum şuydu. Bilgisayarın açma tuşuna bastığımda güç ışığı yanıyor daha ekran gelmeden kapanıp kendi kendine tekrar açılıyor, kapanıp tekrar açılıyordu. Senin karşılaştığın farklı bir durum ama sorununu tam olarak anlayamadım.

Hocam ya bu arada aklıma bir şey takıldı şimdi, laptoplara harici ekran kartını bir aparat ile takıp çalıştırıyolar ya onu yapmak hiç aklına geldi mi yoksa bizim laptoplar desteklemediği için mi yapmadın. Bu konuyu araştırmayı düşünüyorum ya da performansı çok mu düşük oluyor?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…