Monster Tulpar T7 V20.1 oyun performansı

Hocam, hemen bir altta yer alan videodaki modelin tek farkı 2,3 inç daha küçük olması sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası bu ara bende aynı modele göz diktim sayılır. Masaüstü bilgisayar toplamak ile imkanları zorlayıp alabilirsem bu laptop'u almak arasında kalmıştım. Bu yüzden daha eahat karar verebilmek için AAA bir oyun olan Anthem'in 1080P ve 4K Ultra oynanış videolarından yola çıktım.

- GTX1660Ti Anthem 4K aramasını yaptığımızda çıkan videonun başında görüyoruz ki Anthem 4K Ultra'da GTX1660Ti 23 FPS civarı performans vermekte.

Masaüstü ile karşılaştırmak adına daha uygun fiyatlı olacak olsa bile masaüstündeki fiyat performansta rakibi olan RTX2060 ekran kartındada 25 FPS civarı sonuçlar alınmakta fakat RTX2060 olan bazı videolarda bu değerlerin 35-55 FPS civarında olan örneklerinede rastlayabiliyoruz(Aslında bu biraz kafamı karıştırdı) hatta +900Tl ile RTX2070'e geçerek net olarak 60FPS civarı değerlere ulaşılabiliyor ki 4K Ultra 60FPS dediğim zaman bir miktar sizinde hoşunuza gittiğini tahmin ediyorum.

Diğer bir yandan GTX1660Ti testlerindeki 1080P ultra ayar PUBG performansına baktığımızda gördüğümüz değerlere ve aşağıdaki videodaki PUBG ultra ayar FPS değerlerine baktığımızda bu laptop'un masaüstü ile eşit performans verme imkanının olabildiğini görüyoruz ki bu bir artı.

Yani laptop'larda RTX2060 ve üstüne çıkmak isterseniz en az 2000Tl fazladan ödemeniz gerekeceği ve sadece RT özelliğini ve bir miktar stabil FPS'İ kazanacağınızı düşünürsek Monster Tulpar T7 V20.1 güzel bür seçenek gibi duruyor. İnsanı endişelendiren kısım ise Monster fieması ile ilgili şikayetlerin bir kısmının çok caydırıcı olabilmesi.

Karar sizin. Faydam oldu ise güzel.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu laptop beni 1080P, Low, 30 FPS, ne kadar götürebilir Triple A oyunlarda? Indie oyunlarda ne kadar götürebilir aynı şekilde? Sizce almalı mıyım? Para israfı mı? İyi soğutabilir mi bu laptop? 90'ı geçmese yeterli gelir bana. Zaten Zalman NS-2000 soğutucum mevcut.

Hocam neden standartların bu kadar düşük :D ? Bende de 1660ti'lı Tulpar T7 V19.3 var, Triple A oyunlarda 1080p'de Ultra veya High ayarlarda çok rahat 60 fps'in üstüne çıkan bir cihaz. The Witcher 3'ü 100 fps ile oynuyorum Ultra'da.

Hocam neden standartların bu kadar düşük :D ? Bende de 1660ti'lı Tulpar T7 V19.3 var, Triple A oyunlarda 1080p'de Ultra veya High ayarlarda çok rahat 60 fps'in üstüne çıkan bir cihaz. The Witcher 3'ü 100 fps ile oynuyorum Ultra'da.
Benim gibi HD 7670M kullanırsanız anlayabilirsiniz sanırım :D O kadar rezil durumdayım ki, GTX 750 Ti'nin 1080P Ultra 60 FPS oynattığı oyunu, ben 720P 20-30 FPS oynuyorum en düşükte. Artık oyun açsın yeter kafasına geldim.

Benim gibi HD 7670M kullanırsanız anlayabilirsiniz sanırım :D O kadar rezil durumdayım ki, GTX 750 Ti'nin Ultra 60 FPS oynattığı oyunu, ben 720P 20-30 FPS oynuyorum en düşükte. Artık oyun açsın yeter kafasına geldim.
Geçen seneye kadar GT650M'li laptop kullanıp bozulduktan sonra geçen hafta Monster'ı alana kadar eski HD5650M'li laptopumla idare etmek zorunda kaldım :D Anlıyorum halinden. Ancak 1660ti gayet iyi performanslı bir kart, 750ti'ın 60 fpste çalıştırdığını bu en az 120 fps'te çalıştırır.

Sıcaklık durumu nedir? İşlemci yanıyor mu cayır cayır? Yanıyorsa Undervolt yapabilirim belki.
Birkaç saat aralıksız oyun oynadıktan sonra CPU'nun en çok 85 dereceye vardığını gördüm. Soğutucu yoktu ve klimalı bir ortamda da değildim. Parçaların sağlığını etkileceyecek bir sıcaklık sıkıntısı yok bence, ancak klavyenin üstünde kalan alanda kasa çok aşırı ısınıyor, orada da işe yarayan birşey yok zaten.

Undervolt denemedim ama kolaylık olsun diye BIOS'a undervolt ayarını koymuşlar. 10'ar 10'ar düşürerek 120 volta kadar düşürebiliyorsunuz sanırım.

Birkaç saat aralıksız oyun oynadıktan sonra CPU'nun en çok 85 dereceye vardığını gördüm. Soğutucu yoktu ve klimalı bir ortamda da değildim. Parçaların sağlığını etkileceyecek bir sıcaklık sıkıntısı yok bence, ancak klavyenin üstünde kalan alanda kasa çok aşırı ısınıyor, orada da işe yarayan birşey yok zaten.

Undervolt denemedim ama kolaylık olsun diye BIOS'a undervolt ayarını koymuşlar. 10'ar 10'ar düşürerek 120 volta kadar düşürebiliyorsunuz sanırım.
Peki BIOS'u nasıl? Yeni nesil MSI BIOS'u falan gibi mi yoksa klasik mavi ekran BIOS'u mu? Sadece merak ettim :D O güzelmiş iyi oldu oradan düşürürüm bende o zaman.

Peki BIOS'u nasıl? Yeni nesil MSI BIOS'u falan gibi mi yoksa klasik mavi ekran BIOS'u mu? Sadece merak ettim :D O güzelmiş iyi oldu oradan düşürürüm bende o zaman.
csm_Schenker_XMG_Core_17_BIOS3_c4e2bbf72c.jpg

Aynen böyle. Görüntü aynı kasaya ve aynı parçalara sahip olan Schenker XMG Core 17 adında bir laptoptan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı