Bilgisayarı yeni almama rağmen oyunlarda düşük FPS, takılma ve donmadan teknik servise verdim. Anakartı değiştirdiler ama bana geldiğinde sorun hala devam ediyordu.
GTA 5'ten örnek vermem gerekirse bazı yerlerde 40'a kadar düşüyor. Max ise kapalı mekanlarda 90-100 FPS, ortalama 60-65. Oyun ayarları 1080p Max ayarlar.
Technopat YouTube kanalında Tulpar T7 20.3 incelmesi var, işlemci olarak benden daha düşük ama GTA 5'i örnek verirsek yanından bile geçmiyorum (benchmark'ta benden 2-3 kat yüksek FPS alıyor). Sorun neden kaynaklanıyor olabilir, yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. (Bilgisayar ayarları ve sürücüler güncel.) @Recep Baltaş
Hatta ben de ilk bilgisayarı satın aldığımda bu sorundan dolayı iadeye kadar gitmiştim. Teknik servisteki hiç kimse bu olayı bilmiyordu, bunu kendim keşfettim. Eğer gerçek anlamda da bir sorun yok ise anakart değişimi gereksiz olmuş.
Bunu görmemiştim. Eğer bunu yapmana rağmen hala o değerleri alıyorsan sıkıntı vardır ancak donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bence yüksek ihtimal yazılımsal bir sıkıntıdır. Ama yine de iade hakkın varsa kullanmanı öneririm. En son bildiğim kadarıyla Ramazan ayı olduğu için mi yoksa pandemi olduğu için mi hatırlamıyorum ama iade süresini 15 günden 30 güne çıkarmışlardı. Ancak hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Bunu görmemiştim. Eğer bunu yapmana rağmen hala o değerleri alıyorsan sıkıntı vardır ancak donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bence yüksek ihtimal yazılımsal bir sıkıntıdır. Ama yine de iade hakkın varsa kullanmanı öneririm. En son bildiğim kadarıyla ramazan ayı olduğu için mi yoksa pandemi olduğu için mi hatırlamıyorum ama iade süresini 15 günden 30 güne çıkarmışlardı. Ancak hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Bende de soğutucu var ancak soğutucunun asıl etkisi bilgisayar altında bir boşluk yaratması, fanların ciddi bir etkisi olmuyor. Hatta fanım gelene kadar tahta parçalarıyla havaya kaldırmıştım neredeyse fanla aynı değerleri verdiğini söyleyebilirim
Bende de soğutucu var ancak soğutucunun asıl etkisi bilgisayar altında bir boşluk yaratması, fanların ciddi bir etkisi olmuyor. Hatta fanım gelene kadar tahta parçalarıyla havaya kaldırmıştım neredeyse fanla aynı değerleri verdiğini söyleyebilirim