Çözüldü Monster Tulpar T7 v20.3 oyun oynarken 95-98 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

valoR0

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.
Direkt konuya girmek istiyorum Monster Tulpar T7 v20.3 kullanıyorum.
Ortalama bir oyunda Gaming mod açıkken 98 95 derece işlemci 88 90 derece ekran kartı alıyorum.
Bu mereti soğutmanın yolu yok mu? CPU frozen veya overheating yaşamadım daha ancak FPS düşüşlerini görüyorum. Bu sıcaklıklarda çalışması sizce normal mi PC sağlığı için sorun olacağını düşünüyorum.

Önerebileceğiniz bir işlevli laptop soğutucusu thermal macun var mı ya da benim bilmediğim farklı bir soğutma yönte mi?
Not: PC'ye 2 ayda bir bakım macun, macun olarak da Cooler Master gelpro kullanıyorum.

Çözüm
Thermal Grizzly Kryonaut TG-K-001-RS sürdüm. ( full yük 80 derece)
Laptop soğutucum var hiçbir işe yaramıyor.
Sorun çözülmüştür.
Arkadaşlar merhaba.
Ortalama bir oyunda Gaming mod açıkken 98 95 derece işlemci 88 90 derece ekran kartı alıyorum.
Bu mereti soğutmanın yolu yok mu? CPU frozen veya overheating yaşamadım daha ancak FPS düşüşlerini görüyorum. Bu sıcaklıklarda çalışması sizce normal mi PC sağlığı için sorun olacağını düşünüyorum.

Önerebileceğiniz bir işlevli laptop soğutucusu thermal macun var mı ya da benim bilmediğim farklı bir soğutma yönte mi?
Not: PC'ye 2 ayda bir bakım macun, macun olarak da Cooler Master gelpro kullanıyorum.
Laptopun Monster olmasiyla uzaktan yakindan alakasi yok yasadigin durumun, termal macunun pumpout olmustur.

Arkadaşlar merhaba.

Aynı laptop bende var. FH5'de Ultra ayarlarda İşlemcim 90 dereceyi , Ekran kartım 85 dereceyi geçmiyor.

Monster tarafıyla görüştüm sorumluluk kabul etmiyoruz bizim sıvı metal kullandığımız modeller farklı sizin ürününüz sıvı metal kullanımı için tasarlanmadı gibi bir yanıt aldım.
Bu nedenle ilk aşamada hydranout kullanacağım eğer bir fark olmaz ise conductonaut topuna gireceğim.

Bir de konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş sıvı metalli PC'yi taşıma sarsılma gibi durumlarda akma yapacağını düşünüyorum yani mantığım almıyor kalay ve galyumdan yapılıyor bu ürün ve bu metaller 30 100 derece aralığında sıvı halde bulunuyorlar yani vizkozu çok yüksek bir materyal bilgili bir arkadaş paylaşırsa beni aydınlatırsa sevinirim.

Arkadaşlar merhaba.
Konu şu başlıkta gördüğünüz model laptopu kullanıyorum içerisinde 10750H işlemci bulunuyor yaklaşık 18 aydır yoğun bir şekilde kullanıyorum.
Cihazın boşta 60 ( oyun modu) yükte 95 derece altına indiğini hatırlamıyorum.
Son zamanlarda 98 derecelere ulaşmış durumda ve ürünü 2-4 ayda bir düzenli bir şekilde macunlar temizler formatlarım.
HWiNFO yazılımında yaptığım testlerde CPU'nun throtle yaptığını gördüm birkaç sefer mavi ekran ve birçok sefer de oyunlarda CPU forezenlara şahit oldum ( özellikle son günler de ) bunun üzerine elimde ki Cooler Master Master gelpro ile macun tazeleme temizlik yaptım fakat sonuç yine de 94-96 derece oluyor ( yük altında )
Daha sonra Monster tarafı ile görüştüm ve bana cihazın 100 dereceye kadar sorun yaşatmayacağını söyleyip CPU'ya under Volt yapmamı önerdiler bende buna karşılık kapasitesini tam anlamıyla kullanamayacağım cihazı bana neden sattınız o zaman dedim haliyle bir cevap alamadım ve arkadaşlara sıvı metal uygulaması yapmamın garanti güvencesini iptal edip etmeyeceğini sordum onlarda garanti dışına çıkarsınız sorumluluk kabul etmeyiz dediler.
Şimdi sorum ve isteğim sizden şu benim bu arkadaşı bir şekilde soğutmam lazım araştırmalarıma göre kafamda birkaç yöntem oluştu; sıvı metal, laptop fan soğutucu, thermal pad gibi bu ürünler için sizden öneri (sıvı metal için conductonaut bir numara diye gördüm) onun dışında thermal pad ve sıvı metal uygulaması için varsa rehber tarzında bir şey yoksa bilgili arkadaşlardan yardım almak istiyorum.
İyi sosyaller.

Laptopa sivi macun uygulamasi oyle her modele ben bunu yaparim demekle olmuyor ki. Sivi metal laptoplarda o sogutucu bloklari ona uygun olarak gelistiriyorlar. Bu isin oncusu Asus, ortalama 1.5-2 yilda yapilan gelistirmeler ile sivi - metal macunu laptoplara uyarlayabildi. Her cihaza uygulanabilir hale getiren kitler varsa orasini bilemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı